EUROLYGA 2023

D.Bauermannas: „Patekome į duobelę, bet nereikia panikuoti“

Pergales ir džiaugsmą sezono pradžioje, spalio pabaigoje pakeitė du pralaimėjimai iš eilės. Prie to Vilniaus „Lietuvos rytas“ šį sezoną nebuvo pratęs, bet lyg susitaręs su Dariumi Songaila, treneris Dirkas Bauermannas pirmadienio vakarą treniruotėje demonstravo visišką ramybę.

D.Bauermannas spinduliuoja ramybe - dėl dviejų pralaimėjimų iš eilės nereikia nerimauti.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Bauermannas spinduliuoja ramybe - dėl dviejų pralaimėjimų iš eilės nereikia nerimauti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Oct 28, 2013, 5:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:55 PM

Vokietis nemato reikalo panikuoti ir atsižvelgia į poilsio stoką. Ne tik fizinio, bet ir psichologinio.

„Gerai, kad turime tas dvi laisvas dienas. Treniruotėje lengvai padirbėsime, pakalbėsime apie tai, kas įvyko. Tiesa, treniruočių neaukojame – tai būtų labai neproduktyvu, – „Lietuvos ryto“ arenoje susirinkusiems žurnalistams pasakojo D.Bauermannas. – Mes labai stengėmės, bet tiesiog nepavyko. Turime būti kantrūs. Tai – nauja komanda ir tai dar tik spalio pabaiga. Labai gerai žaidėme kvalifikacijoje, nugalėjome „Panathinaikos“, pasiekėme sunkią pergalę Krasnodare. O dabar turime nedidelį nuosmukį. Bet nereikia panikuoti – reikia laikytis kurso ir išlikti pozityviems.“

– Pastaruoju metu puolimas neblizga. Kaip taisyti situaciją?

– Neblizga – per švelnus žodis. Mūsų puolimas – blogas. Manau, kad taip yra dėl nuovargio. Neturėjome poilsio, esame pavargę psichologiškai, mus slėgė spaudimas kvalifikacijoje. Beje, kai nugalėjome „Panathinaikos, tai buvo visiems labai didelis emocinis pakilimas. Šie du faktoriai lėmė, kad nepataikome savų metimų. Be to, pradėjome žaisti po vieną, kai reiktų tiesiog perduoti kamuolį ir žaisti eilinį du prieš du. Turime žaisti labiau komandinį krepšinį. Manau, kad poilsis ir geras miegas mums padės.

– Ką galite pasakyti apie „Laboral“?

– Tai – pasikeitusi komanda. Tiesa, Andresas Nočioni vis dar yra lyderis, o jis – vienas geriausių puolėjų Europoje. Turėsime susitvarkyti su kitais žaidėjais, kurie irgi yra pavojingi. Tai – taip pat ir talento turinti komanda. Vis dėlto varžovai turi problemų dėl traumų. Tikiu, kad žaisime kur kas geriau nei prieš tai su „Uniks“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.