EUROLYGA 2023

M.Purlys: „Lietuvos rytas“ Eurolygoje patrankų mėsa nebus“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai sekmadienį Rusiją paliko su šypsenomis veiduose. Dirko Bauermanno auklėtiniai Jungtinės lygos sezoną pradėjo pergale, tačiau ją pasiekė sunkiai. „Lietuvos rytas“ 70:66 palaužė Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandą. Persvarą Vilniaus klubas įgijo vienintelį kartą ir tai nutiko likus žaisti minutę iki mačo pabaigos.

M.Purlys teigė, kad „Lietuvos rytas“ patrankų mėsa Eurolygoje, į kurią vietą iškovojo praėjusį savaitgalį, nebus.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
M.Purlys teigė, kad „Lietuvos rytas“ patrankų mėsa Eurolygoje, į kurią vietą iškovojo praėjusį savaitgalį, nebus.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-10-13 20:40, atnaujinta 2018-02-21 05:11

Ar tokia sunki pergalė prieš ne aukščiausio lygio ekipą reiškia, kad Eurolygoje laukia sunkūs laikai?

„Negalvojame, kad būsime patrankų mėsa. Mes turime tikslą - „Top 16” etapą. Kovosime kiekvienose rungtynėse. Reikia išnaudoti šansus namuose ir pasiekti keletą pergalių išvykoje. Viskas mūsų rankose“, - sakė „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys.

Jis džiaugėsi, kad „Lietuvos rytas“ nenuleido rankų, nors vytis varžovus teko beveik visą mačą.

„Svarbiausia, kad laimėjome. Komanda parodė valią ir charakterį. Visą mačą pralaiminėjo, tačiau išplėšė pergalę“, - sakė M.Purlys.

Nors teisintis „Lietuvos ryto“ direktorius nenorėjo, atskleidė, kad Vilniaus klubą pasitikusios sąlygos Žemutiniame Naugarde palankios nebuvo.

„Šeštadienį ryte kėlėmės trečią nakties ir keliavome beveik visą naktį. Vėliau neturėjome treniruotės pagrindinėje salėje. Sekmadienį teko žaisti neįprastu laiku. Buvo daug faktorių, kurie komandai šiemet – nauji, - kalbėjo M.Purlys. - Be to, arena buvo labai šalta. Išvakarėse vyko ledo ritulio rungtynės, todėl mums teko žaisti vos ne ant ledo. Žinoma, šalta buvo abiem komandoms. Tokių faktorių buvo ne vienas. Jie susidėjo į krūvą ir teko papildomai pakovoti.“

Patekęs į Eurolygą „Lietuvos rytas“ į komandą pasikvietė buvusį Lietuvos rinktinės aukštaūgį Darių Songailą. Jis mače su „Nižnij Novgorod“ pelnė 6 taškus.

„Darius buvo labai svarbus. Jo patirties svariai prisidėjo. D.Songailos žaidimas buvo vienas iš pergalės aspektų“, - apie ekipos naujoką kalbėjo M.Purlys.

Pirmasis Eurolygos mūšis - spalio 17 dieną „Siemens" arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.