EUROLYGA 2023

Ž.Obradovičius: „Ne tik aš, bet ir keletas kitų Europos trenerių galėtų dirbti NBA“

Europos krepšinio genijus treneris Željko Obradovičius įsitikinęs – jis galėtų vadovauti NBA komandai. Stambulo „Fenerbahce“ ekipą, kuriai atstovauja ir Linas Kleiza, muštruojantis 53 metų serbas jau buvo siejamas su pajėgiausia krepšinio lyga, tačiau pats Ž.Obradovičius tikino, kad niekas su juo asmeniškai nebendravo.

Ž.Obradovičius yra aštuonis kartus tapęs Eurolygos čempionu, dukart išrinktas Eurolygos metų treneriu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Ž.Obradovičius yra aštuonis kartus tapęs Eurolygos čempionu, dukart išrinktas Eurolygos metų treneriu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 2:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:19 PM

„Esame pasirengę susitikti su žmonėmis ir kalbėtis, tačiau niekas su manimi tiesiogiai nesusisiekė“, - sakė treneris, dirbęs tokiose komandose kaip Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“, Trevizo „Benetton“.

Ž.Obradovičius yra aštuonis kartus tapęs Eurolygos čempionu, dukart išrinktas Eurolygos metų treneriu. Jis vienuolika kartų laimėjo Graikijos čempionatą, septyniskart laimėjo Graikijos taurę.

- Treneri, ar turėjote tikrą šansą praėjusią vasarą vykti į NBA? - eurohoops.net.

- Nuoširdžiai sakau – ne. Buvo keletas gandų apie tai, ir dvi NBA komandos susisiekė su keletu agentų, tačiau ne su manimi. Kai kurie iš jų svarstė apie interviu – kad vykčiau ir būčiau jų klausinėjamas. Aš pasakiau, kad interviu duodu žurnalistams, o ne... suprantate.

Jeigu nori su manimi kalbėti, pirmiausia turi atvykti čia. Antra, jeigu kažkas manęs nori, tai jis žino viską apie mane. Tai ar yra dar apie ką kalbėti, jeigu esu pasirengęs ir išmanau savo darbą? Tai labai keista.

Bet kuriuo atveju, esame pasirengę susitikti su žmonėmis ir kalbėtis, tačiau niekas su manimi tiesiogiai nesusisiekė. Jie pasakė agentams, kad turėčiau būti pasirengęs pokalbiams ir panašiai.

Tačiau aš niekada apie tai labai rimtai nesvarsčiau ir nesvarstysiu, kol su manimi niekas nesusisieks.

- Dar esate jaunas...

- Svarbiausia, kad jaučiuosi jaunas. Įgijęs patirties, kuri pasitarnavo ir man, ir mano buvusiam asistentui Dimitriui Itoudžiui, „Detroit Pistons“ klube (jie pernai lankėsi treniruočių stovykloje. - Red.), aš pasakiau, kad esu pasirengęs ten dirbti. Patirtis visada praverčia priimant sprendimus.

Dabar žinau, kad neturėčiau jokių problemų dirbdamas ten ir esu įsitikinęs, kad ne tik aš, bet ir daug Europos trenerių sugebėtų darbuotis NBA. Klausimas yra, ar tie NBA žmonės vieną dieną nuspręs pasikviesti kokį strategą.

- Nemanote, kad esate nusipelnęs būti pirmasis, išvykęs už Atlanto?

- Ne. Apie tai tikrai nesu galvojęs. Man tai nėra svarbu. Jeigu atvirai, dabar mano galvoje – tik „Fenerbahce“. Štai apie ką galvoju – turiu dvejų metų kontraktą ir kaip sakau visiems, kontraktas – vienas dalykas, o gyvenimas – kitas. Dirbu labai sunkiai ir tai darysiu. Apie nieką daugiau negalvoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.