EUROLYGA 2023

J.Kazlausko sprendimas rinktinės žaidėjus nuliūdino, bet nenustebino

„Jeigu nori atstovauti Lietuvai, tai jokie reikalai federacijoje maišyti neturėtų“, - teigė Europos vicečempionas Kšyštofas Lavrinovičius, paklaustas, ar paskutinieji įvykiai Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) gali turėti svertų sprendžiant, ar dar vilktis nacionalinės komandos marškinėlius.

Tiek K.Lavrinovičius, tiek R.Javtokas teigė, kad nesutarimai federacijoje reikšmės sprendžiant, ar padėti rinktinei, neturės.<br>lrytas.lt montažas (AP ir G.Šiupario nuotr.)
Tiek K.Lavrinovičius, tiek R.Javtokas teigė, kad nesutarimai federacijoje reikšmės sprendžiant, ar padėti rinktinei, neturės.<br>lrytas.lt montažas (AP ir G.Šiupario nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 4, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:22 PM

Kartu su juo Slovėnijoje žaidęs ir dabar Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkintis Robertas Javtokas taip pat nemano, kad situacija federacijoje turėtų keisti požiūrį į rinktinę.

„Tikiuosi, kad tai niekam neturės įtakos. Krepšininkai yra pratę, kad keičiasi treneriai. Visi žaidėjai eina atstovauti šaliai, o ne federacijai, - apie Jono Kazlausko ir Arvydo Sabonio pasitraukimą kalbėjo R.Javtokas. - Kažkiek tai atsilieps, tačiau permainos federacijoje neturėtų visko labai pakeisti. Žinoma, daug kas priklauso nuo to, kokie žmonės ateina ir kaip jie motyvuoja krepšininkus, kokias sąlygas sudaro.“

K.Lavrinovičius teigė, kad svarstyti, ar J.Kazlauskas pasielgė gerai ar blogai, – nereikėtų.

„Gaila, kad J.Kazlauskas išvyko. Juk treneris parodė gerą rezultatą ir būtų buvę gerai, jeigu jis būtų likęs. Tačiau jis pats priėmė tokį sprendimą ir dabar svarstyti nereikia, juk tai asmeninis sprendimas“, - sakė K.Lavrinovičius.

Panašiai kalbėjo ir rinktinės kapitonas R.Javtokas, kuris teigė, kad J.Kazlausko noras nutraukti sutartį nebuvo didelė staigmena. „Jeigu treneris priėmė tokį sprendimą, tai reiškia, kad jam taip reikėjo. Labai nesigilinu į visas peripetijas. Šiek tiek tikėjausi, kad taip gali nutikti, nes prieš Europos krepšinio čempionato finalą jis pareiškė, kad atidavė duoklę A.Saboniui. Po tokio pasakymo buvo nuojauta, kad gali pasitraukti“, - sakė krepšininkas.

J.Kazlauskas savo sprendimą motyvavo tuo, kad nenori dirbti su Mindaugu Balčiūnu, ypač išvykus A.Saboniui. Krepšininkai teigė, kad apie prastus LKF generalinio sekretoriaus ir trenerio santykius sužinojo tik iš žiniasklaidos.

„Neteko matyti, kad pyktųsi ar rėktų vienas ant kito. Susitikę jie sveikindavosi, todėl kažkokio didesnio konflikto nemačiau. O ar yra asmeniniai nesutarimai? Į tai niekada nesigilinau. Tiek J.Kazlauskas, tiek M.Balčiūnas ir A.Sabonis Lietuvos rinktinei davė daug. Negalėčiau kažkuriam pareikšti nepasitenkinimo“, - sakė R.Javtokas.

„Pokalbių kavinėse nesiklausau. O pačiam neteko pajusti, kad jie nesutaria“, - sakė K.Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.