EUROLYGA 2023

Į NBA sugrįžti neketinantis L.Kleiza: „Savo ten jau atžaidžiau“

Specialiai lrytas.lt, Kijevas (Ukraina)

L.Kleiza tikisi pasiekti reikšmingų pergalių su „Fenerbahce“ komanda.<br>V.Mikaičio nuotr.
L.Kleiza tikisi pasiekti reikšmingų pergalių su „Fenerbahce“ komanda.<br>V.Mikaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Mikaitis

Oct 17, 2013, 4:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:10 AM

Prieš trejus metus Eurolygoje siautėjęs Linas Kleiza – sugrįžta. Stambulo „Fenerbahce“ marškinėlius vasarą apsivilkęs 28 metų 203 cm ūgio Lietuvos rinktinės puolėjas su ekipa jau treniravosi Ukrainoje. Kijeve 19 valandą „Fenerbahce“ susitiks su „Budivelnyk“ komanda, kurioje – Darjušas Lavrinovičius ir Michailas Anisimovas.

„Vis dar mėginame save surasti, - teigia L.Kleiza. - Komanda tikrai gera. Nuotaikos čia irgi geros. Tačiau ekipa – visiškai nauja. „Fenerbahce“ komanda turi naują trenerį, čia yra naujų krepšininkų ir pats žaidimas naujas. Daug treniruojamės, daug dirbame. Sezonas prasidėjo anksti, todėl turime daug treniruočių ir rungtynių. Dar esame nauja komanda, todėl prireiks laiko, kad pradėtume gerai žaisti.“

Praėjusį sezoną „Toronto Raptors“ marškinėlius vilkėjęs L.Kleiza neslepia, kad „Fenerbahce“ jį suviliojo ir klubo perspektyvomis.

„Ekipa nėra labai daug pasiekusi, tačiau treneris kelia aukščiausius tikslus. Mane ir sužavėjo tos naujos galimybės, klubo norai bei strategas, kuris yra geriausias, su kokiu tik yra tekę dirbti“, - apie krepšinio protą Željko Obradovičių kalbėjo L.Kleiza.

Septynerius metus NBA rungtyniavęs L.Kleiza Eurolygoje žais antrą kartą. 2009-2010 metų sezoną jis gynė Pirėjo „Olympiakos“ ekipos garbę. Puolėjas mano, kad šįkart Europoje pasiliks ilgiau.

„Aš jau NBA atžaidžiau savo. Dabar yra tas karjeros etapas, kur norisi laimėti, būti svarbiu žaidėju komandoje. Dabar svarbiausia pergalės. Tai ir yra didžiausia motyvacija, - sakė L.Kleiza. - NBA laimėti gali su dviem ar trim komandomis. Daugiau ten šansų nėra. Plano sugrįžti ten neturiu. Žiūrėsime, kaip bus, tačiau negalvoju, kad ten sugrįšiu. NBA man dabar nėra įdomu.“

L.Kleiza kol kas neturėjo daug laiko pažinti Stambulo ir Turkijos, tačiau yra įsitikinęs, kad jam čia viskas patiks.

„Su Turkija viskas gerai. Klubas aukšto lygio. Miestas – didelis, - pasakojo L.Kleiza. - Dar reikia daug pamatyti. Dabar tai iš rungtynių į rungtynes, teko daug keliauti, todėl neturėjau daug laiko. Nepasakyčiau, kad Turkijoje krepšiniui labai daug dėmesio skiriama. Žinoma, pažiūrėsime, kaip Eurolyga prasidės. Tačiau čia, kaip ir kitur Europoje, dominuoja futbolas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.