EUROLYGA 2023

D.Songaila: „Ar po metų „Lietuvos ryte“ baigsiu karjerą? Kalbėti dar per anksti“

Darius Songaila antrą kartą per karjerą į Eurolygą žengs su komanda, laimėjusia kelialapį per atranką. Ironiška, tačiau pirmąjį kartą lietuvis į čempionatą pateko su Stambulo „Galatasaray“ klubu, kuris 2011-aisiais atrankos į Eurolygą turnyro finale užkirto kelią Vilniaus „Lietuvos rytui“.

35 metų 206 cm ūgio puolėjas antradienį su Lietuvos vicečempionais pasirašė vienerių metų sutartį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
35 metų 206 cm ūgio puolėjas antradienį su Lietuvos vicečempionais pasirašė vienerių metų sutartį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-10-09 06:58, atnaujinta 2018-02-21 08:31

Dabar D.Songaila Eurolygoje vilkės „Lietuvos ryto“ marškinėlius. Dirko Bauermanno auklėtiniai dar savaitgalį nuramino savo aistruolius ir neleido pasikartoti istorijai – kelialapis buvo iškovotas.

35 metų 206 cm ūgio puolėjas antradienį su Lietuvos vicečempionais pasirašė vienerių metų sutartį.

„Pirmiausia tai – Lietuvos komanda, o man norėjosi būti arčiau namų. Be to, klubas žais Eurolygoje. Šie faktoriai palengvino mano pasirinkimą“, - lrytas.lt sakė D.Songaila.

Jis neslėpė, kad „Lietuvos rytas“ nebuvo vienintelis pasirinkimas.

„Gavau pasiūlymų iš Nymburko ČEZ komandos, kurią Kęstutis Kemzūra treniruoja. Domėjosi ir italai – klubas iš Romos, - sakė D.Songaila. - Buvo ir daugiau klubų, tačiau šie išliko ilgiausiai.“

- „Lietuvos rytas“ dar savaitgalį atrankos turnyre iškovojo kelialapį į Eurolygą. Kaip vertinate vilniečių šansus?

- Grupė – tikrai sudėtinga. Visi varžovai yra pajėgūs. Na, gal tik „Crvena Zvezda“ komanda, kiek lengvesnė, nes ji – naujokė. Tačiau visos kitos komandos galingos. Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Vitorijos „Laboral Kutxa“ - tikrai stiprios ekipos.

Lengva nebus, tačiau tikrai galima kovoti su visomis.

- „Lietuvos rytas“ šiemet įsigijo ne vieną naują krepšininką. Ką laikote komandos lyderiais?

Nemačiau ekipos iš vidaus. Tačiau akivaizdu, kad vienas iš jų – Renaldas Seibutis. Jis ekipos senbuvis, puikiai rungtyniauja. Iš Pirėjo „Olympiakos“ sugrįžo Martynas Gecevičius. Klubas pasirašė kontraktą su Omaru Cooku. Jie taip pat – toje rikiuotėje. Vieno žaidėjo išskirti negalėčiau.

Tačiau tai – gerai. Pravartu komandoje turėti keletą aukšto lygio žaidėjų, kurie galėtų imtis iniciatyvos.

- O koks jūsų vaidmuo bus komandoje?

- Viskas priklausys nuo trenerio. Kol kas dar nežinau, kokį planą jis man yra parengęs.

- Vasarą ilsėjotės, ar ruošiatės sezonui?

- Ilsėjausi. Sezonui rengtis pradėjau rudenį. Daug dirbau su buvusiu Lietuvos rinktinės fizinio parengimo treneriu Virginijumi Mikalausku. Prieš porą savaičių pradėjau dirbti su kamuoliu. Treniravausi su Prienų „Tonybet“ komanda.

- Ar jau esate geriausios formos?

- Ne. Negaliu taip sakyti. Kad ją pasiekčiau, reikia daugiau dirbti ties pačiu krepšiniu ir rungtyniauti. Sezonas dar prasidėjo, todėl pasiekti geriausią lygį prireiks laiko.

- Esate teigęs, kad norėtumėte karjerą baigti Lietuvoje. O dabar pasirašėte būtent vienerių metų sutartį. Ar šis sezonas – paskutinis?

- Nelabai galiu atsakyti į šį klausimą. Viskas priklauso nuo to, koks bus sezonas, kokia bus mano sveikata. Kai baigsis sezonas, tada ir galėsiu pasakyti – ar jau viskas, ar ne.

 Pirmasis mūšis - spalio 17 dieną „Siemens" arenoje. Vilniaus klubas priims Atėnų „Panathinaikos“, kuriam atstovauja Jonas Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.