EUROLYGA 2023

Pastiprinimo ieškančiam „Lietuvos rytui“ nereikia po 30 taškų renkančio aukštaūgio

Atslūgus džiaugsmo bangai po laimėto kelialapio į Eurolygą, Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai nutarė stiprintis. Į sostinę kaip vilniečių varžovai atvyks tokie aukštaūgiai kaip Mike'as Batiste'as, Stephane'as Lasme, Jamesas Gistas, Sofoklis Schortsanitis, Aleksandras Maričius, Richardas Hendrixas ir kiti, todėl Dirko Bauermanno kariaunai po krepšiu reikia dar vieno pagalbininko.

Vokiečio planuose – patyręs komandinį krepšinį žaidžiantis aukštaūgis.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Vokiečio planuose – patyręs komandinį krepšinį žaidžiantis aukštaūgis.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 8, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:54 AM

„Mūsų aukštaūgiai yra geri, bet viskas slypi skaičiuose. Be Eimanto Bendžiaus, turime tik keturis priekinės linijos žaidėjus, – portalui lrytas.lt tvirtino D.Bauermannas. – Ilgam ir įtemptam sezonui tiek neužtenka. O pasipildyti dar vienu aukštaūgiu – gera idėja.“

Vokiečio taktinėms schemoms nereikia naujoko, kuris užgožtų likusią komandą.

„Mums nereikia aukštaūgio, kuris rinktų po 30 taškų per rungtynes. Mums reikia vyruko, kuris supranta krepšinį, yra patyręs, žaidžia komandai ir negadintų geros mūsų ekipos atmosferos“, – potencialaus naujoko portretą piešė specialistas.

Anot D.Bauermanno, aukštaūgis turėtų žaisti tiek sunkiojo krašto, tiek vidurio puolėjo pozicijose.

Panašaus stiliaus žaidėją „Lietuvos rytas“ jau turi. Eurolygos atrankos turnyre maloniai nustebino kolumbietis Juanas Palaciosas.

Per visas trejas rungtynes vilniečių naujokas vidutiniškai rinko 15,3 naudingumo balo. Iš viso atrankoje jis rinkdavo vidutiniškai po 10,3 taško ir atkovodavo 8,7 atšokusio kamuolio.

Finale su Ostendės „Telenet“ J.Palaciosas surinko dvigubą dublį – pelnė 11 taškų ir sugriebė 13 atšokusių kamuolių.

Tiesa, D.Bauermannas tokio J.Palacioso žaidimo nepavadintų staigmena: „Gerai išanalizavome visus žaidėjus, kuriuos kvietėme į komandą. Bet dabar pamatėme, kad J.Palaciosas yra ne tik labai fiziškai stiprus ir gerai ginasi, tačiau taip pat yra labai kūrybingas ir gerai skirsto kamuolius. Atrankoje tai buvo labai svarbus žaidėjas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.