EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ nesijaučia susižaidęs ir „Real“ ekipą sulaikyti mėgins kovingumu

„Kovosime ir nepasiduosime. Tai galiu pažadėti“, - apie Kauno „Žalgirio“ komandos startą Eurolygoje kalbėjo treneris Ilias Zouros. Jo auklėtiniai penktadienį, 19 val. 45 min., namuose susikaus su vicečempione Madrido „Real“ komanda. Šios ekipos marškinėlius tuomet dar vilkėjo ir Martynas Pocius, šįkart dėvintis žalios ir baltos spalvų aprangą.

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienį Eurolygą pradės maču su „Real“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienį Eurolygą pradės maču su „Real“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:46 AM

„Tai labai gera komanda. Teko stebėti keletą mačų. Komandos žaidimas palyginti su praėjusiu sezonu tikrai nesusilpnėjo. „Real“ neturi silpnų vietų. Sudėtis beveik ta pati. Branduolys išlaikytas. Jie dar pasistiprino ir dabar gerai žaidžia, yra susistygavę“, - sakė M.Pocius, finale ekipos žaidimą stebėjęs iš šalies.

Trūksta susižaidimo

„Dar tik sezono pradžia“, - paklaustas, ar pakako laiko suderinti žaidimą „Žalgiriui“, atsakė M.Pocius. Jis neslėpė, kad kol kas stipriai pasikeitusiai Lietuvos čempionų komandai apie suderintą mechanizmą kalbėti anksti.

Jam antrino ir Robertas Javtokas. Pastarasis tikino, kad būtent mačas su „Real“ ir parodys „Žalgirio“ situaciją.

„Dar tokio varžovo neturėjome, tačiau dirbome kiekvieną dieną. Vienas kitą pradedama suprasti. Būklė komandos dar nėra geriausia, tačiau kokia ji iš tikrųjų, pamatysime per rungtynes“, - sakė jis.

Apie susižaidimo trūkumą kalbėjo ir I.Zouros, jis akcentavo „Žalgirio“ kovingumą, o ne žaidėjų gebėjimus ar komandines taktikas.

Ginklas - kovingumas

- Treneri, ar „Žalgiriui“ pakako laiko tinkamai pasirengti mačui su „Real“? Ar užteko laiko susižaisti?

- Žinome, kas mūsų varžovai. Jie praėjusį sezoną laimėjo Ispanijos čempionatą, žaidė Eurolygos finale. „Real“ turi labai gerų krepšininkų. Ekipa mažai pasikeitusi, todėl puikiai dirba ir puolime, ir gynyboje. Jie veikia automatiškai.

Mes vis dar dirbame, dar tik pradedame sezoną, nesame pasirengę ir pasiruošimui turėjome tik keletą mačų. Tačiau atiduosime visus šimtą procentų, kad kovotume iki paskutinės sekundės. Tai tikrai galime padaryti. Tikiuosi, kad susirinks visa arena. Noriu, kad tokiame sunkiame sezone mus palaikytų visi aistruoliai. Sunkiu metu sirgaliai parodo, ar jie myli komandą.

- M.Pocius teigė, kad „Real“ neturi silpnų vietų. Tai ką galite jiems pateikti?

- Esame kovotojai ir niekada nepasiduodame. Kad ir kas nutiks, kovosime. Mes kartu treniruojamės neilgai, todėl trūksta tarpusavio supratimo.

Sunku surasti tinkamas kombinacijas, parinkti taktikas per žaidimą. Kodėl? Nes kol kas nežaidėme daug mačų. Tačiau kovosime ir nepasiduosime. Tai galiu pažadėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.