EUROLYGA 2023

M.Špokas: „Uždėjęs ranką ant Sabo peties nieko nepakeisčiau“

Mindaugas Špokas pasiryžo pretenduoti į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus postą, kuriame turėtų pakeisti Mindaugą Balčiūną.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Oct 29, 2013, 7:32 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:43 PM

Arvydas Sabonis ar Rūta Meilutytė? Pasirinkti nelengva, bet buvęs plaukikas M.Špokas krypsta prie krepšininko, rašo „Lietuvos rytas“. 

1996 metų Atėnų olimpinių žaidynių dalyvis rytoj dalyvaus LKF vykdomojo komiteto posėdyje Kaune, kur bus renkamas naujasis generalinis sekretorius.

Šios pareigos tapo laisvos, kai po Europos čempionato kilusio chaoso iš Krepšinio federacijos atsistatydino M.Balčiūnas.

Plaukimo darbus jau baigia

Vakar M.Špokas dar atsargiai vertino savo galimybes eiti svarbiausio žmogaus Lietuvos krepšinyje po LKF prezidento A.Sabonio pareigas.

„Aš nesu įsitikinęs, ar atitiksiu vykdomojo komiteto narių lūkesčius, – „Lietuvos rytui” kalbėjo M.Špokas. – Be to, ir pats turiu savų lūkesčių.”

Pastaraisiais metais jis dirbo Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generaliniu sekretoriumi, bet spalio 31-oji jam bus paskutinė diena, kai jis eis šias pareigas.

M.Špokas taip pat vadovauja Kaune rekonstruotam „Girstučio” plaukimo centrui. 38 metų kaunietis norėtų per artimiausius mėnesius pabaigti darbus baseine – pasirūpinti, kad būtų įrengta treniruoklių salė.

„Džiaugiuosi, kad plaukimas plėtojamas ir per pastaruosius metus įvyko didelė pažanga, – kalbėjo M.Špokas, kurio pareigas Plaukimo federacijoje tikriausiai perims kitas buvęs plaukikas Emilis Vaitkaitis. – R.Meilutytė reiškia labai daug, bet yra ir kitų talentingų plaukikų, kurie turi geras sąlygas siekti aukštų rezultatų.”

Su A.Saboniu yra dirbęs drauge

Krepšinio struktūrose M.Špokas yra patyręs žaidėjas.

Lione (Prancūzija) sporto organizacijų valdymą studijavęs buvęs plaukikas yra dirbęs Lietuvos krepšinio rinktinės administratoriumi 2008–2009 metais.

Jis taip pat vadovavo Europos jaunimo pirmenybių Lietuvoje rengimui, o kartu su M.Balčiūnu buvo svarbiausi organizatoriai rengiant 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatą mūsų šalyje.

Eidamas šio turnyro organizacinio komiteto vykdomojo direktoriaus pareigas M.Špokas susipažino su A.Saboniu ir prikalbėjo krepšinio legendą tapti oficialiu Europos krepšinio čempionato ambasadoriumi.

Praėjus porai metų dabar jau A.Sabonis kviečia M.Špoką užimti atsilaisvinusį LKF generalinio sekretoriaus postą.

„Arvydas – neeilinė asmenybė. Padėti jam būtų garbė, bet ranką uždėjęs ant peties nieko nepakeisčiau. Reikėtų imtis konkrečių darbų. Pirmiausia įvertinti finansinę federacijos situaciją ir numatyti būtiniausių darbų gaires”, – kalbėjo M.Špokas.

Pratęsė A.Guogos įgaliojimus

Prieš vykdomojo komiteto posėdį buvo atsiradusi dar viena intriga, kai LKF viceprezidentas Antanas Guoga paskelbė, kad į savo vietą siūlys krepšinio sirgalių Tomą Balaišį-Sėklą.

Tačiau teisiškai A.Guoga perleisti pareigų negali, nes pats yra deleguotas į LKF vykdomąjį komitetą Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL), kurios garbės prezidentu yra išrinktas.

Jam buvo suteikti įgaliojimai atstovauti NMKL dvejus metus – iki šių metų spalio 20 dienos.

Tačiau praėjusią savaitę vykusiame NMKL valdybos posėdyje įgaliojimai A.Guogai buvo pratęsti dar metams.

„Jis ir toliau atstovaus mūsų lygai federacijos vykdomajame komitete.

Tuo atveju, jeigu A.Guoga bus išvykęs ir negalės dalyvauti, teisę jį pakeisti turėsiu aš”, – sakė NMKL direktorius Jurgis Laurinavičius.

LKF vykdomąjį komitetą sudaro 18 asmenų, dauguma jų yra įvairių krepšinio lygų atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.