EUROLYGA 2023

Projektas „Pirmas komandoje, pirmas mokykloje“ keliasi į Eurolygos arenas

Du sezonus projektą „Pirmas komandoje, pirmas mokykloje“, kurio pagrindinis tikslas yra skatinti vaikus ne tik gerai žaisti krepšinį, bet ir siekti aukščiausių rezultatų akademinėje veikloje, vykdžiusi Sostinės krepšinio mokykla šiemet sulaukė reprezentacinės Vilniaus komandos pritarimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:34 PM

Du sezonus projektą „Pirmas komandoje, pirmas mokykloje“, kurio pagrindinis tikslas yra skatinti vaikus ne tik gerai žaisti krepšinį, bet ir siekti aukščiausių rezultatų akademinėje veikloje, vykdžiusi Sostinės krepšinio mokykla šiemet sulaukė reprezentacinės Vilniaus komandos pritarimo.

Pastaruosius dvejus metus tik pasibaigus sezonui apdovanoti gabiausi Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniai (13-18 m.) šiemet už pasiekimus sporte ir moksle bus skatinami visus metus.

Jaunieji krepšininkai kas du mėnesius pateiks savo pažymius, bus įvertinti savo trenerių ir konkuruos tarpusavyje, kuris yra vertas būti projekto „Pirmas komandoje, pirmas mokykloje“ nugalėtoju ir laimėti pagrindinį prizą – galimybę būti apdovanotam Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo prieš pat komandos varžybas Eurolygoje, VTB lygoje ar LKL čempionate.

„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad mokytis yra be galo svarbu, nes niekada nežinai, kaip pasisuks gyvenimas. Sportuodamas norėjau turėti atsarginį planą – jei kas nors būtų nutikę ir reikėtų trauktis iš sporto, žinojau, kad mokslai ir įgytos žinios man visada pravers.

Linkiu visiems dalyviams užsibrėžti tikslus, daug dirbti derinant kelis užsiėmimus vienu metu ir eiti teisingu keliu savo būsimųjų profesijų link, nes mokslas žmogų daro turtingesnį visomis prasmėmis“ – to dalyviams linki Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderis Renaldas Seibutis, pats puikiai derinęs tiek mokslą, tiek krepšinio treniruotes mokykloje.

„Džiaugiamės, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas tampa pagrindiniu projekto globėju. Labai svarbu, kad jauni sportininkai veiktų gyvenime tai, kas teisinga ir reikalinga – gerai mokytųsi, žaistų krepšinį ir nenueitų klystkeliais. Yra daugybė pavyzdžių, kai paaugliai pasirenka ne tai, ką turėtų, ir vėliau gyvenimas tampa liūdnokas, nes nepasieki aukštumų nei sportinėje, nei akademinėje veikloje“ – sakė vienas projekto sumanytojų, Sostinės krepšinio mokyklos atstovas Lukas Grabauskas.

Pirmasis moksleivis bus apdovanotas jau lapkričio 7 d. per Eurolygos rungtynes „Siemens" arenoje su Tel Avivo „Maccabi“. Iš viso, 2013/2014 m. krepšinio sezono metu ant parketo žengs penki Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.