EUROLYGA 2023

Naujajame Jungtinės lygos sezone rusai prisibijo „Lietuvos ryto“ ginklų

Rusijos žiniasklaida apžvelgdama vakar prasidėjusį Jungtinės lygos sezoną Vilniaus „Lietuvos rytą“ įvardija kaip vieną iš rimčiausių konkurentų praėjusio sezono lygos čempionui Maskvos CSKA klubui.

„Lietuvos rytas" šį sezoną įvardinamas vienu iš VTB lygos favoritų<br>V.Balkūno nuotr.
„Lietuvos rytas" šį sezoną įvardinamas vienu iš VTB lygos favoritų<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2013, 5:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:38 AM

Mes iššūkį lyderiams?

„Po itin nesėkmingo praėjusio sezono Vilniaus ekipą sustiprino tokie neįtikėtinai motyvuoti ir stiprūs žaidėjai kaip Omaras Cookas ir Milenko Tepičius. Komandai sumaniai vadovauja Senajame žemyne pagarbą užsitarnavęs specialistas iš Vokietijos Dirkas Bauermannas.

Vargu, ar atkrintamosiose varžybose CSKA itin lauktų akistatos su iš pagrindų atsinaujinusiu ir gerokai sustiprėjusiu Lietuvos vicečempionų klubu. Ypač tai pasakytina apie „Lietuvos ryto“ rungtynes „Siemens“ arenoje. Jeigu krepšininkai sirgalius pamalonins bent jau keliomis svarbiomis pergalėmis, pavasarį tradiciškai galingai sukomplektuoti rusų klubai gali prasmegti lietuvių aistruolių sukurtame pragare“, - įspėja naujienų portalas sport-express.ru.

Naukraujavę Rusijos klubai

Rusijos žurnalistai sutinka, kad rimtų argumentų nukarūnuoti Centrinį armijos klubą turi ir Krasnodaro „Lokomotiv“. Tačiau smarkiai abejojama, ar Eurolygos debiutantams užteks jėgų abiejuose frontuose rungtyniauti sėkmingai.

„Maskvos srities „Chimki“ neseniai „prapylė“ Eurolygos atranką, todėl Jungtinė lyga Rimo Kurtinaičio ekipai turėtų tapti žymiai svarbesniu prioritetu. Tačiau klubo pajėgumą gerokai susilpnino Zorano Planiničiaus ir Vitalijaus Fridzono netektys. Tai buvo pagrindiniai žaidėjai, kurie praėjusio sezono Jungtinės lygos pusfinalyje sugebėjo mesti rimtą iššūkį CSKA kariaunai.

„Uniks“ pajėgumas kelia dar rimtesnių klausimų. Ekipos vairą perėmęs Andrea Trinchieri su Graikijos rinktine Europos čempionate nesugebėjo patekti net į ketvirtfinalį. Graikų legionas rusų klube (Niko Zisis ir Kostas Kaimakoglou) bei Rusijos rinktinės vidurio puolėjas Dmitrijus Sokolovas Slovėnijoje priminė tik savo paties šešėlius“.

„Žalgirio“ netektis ir atrištos rankos

„Be abejo, lyga be Kauno „Žalgirio“ praranda didžiąją dalį nostalgijos, kurią vis dar mena devintojo dešimtmečio kovų legendos. Tačiau kauniečiai šį sezoną nebėra tokie stiprūs“, - pažymi rusų apžvalgininkai.

Naujajame Jungtinės lygos sezone įsigaliojo ir svarbus taisyklių pakitimas. Iki šiol Rusijos klubų treneriai buvo įpareigoti, jog komandos penkete būtų bent du Rusijos pasą turintys žaidėjai. Nuo šiol strategams rankos bus atrištos - vienu metu aikštėje galės žaisti neribotas skaičius legionierių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.