EUROLYGA 2023

Suomiams Europos taurės starte nusilenkęs „Neptūnas“ šansų nelaidoja

Klaipėdos „Neptūno“ klubui debiutas Europos taurės turnyre gerokai prisvilo. LKL bronzos medalininkai nusileido kukliai Loimos „Bisons“ ekipai. Prieš dvikovas su garsesniais Stambulo „Bešiktaš“ ir Sankt Peterburgo „Spartak“ klubais nesėkmė Suomijoje nuteikia labai pesimistiškai, bet „Neptūnas“ sau duobės dar nesikasa.

K.Maksvyčio kariaunai su garsiu „Bešiktaš“ klubu trečiadienį Klaipėdoje bus nelengva.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
K.Maksvyčio kariaunai su garsiu „Bešiktaš“ klubu trečiadienį Klaipėdoje bus nelengva.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 22, 2013, 11:28 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:09 PM

„Nebėra laiko gręžiotis atgal, reikia ruoštis kitoms rungtynėms“, – prieš trečiadienio dvikovą Klaipėdoje su „Bešiktaš“ portalui lrytas.lt karingai sakė „Neptūno“ šturvalą laikantis Kazys Maksvytis.

Šiemet „Neptūnas“ startavo per 7 rungtynes iškovodamas 3 pergales, bet praėjusio sezono pradžia buvo dar sudėtingesnė. Vis dėlto tuomet klaipėdiečiai finišavo su bronzos medaliais ant kaklo.

Lygindamas buksavimą šį ir praėjusį sezoną, K.Maksvytis rado progą pasidžiaugti, kad šiemet „Neptūnas“ nėra užklimpęs taip sunkiai.

– Kaip vertinate sezono pradžią?lrytas.lt paklausė K.Maksvyčio.

– Žaidimas kaip ir nieko, bet komandą sukrėtė dvi traumos – Arno Butkevičiaus ir Simo Galdiko. Tai gal ir nėra žvaigždės, bet pasiruošime abu demonstravo gerą žaidimą. Tai mums – didelė netektis.

Negali džiaugtis, kai pralaimi nedideliu skirtumu. Bet palyginti su praėjusiu sezonu, žaidžiame stabiliau, nepralaimime po 20-30 taškų. Kaunamės lygiai su visais varžovais, tačiau vis pabaigoje pritrūksta sėkmės. Komanda grūdinasi, bet bijau, kad nepalūžtų psichologiškai. Tačiau tikiu, kad viskas bus gerai.

– Ar pastaruosiuose dviejuose iš eilės mačuose, kuriuos „Neptūnas“ pralaimėjo minimaliu skirtumu (62:63 su „Bisons“ ir 90:91 su „Cmoki-Minsk“), pritrūko tik sėkmės?

– Sunku pasakyti. Rungtynės buvo skirtingų scenarijų. Vienose varžovai turėjo iniciatyvą, kitose mes galėjome įmesti pergalingą metimą. Galbūt trūksta patirties. O galbūt esame tokia komanda, kuri turi susikrauti didesnį skirtumą, jei nori iškovoti pergalę.

– Galvojant apie perspektyvas Europos taurėje patekti į kitą etapą, ar pralaimėjimas suomiams neišgąsdino?

– Ne. Apmaudu, kad pralaimėjome, tačiau suomiai jau Europos čempionate įrodė, kad moka žaisti. Be to, „Bisons“ mane labai nustebino. Manau, kad namie jie nugalės dar ne vieną varžovą. „Bisons“ žaidžia ne savo mieste, už 150 km nuo namų aikštės. Bet į areną susirinko 6,5 tūkstančio žiūrovų, kurie labai šiltai palaikė savo komandą. To net Lietuvoje nepavyksta padaryti. Nežinau, kiek susirinktų sirgalių į „Neptūno“ rungtynes kitame mieste. Gaila, kad pralaimėjome, bet manau, kad suomiai nustebins dar ne vieną varžovą.

– Galbūt pačiai komandai buvo netikėtas toks suomių pasipriešinimas?

– Aišku, tikėjomės pergalės. Viską kiek apsunkino tai, kad neturėjome medžiagos apie varžovus. O „Bisons“ pavyko ją gauti, nes jau buvome pradėję sezoną LKL ir Jungtinėje lygoje. Bet, aišku, tikėjomės įveikti suomius.

– Nebaisu, kad tas prarastas taškas baigiantis grupės varžyboms gali būti lemtingas?

– Taip gali būti. Bet nebėra laiko gręžiotis atgal. Reikia žiūrėti į priekį. Ruošiamės kitoms rungtynėms.

– Kitas varžovas – „Bešiktaš“. Ar tai įveikiama ir stipresnė komanda nei „Bisons“?

– Ši komanda turi daugiau potencialo. „Bešiktaš“ surinkę didelį biudžetą. Kiek stebėjau jų žaidimą, jie dar nedemonstruoja savo geriausio krepšinio, bet yra gera komanda. Tačiau Sankt Peterburgo „Spartak“ nugalėjo juos Turkijoje, todėl „Bešiktaš“ yra įveikiami. Tiesiog reikia motyvacijos, noro ir sėkmės.

– „Bešiktaš“ turi labai gerą gynėjų liniją – Doroną Perkinsą, Chrisą Loftoną. Sustabdžius šiuos žaidėjus, galima tikėtis pergalės?

– Atvirai kalbant, „Bešiktaš“ nėra tokia komanda, kuri turi spragų. Turkų sudėtis palieka tikrai gerą įspūdį, bet kaip sakiau, jie dar nežaidžia geriausio žaidimo. Bandysime tuo pasinaudoti.

– Praėjusio sezono pradžia „Neptūnui“ irgi buvo sudėtinga. Kaip tuomet pavyko išsikapstyti?

– Pernai „nepataikėme“ su komplektacija ir tai apsunkino mūsų pasiruošimą. Šiemet kaip ir viskas buvo neblogai, bet kalbant apie paskutiniąsias nedideliais skirtumais pasibaigusias trejas rungtynes, jas laimėjus, visi kalbėtų, koks „Neptūnas“ yra šaunus. Bet toks tas sportas. Manau, kad šiemet sezoną pradėjome geriau nei pernai. Manyčiau, jog įsibėgėsime ir bent Lietuvoje demonstruosime savo geriausią žaidimą tada, kai reikės – finaliniuose etapuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.