EUROLYGA 2023

Iš Kauno „Žalgirio“ atleistą I.Zourą keičia S.Štombergas

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ilias Zouros palieka komandą. Po nesėkmingai susiklosčiusio starto Eurolygoje ir pralaimėjimo „Šiaulių“ ekipai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate I.Zouras buvo atleistas iš pareigų. Komandai nuo šiol vadovaus Saulius Štombergas.

S.Štombergas bandys atrasti pergalių kelią.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Štombergas bandys atrasti pergalių kelią.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 3:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:03 PM

„Per paskutiniąją savaitę galutinai tapo aišku, kad „Žalgiris“ ir treneris neina tuo pačiu keliu. Vasarą kalbantis su I.Zouru dėl komandos ateities vizijos, atrodė, kad buvome sutarę, bet realus tikslų įgyvendinimas taip ir neprasidėjo. Pasigedome aiškių veiksmų komandos valdyme. Nejautėme trenerio tikėjimo mūsų vizija, mūsų žaidėjais ir mūsų strategija. Komanda po truputį ėmė prarasti tą gerąją žalgirietišką atmosferą“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

47 metų krepšinio specialistas I.Zouras prie „Žalgirio“ vairo pirmą kartą stojo 2011 metų sausį ir komandą treniravo iki 2011–2012 metų sezono pradžios. Buvęs komandos savininkas Vladimiras Romanovas atleido trenerį sužaidus vos vienerias naujojo sezono Eurolygos rungtynes. 

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nuo šiol vadovausiančiam S.Štombergui talkins likę trenerių štabo nariai, skelbia zalgiris.lt.

„S.Štombergas yra jaunas ir perspektyvus treneris. Svarbiausia, kad jis tiki žaidėjais, kuriuos turime komandoje. Neabejoju, kad ir patys žalgiriečiai labiau tikės savu žmogumi, o situacija aikštelėje pasikeis į teigiamą pusę“, – teigė P.Motiejūnas.

Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradėjo pralaimėjimais Madrido „Real“ ir Milano „EA7 Emporio Armani“ komandoms. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje šeimininkavo ir „Šiaulių“ krepšininkai vienu metu prieš Lietuvos čempionus pirmavę net 26 taškų skirtumu.

Šią savaitę „Žalgirio“ laukia itin svarbi dvikova su tiesiogine oponente Eurolygos B grupėje – Strasbūro SIG komanda. Vedami naujojo trenerio žalgiriečiai pasiruošimą šioms rungtynėms pradeda jau šiandien.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.