EUROLYGA 2023

Pirmąją pergalę laikiusį „Neptūną“ paskandino Turkijos rekordininko metimas

Iki mačo pabaigos likus 10 sekundžių gynėjas Mindaugas Girdžiūnas pelnė du taškus su pražanga, išvedė komandą į priekį vienu tašku ir Klaipėdos „Neptūnas“ jau jautė pirmosios pergalės alsavimą. Tačiau Stambulo „Bešiktaš“ snaiperis Chrisas Loftonas ne per atsitiktinumą prieš kelerius metus Turkijos čempionate pataikė 17 tritaškių ir pelnė 61 tašką. Jo lemiamas tritaškis likus sekundei iki finalinės sirenos nuskandino „Neptūną“ – 70:72 (16:22, 21:23, 18:14, 15:13). 

„Neptūnas“ jau laikė pergalę savo rankose, bet pirmojo taško dar teks palaukti.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
„Neptūnas“ jau laikė pergalę savo rankose, bet pirmojo taško dar teks palaukti.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-23 19:39, atnaujinta 2018-02-20 21:49

Statistika

„Neptūnas“: M.Mažeika 17, V.Vasylius 16, M.Girdžiūnas 10, A.Smithas 6, V.Šarakauskas ir E.Ulanovas po 5, A.Eitutavičius ir M.Runkauskas 4, D.McClure‘as 3.  

„Bešiktaš“: B.Buckmanas 23 (12 atk. kam.), Ch.Loftonas 14 (4/9 trit.), D.Perkinsas ir C.Iversonas (8 atk. kam.) po 11, R.Broekhoffas 9, M.Guleras ir O.Sirinas po 2. 

Rungtynės

 Mačo pradžioje uostamiestyje šeimininkavo svečiai iš Turkijos. Netgi turėdami sau prabangą pramesti iš po krepšio, „Bešiktaš“ pirmavo 15:10. Septintąją minutę Stambulo ekipa įgijo dviženklį pranašumą – 10:22. Nors klaipėdiečių žaidimas atrodė beviltiškai, turkai atsipalaidavo ir baigiantis kėliniui tuo pasinaudojęs „Neptūnas“ sušvelnino skirtumą – 16:22

 „Bešiktaš“ gretose nesustabdomai rungtyniavo Bradley Buckmanas, antrojo kėlinio viduryje turėjęs 15 taškų. Bet atsitiesusiam „Neptūnui“ tai buvo nė motais – šeimininkai vis tirpdė deficitą (33:37). Vis dėlto iki ilgosios pertraukos „Bešiktaš“ spėjo pabėgti į priekį (37:45). 

 Pirmuosius taškus trečiajame kėlinyje „Bešiktaš“ pelnė tik prabėgus 5 minutėms. Tačiau „Neptūnas“ nepasinaudojo puikia proga persverti rezultatą – 42:47. Dviem tritaškiais Stambulo krepšininkai trumpam buvo saugiau atitrūkę (46:53), bet žaidimą pajutęs „Neptūnas“ nesitraukė ir prieš ketvirtąjį kėlinį komandas skyrė tik 4 taškai – 55:59.

 Lemiamoje mačo dalyje „Neptūnas“ priartėjo iki minimumo (62:63) ir turėjo keletą progų persverti rezultatą, bet krepšys buvo tarsi užrištas. B.Buckmanas pataikė tritaškį, tačiau M.Girdžiūnas atsakė tuo pačiu (65:66) ir likus 3 min. pakėlė sirgalius iš vietų. Čia pat klaipėdiečiai turėjo prisėsti, kai nesportinę pražangą užsidirbo J.Sinica. 

 Visgi po poros minučių nesportinė pražanga buvo skirta jau „Bešiktaš“ komandai. Likus 1 min., M.Mažeika baudų metimais išlygino rezultatą (67:67) ir kamuolys buvo „Neptūno“ rankose. Tačiau klaipėdiečiai prasižengė puolime. Atakuodami strigo ir „Bešiktaš“. „Neptūnas“ paskutinei atakai turėjo 29 sek., bet J.Sinica prametė laisvas iš toli. Netrukus prasižengė V.Šarakauskas ir turkai stojo prie baudų metimo linijos. 

 „Bešiktaš“ rankos nedrebėjo, bet tai neišgąsdino „Neptūno“ – M.Girdžiūnas pelnė du taškus su pražanga ir išvedė šeimininkus į priekį – 70:69. Stambulo klubui buvo belikę 10 sek., bet kaip parodė galutinis rezultatas, jo pakako – Ch.Loftonas likus sekundei švystelėjo tritaškį ir nutildė „Švyturio“ arenos aistruolius. Išmesti kamuolio bent iš vidurio aikštės Klaipėdos ekipa nebespėjo ir buvo priversta kapituliuoti – 70:72

Rezultatai. Kiti grupės mačai: Sankt Peterburgo „Spartak“ – Atėnų „Panionios“ 68:69, Kragujevaco „Ranički“ – Loimos „Bisons“ 92:89  

A.Iversonas. Prieš dvejus ir trejus metus „Bešiktaš“ aprangą epizodiškai vilkėjo dvi NBA žvaigždės – Allenas Iversonas ir Deronas Williamsas. Milijonais švaistęsis Turkijos klubas pernai dalyvavo Eurolygoje, tačiau staigiai iškilęs, po truputį vėl traukiasi į šešėlį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.