EUROLYGA 2023

Š.Marčiulionis: „A.Sabonis turėtų įvardinti tikrąsias konflikto federacijoje priežastis“

Likus mažiau nei savaitei iki Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdžio, pagrindinis kandidatas į generalinio sekretoriaus postą Mindaugas Špokas dar dvejoja, ar keisti darbą. M.Špoko kandidatūrą palaiko olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis. Š.Marčiulionis neatmeta, kad su naujo sekretoriaus paskyrimu valdžios perdalijimo skandalas nesibaigs. Krepšininkas ragina Arvydą Sabonį įvardinti tikrąsias nesantaikos tarp federacijos vadovų priežastis.

Š.Marčiulionis palaiko M.Špoko kandidatūrą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Š.Marčiulionis palaiko M.Špoko kandidatūrą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:59 PM

Buvęs plaukikas M.Špokas praėjusiais metais nėrė į darbus Lietuvos plaukimo federacijoje, bet neseniai sulaukė A.Sabonio kvietimo grįžti į krepšinį. Vadovaudamas 2011-ųjų Europos čempionato organizaciniam komitetui, M.Špokas sukaupė didžiulę patirtį, bet dar kartą ištarti „taip“ krepšiniui neskuba. Jis neslepia, kad pasirinkimas tarp plaukimo ir krepšinio jam yra labai sunkus.

„Manau, kad kaip ir kiekvienam. Sakau, dar duokite pagalvoti, dar yra pakankamai yra laiko. Nes mes dar ir Europos trumpo vandens čempionatui ruošiamės. Nespjausi dabar į viską, sakydamas, kad galvoji kažką. Sakykime, kad dar nesu galutinai apsisprendęs“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė M.Špokas.

Jo kandidatūrą palaiko olimpinis čempionas Š.Marčiulionis.

„Aš manau M.Špokas yra tinkamas kandidatas. Jis turi pakankamai patirties organizaciniame darbe, jo veidą žino ir Europos krepšinio žmonės. Manau, jis yra pakankamai išlaikytas ir jeigu jis sutiks - bus gerai krepšiniui“, - sakė Š.Marčiulionis.

Jis neatmeta galimybės, kad su naujo sekretoriaus paskyrimu valdžios perdalijimo skandalas federacijoje nesibaigs. Legendinis krepšininkas ragina A.Sabonį įvardinti tikrąsias nesantaikos tarp buvusių ir esamų vadovų priežastis.

„Aš manau, kad skalbti tų visų apatinių trikotažų galbūt viešai ir nereikia. Bet yra nutylėtų dalykų ir ne kas kitas, bet prezidentas turi juos įvardinti. Jeigu jis grįžo, jei nepasitikėjo kažkuo, tai jis turi įvardinti priežastį. Kai priežastis bus įvardinta - bus daugiau aiškumo krepšinio visuomenei. Jeigu jis nori valdyti, tvarkyti krepšinį, aš manau, jis mato, kad buvo nueita ne ten, kur reikėjo“, - sakė Š.Marčiulionis.

Š.Marčiulioniui nuostabą kelia ne vienas buvusios federacijos valdžios sprendimas. Tarp jų – ir prioritetai skirstant federacijos biudžeto lėšas.

„Federacija neturi būti investicinė kompanija. Yra programos, turi būti tame viešumas, ką mes norime kartu padaryti. Yra Vykdomasis komitetas, yra daugybė dalykų. Yra televizinio portalo kūrimas. Tai vėl nėra federacijos dalykas. Yra transliuotojai - TV3 ir „Viasat“ yra daugybė transliuotojų. Viešiesiems ryšiams išleista virš milijono. Tai yra, ką mes viešiname, ką mes giname, kokį interesą giname, ką mes bandome išviešinti. Mergaičių krepšinį, problemas? Reikia daugiau skaidrumo, dabar pinigai yra neadekvatūs tai sukurtai viešajai nuomonei.

Aš ten pinigų nebūčiau investavęs, nes tai nėra reikalinga krepšiniui, bendram krepšiniui. Asmeniškai kitiems žmonėms gal yra reikalingas dalykas, tai yra galbūt ir draugų ratas, bet aš tų dalykų tikrai nebūčiau daręs“, - kalbėjo Š.Marčiulionis.

Kitą trečiadienį turi paaiškėti ne tik M.Balčiūno įpėdinis, bet ir kas federacijos viceprezidento poste pakeis Antaną Guogą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.