EUROLYGA 2023

Ž.Ilgauskas priėmė JAV pilietybę?

„Šiandien kartu Z Ilgausku tapome JAV piliečiais“, – tokia žinute socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo viena amerikietė, sukeldama intrigą, kad vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Žydrūnas Ilgauskas priėmė JAV pilietybę.

„Twitter“ vartotoja profilyje paskelbė, kad spalio 18 dieną kartu su Ž.Ilgausku priėmė JAV pilietybę.<br>„Twitter“ nuotr.
„Twitter“ vartotoja profilyje paskelbė, kad spalio 18 dieną kartu su Ž.Ilgausku priėmė JAV pilietybę.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-21 16:56, atnaujinta 2018-02-20 23:37

Amerikietės profilyje publikuojama ir 38 metų lietuvio nuotrauka. Žydrūnas Ilgauskas joje matomas puošnioje salėje palinkęs prie stalo, tarsi kažką pasirašinėdamas.

Portalui lrytas.lt pavyko susisiekti su Žydrūno tėvais. Tačiau jie tikino apie Amerikos pilietybę nieko nežinantys.

Ž.Ilgausko tėvai kalbėjo, kad paskutinį kartą su sūnumi bendravo prieš 2-3 savaites. Esą Žydrūnas apie JAV pilietybę nebuvo nieko užsiminęs.

Artimai su Ž.Ilgausku bendraujantis krepšinio agentas Virginijus Bulotas portalui lrytas.lt taip pat teigė nieko apie tai nežinąs. Esą jis su buvusiu krepšininku šia tema niekada nėra kalbėję.

Su pačiu Ž.Ilgausku susisiekti nepavyko.

Ž.Ilgauskas su žmona Jennifer augina du įvaikintus vaikus iš Lietuvos ir gyvena Klivlande. Prieš metus jis pardavė namą Majamyje, kur baigė karjerą rungtyniaudamas „Heat“ klube.

Į JAV Ž.Ilgauskas išvyko 1997 metais. Trylika metų jis gynė „Cleveland Cavaliers“ komandos garbę ir tapo šio klubo simboliu.

Per visą karjerą Ž.Ilgauskas nė karto neatstovavo Lietuvos rinktinei Europos bei pasaulio čempionatuose ir olimpiadose.

Internete lietuviai ne kartą piktinosi, kad Ž.Ilgauskas dėl to nėra vertas Lietuvos piliečio vardo.

Karjeros pabaigoje Ž.Ilgauskas buvo pasiryžęs užsivilkti Lietuvos rinktinės aprangą, bet nepavykus suderinti sudėtingo draudimo klausimų su klubu, svajonė išvysti Žydrūną žaidžiantį nacionalinėje komandoje subliuško.

Šiuo metu Ž.Ilgauskas dirba „Cavaliers“ skautu.

Lietuvos Respublikos pilietis, įgijęs kitos valstybės pilietybę, privalo per 2 mėnesius nuo kitos valstybės pilietybės įgijimo dienos raštu pranešti apie tai Migracijos departamentui arba Lietuvos Respublikos diplomatinei atstovybei ar konsulinei įstaigai.

Kitos šalies pilietybę asmuo gali įgyti atsisakęs Lietuvos pilietybės. Prašymai dėl Lietuvos Respublikos pilietybės atsisakymo paduodami vidaus reikalų ministrui.

Asmenys, nuolat gyvenantys užsienyje, – per Lietuvos Respublikos diplomatinę atstovybę ar konsulinę įstaigą arba Migracijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos priimamąjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.