EUROLYGA 2023

D.Lavrinovičius: „Palikau brolį vieną, ir sulaužėt iškart“

Specialiai lrytas.lt, Kijevas (Ukraina)

D.Lavrinovičius išvykęs į Ukrainą sutiko pažįstamą trenerį ir lietuvius.<br>V.Mikaičio nuotr.
D.Lavrinovičius išvykęs į Ukrainą sutiko pažįstamą trenerį ir lietuvius.<br>V.Mikaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Mikaitis

Oct 20, 2013, 1:45 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:26 AM

Darjušas Lavrinovičius netruko pritapti Kijevo „Budivelnyk“ komandoje. Mažiau nei prieš mėnesį Ukrainoje su šeima įsikūręs 33 metų 212 cm ūgio puolėjas ne tik pats puikiai adaptavosi, bet ir sūnų Titą, kuriam po mėnesio sukaks 8-eri, jau nuvedė į pirmąją krepšinio treniruotę. 

„Brolį palikau ir sulaužėt iškart“, - pajuokavo D.Lavrinovičius. Po sezono, kartu praleisto Kauno „Žalgirio“ klube, broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiais vėl stovi skirtingose barikadų pusėse. Tiesa, K.Lavrinovičius šiuo metu yra priverstas gydytis traumą. Pirmosios treniruotės metu jis susilaužė ranką.

Tuo tarpu Darjušas kol kas džiugina komandos vadovus. Pirmosiose Eurolygos rungtynėse su Stambulo „Fenerbahce“ komanda lietuvis pelnė 21 tašką, atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą. Jis buvo rezultatyviausias aikštės šeimininkų komandoje, tačiau „Budivelnyk“ 84:102 nusileido svečiams iš Stambulo.

Lietuvis demonstruoja dar Europos čempionate įgytą formą. Pasibaigus žemyno pirmenybėms jis turėjo vos pusę savaitės poilsiui. Tačiau nesiskundžia. „Daug, tris dienas ilsėjausi! - juokaudamas sušuko krepšininkas, tačiau netrukus pridūrė, - Davė gal keturias laisvas dienas. Aišku, čia labai mažai, bet nenukankino manęs per treniruotes.“

Darjušas prisipažino, kad Kijeve vietoje jo galėjo atsidurti brolis.

„Taip išėjo, kad jie mane labiau pažįsta, o su broliu praktiškai nėra bendravę. Buvo galimybė arba man, arba jam. Jeigu aš būčiau atsisakęs – būtų važiavęs brolis čia žaisti. Mes su broliu susėdome, pakalbėjome ir nusprendėme, kad aš važiuosiu“, - lrytas.lt pasakojo D.Lavrinovičius.

D.Lavrinovičius „Budivelnyk“ ekipoje nėra vienintelis lietuvis. Čia žaidžia puolėjas Michailas Anisimovas, klubo generalinio direktoriaus pareigas užima Gediminas Navikauskas, o trenerio asistentu dirba Paulius Juodis.

„Visą laiką yra smagu, kai gali komandoje lietuviškai pasikalbėti apie Lietuvos įvykius, krepšinį, vis tiek lietuviai daugiau domisi ir žino visko“, - nusišypsojo D.Lavrinovičius.

G.Navikauskas turėjo įtakos krepšininko sprendimui pasirenkant „Budivelnyk“ komandą.

„G.Navikauską pažįstu kaip žmogų, todėl man buvo lengviau apsispręsti. Taip pat ir faktas, kad komanda žais Eurolygoje, daug lėmė. Be to, Kijevas yra geras miestas, vaikams yra kur mokytis, lankyti sporto būrelius. Ir kelionėms patogu, yra tiesioginis skrydis iš Vilniaus į Kijevą“, - privalumus vardijo D.Lavrinovičius.

Sportininkas jau užrašė sūnų į krepšinio treniruotes. Iškarto po interviu lrytas.lt jis vaiką nuvedė į pirmąją treniruotę.

„Jaudinuosi, neįsivaizduoju ką jis ten darys. Jis nori kažką sportuoti. Dvejus metus vedžiau į plaukimą, jam ten patiko, bet pagalvojau, kad kažko rimtesnio reikia, nes ten su treneriu durniuodavo ir viskas“, - tėvystės rūpesčiais dalijosi krepšininkas.

D.Lavrinovičius stebės ir žalgiriečių pasirodymą Eurolygoje, o sėkmės palinkėjo abiems Lietuvos klubams.

„Linkėjimai Lietuvai ir sėkmės Eurolygoje. Abiems komandoms linkiu sėkmės“, - atsisveikino D.Lavrinovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.