EUROLYGA 2023

„Utenos“ moterų krepšinio klubo direktoriumi tapo R. Jarutis, o vyriausiuoju treneriu - G. Kručkauskas

Lietuvos moterų krepšinio lygos

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 12:09 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:45 AM

37-erių R.Jarutis į Lietuvą grįžo po šešerių karjeros metų Ukrainoje. Mariupolio „Azovmaš“ klube jis žaidė, vėliau dirbo treneriu ir sporto direktoriumi. Didžiausias karjeros pergales Rolandas yra iškovojęs su Vilniaus „Lietuvos rytu“ - 2005 metais tapo ULEB taurės laimėtoju, 2000 metais - Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu. Jis taip pat yra tapęs Kipro, Portugalijos ir Ukrainos čempionu. „Smagu prisijungti prie moterų krepšinio bendruomenės. Tikiuosi, man tai bus įdomi ir naudinga patirtis“, - sakė R. Jarutis.

53-ejų metų G.Kručkauskas 2004-2005 metų sezone dirbo treneriu-asistentu vienoje stipriausių Rusijos moterų krepšinio ekipų Jekaterinburgo UGMK, du sezonus (2007-2009 metais) vadovavo Latvijos moterų krepšinio ekipai Cėsių „Cesis“ ir su ja du kartus tapo šios šalies čempionato bei Baltijos moterų krepšinio lygos prizininku.

Alytaus sporto mokykloje trenerio karjerą pradėjęs G. Kručkauskas Lietuvoje yra treniravęs Alytaus „Alitos“, Panevėžio „Aukštaitijos“, Kauno „Atleto“ ir Utenos „Juventus“ ekipas. Jis nemažai laiko praleido ir Rusijoje, kur dirbo Permės „Ural-Great“ bei Maskvos „Dinamo“ klubuose, taip pat Limasolio DTL EKA AEL (Kipras) komandoje. Su šia ekipa G. Kručkauskas tapo Kipro čempionu. Praėjusį sezoną G.Kručkauskas dirbo Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomeno“ komandos treneriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.