EUROLYGA 2023

P.Motiejūnas – apie nesusikalbėjimą LKF ir energijos švaistymą pašaliniams dalykams

Trečiadienis Lietuvoje buvo pažymėtas Krepšinio federacijos (LKF) skilimu. Iš pareigų paskelbė pasitraukiantis prezidentas Arvydas Sabonis, vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas, vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

P.Motiejūnas patvirtino, kad federacijos atstovų nuomonės ne kartą išsiskyrė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Motiejūnas patvirtino, kad federacijos atstovų nuomonės ne kartą išsiskyrė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-03 17:06, atnaujinta 2018-02-21 12:48

„Kalba eina apie labai paprastus dalykus, kas svarbiau ir kokia yra federacijos užduotis: krepšinio populiarinimas, varžybų vykdymas, užtikrinimas, kad rinktinės darbas vyktų ar besąlygiška rėmėjų reklama? Dėl to ir vyksta susikirtimas“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė P.Motiejūnas.

Jis neslėpė, kad žmogus, kuriam federacijoje labiau rūpėjo pastaroji pusė, buvo generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Aiškinti, kad išėjus didžiausiems žmonėms – A.Saboniui ir J.Kazlauskui, – nieko neįvyko, viskas gerai ir darbas tęsiasi, yra mažų mažiausiai neprofesionalu. Sakyti, kad viskas yra kontroliuojama, kad jokių pykčių nėra, niekas su niekuo nesipyksta, yra manipuliavimas žiniasklaidos priemonėmis. Kiekvienas, kas supranta krepšinį, tai suvokia“, – žodžių į vatą nevyniojo P.Motiejūnas.

Paklaustas, ar pykčių federacijos viduje buvo, P.Motiejūnas patvirtino, kad federacijos atstovų nuomonės ne kartą išsiskyrė.

„Aš nevadinčiau to pykčiais, tiesiog ateini ir dirbi savo darbą. Prezidentas yra vadovas ir veidas, nuo jo viskas priklauso. M.Balčiūnas – viena ranka, o aš – kita, ir ieškome kompromisų, kaip darbus padaryti. Nesusikalbėjimų ir nuomonių išsiskyrimų būdavo nuolat, aš to neneigiu. Ne kartą buvo kalbėta ir diskutuota.

A.Sabonis ir J.Kazlauskas atėjo ne tam, kad gautų daugiau šlovės, ne tam, kad uždirbtų daugiau pinigų, nes tos algos jiems buvo ne motyvacija. Jie atėjo tam, kad krepšiniui gera padarytų. Nuo pat pradžių kalbėjome apie susivienijimą, bendradarbiavimą. Ką per dvejus metus turėjome? Su „FIBA Europe“ susipykome ir tikrai ne Sabo iniciatyva.

Paskui buvo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento rinkimai. Ir vėl vyko kovos tarp vienų ir kitų, ir vėl LKF čia dalyvavo. Vyko nesustojantis procesas, kai energija nukreipiama kažkur kitur, bet ne į krepšinį. Buvo labai daug politikos. Nuolatinė politika, be aiškaus stuburo.

Yra dvi pusės: galima kalbėti, kad su savo krepšiniu esame aukštumoje, nes pasaulyje ketvirti, Europoje – treti. Bet galime kalbėti ir apie tai, kad neturime ko į rinktinę kviesti žaisti. Taip pat vienas gali sakyti, kad nieko baisaus, jog J.Kazlauskas ir A.Sabonis išėjo, bet aš sakau, kad tai katastrofa, kai tokie žmonės išeina ir kad krepšiniui Lietuvoje nuo to bus tik blogiau“, – aiškino P.Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.