EUROLYGA 2023

D.Bauermannas su malonumu pasirengęs įveikti įtemptą rungtynių maratoną

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda jau atsikando karčios duonos, kai antroje praėjusio sezono pusėje turėdavo ruoštis tik vienerioms rungtynėms per savaitę. Šį sezoną nebus nieko panašaus. Vilniečiai bent iki Naujųjų žais kas tris ar keturias dienas ir neturės kada atsikvėpti.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai neturės kada tinginiauti – jų laukia rungtynės po rungtynių.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
„Lietuvos ryto“ krepšininkai neturės kada tinginiauti – jų laukia rungtynės po rungtynių.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-10-11 07:45, atnaujinta 2018-02-21 06:45

Kitaip nei pernai, 2014 metų pradžioje taip pat nenusimato poilsio – prisidės arba Eurolygos „Top 16“ etapo mačai, arba mūšiai Europos taurėje.

Toks didelis skaičius susidarė dėl dalyvavimo trijuose turnyruose – Eurolygoje, LKL ir Jungtinėje lygoje. Vengdamas apkrauto tvarkaraščio, Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ prieš sezoną pasitraukė iš Jungtinės lygos.

Iki 2014 metų „Lietuvos rytas“ sužais 29 oficialius susitikimus. „Žalgirio“ tvarkaraštyje bent vienuolika mačų mažiau.

Beje, artimiausius du mėnesius „Lietuvos rytas“ bus retas svečias LKL arenose. Spalio 8 d. sostinės klubas lankėsi Utenos „Juventus“ namų aikštėje, o spalio 10 d. namie egzaminavo Kauno „LSU-Atletą“.

Vėliau LKL sirgaliai „Lietuvos rytą“ išvys tik po dviejų mėnesių – gruodžio 8 dieną D.Bauermanno kariauna svečiuosis Alytuje, kur jos lauks „Dzūkija“.

Į LKL „Lietuvos rytas“ grįš švenčių dienomis ir gruodžio pabaigoje bei sausio pradžioje sužais keturis Lietuvos čempionato susitikimus.

Bauginanti rungtynių spūstis „Lietuvos ryto“ kalendoriuje trenerio Dirko Bauermanno negąsdina. Jis priminė praėjusio sezono žiemos pabaigos mačų sąstingį, nors tada pats prie klubo vairo dar nestovėjo.

„Man tai nėra sudėtingas tvarkaraštis. Vienas mačas per savaitę – jau problema, o du – tiesiog puiku“, – bendraudamas su portalu lrytas.lt ranka numojo vokietis.

Anot D.Bauermanno, pagal analogišką tvarkaraštį rungtyniauja daugelis Europos klubų.

„Žaisti du kartus per savaitę – privilegija. Visi taip žaidžia. Be to, žaidėjams reikės mažiau treniruotis. O jiems labiau patinka žaisti rungtynes. Vienintelė problema ta, kad reikės daug keliauti. Ypač Jungtinėje lygoje“, – pripažino „Lietuvos ryto“ strategas.

LKL sezone startavęs „Lietuvos rytas“ Jungtinėje lygoje pasirodys spalio 13 d. (išvykoje su „Nižnij Novgorod“), o į Eurolygą grįš jau spalio 17 d. (namie su Atėnų „Panathinaikos“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.