EUROLYGA 2023

A.Iversonas traukiasi: „Pakeičiau krepšinį ir jo kultūrą“

Prieš pirmąsias „Philadelphia 76ers“ komandos rungtynes šį NBA sezoną, lygos žvaigždė Allenas Iversonas oficialiai paskelbė apie karjeros pabaigą.

A.Iversonas pasitraukė iš krepšinio aukštai pakelta galva.<br>AP nuotr.
A.Iversonas pasitraukė iš krepšinio aukštai pakelta galva.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2013, 9:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 PM

38 metų 183 cm ūgio įžaidėjas niekur nerungtyniavo beveik trejus metus.

„Atidaviau viską, ką turėjau. Vis dar jaučiu aistrą krepšiniui, bet troškimo žaisti nebėra, - sėdėdamas apsuptas savo vaikų, pasakojo A.Iversonas. – Traukiuosi iš krepšinio. Kažkada maniau, kad ši diena bus tragiška.

Niekada neįsivaizdavau, kaip atrodys toji diena. Bet žinojau, kad ji ateis. Tačiau dabar jaučiuosi laimingas dėl savo sprendimo. Dėkoju Dievui už man suteiktą galimybę ne dėl už tai, ką pasiekiau, o vien tik už tai, kad buvau pašauktas naujokų biržoje.

Žmonės manęs klausia – kuris mano karjeros epizodas buvo geriausias? Pašaukimas naujokų biržoje. Visada savimi tikėjau. Mama man visada sakė, kad galiu būti, kuo noriu. Aš visada tuo tikėjau. Ir kovojau. Man teko daug ką pereiti.

Noriu padėkoti Michaelui Jordanui už suteiktą viziją. Jis parodė man kelią, kuriuo norėjau eiti.

Karjeros pradžioje niekada nemėgdavau kritikos. Tačiau treneris Larry Brownas visada ją išsakydavo pozityviai. Man garbė, kad galiu pasakyti, jog labai pakeičiau NBA kultūrą ir krepšinį.

Tačiau aš apgaudinėjau vaikus. Neturėjau jiems tiek laiko, kiek norėjau skirti. Dabar geriausia, kad galiu su jais būti visą parą. Turiu daug idėjų, ką veiksiu baigęs karjerą. Bus daug žvejybos. Žinau vieną – kad ir ką darysiu, stengsiuosi atiduoti tam visas jėgas, kaip ir krepšinyje.

Būsiu „Sixers“ žaidėjas iki mirties. Nėra idealaus krepšininko. Kaip ir žmogaus.

Pažadu – man ši diena – laiminga.“

A.Iversonas per savo karjerą atstovavo „Philadelphia 76ers“, „Denver Nuggets“, „Detroit Pistons“, „Memphis Grizzlies“ ir Stambulo „Bešiktaš“ klubams.

2001 m. jis tapo naudingiausiu NBA žaidėju. 11 kartų gynėją išrinko į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Keturis sezonus A.Iversonas buvo rezultatyviausias NBA žaidėjas. Trys sykius jis išrinktas į pirmąjį lygos simbolinį penketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.