EUROLYGA 2023

Pabudusios „Žalgirio“ žvaigždės Eurolygoje nušlavė Strasbūro SIG komandą

„Hey, hey! Žalia balta, žalia balta“, - šaukė sirgaliai, kurie džiaugėsi dvejomis šventėmis.Saulius Štombergas pergudravo Europos čempionų prancūzų trenerį Vincent'e Collet, o užsivedęs Kauno „Žalgiris“ be problemų nušlavė Strasbūro SIG komandą.

Kauno „Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje.<br>lrytas.lt montažas (M.Kulbio nuotr.)
Kauno „Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje.<br>lrytas.lt montažas (M.Kulbio nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 6:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:41 PM

 Ketvirtadienį „Žalgiris“ pirmą kartą šį sezoną Eurolygoje iškovojo pergalę, kuria buvo pažymėtas tik ką vyriausiuoju ekipos strategu tapusio S.Štombergo debiutas. Ekipos žvaigždžių pakilimą išgyvenęs „Žalgiris“ pergalę šventė 88:64 (19:16, 25:19, 26:16, 18:13) ir aiškiai pademonstravo, kad iš kovos dėl vietos „Top 16” etape nesitraukia. Šiose rungtynėse galingai sužaidė ir iš toli šaudęs Martynas Pocius, ir Šarūnas Jasikevičius, parodęs, kad gali laisvai valdyti ekipos žaidimą aikštėje.

Degantis Martynas. Varžovų krepšį jau pirmajame kėlinyje galingai apšaudė M.Pocius. Jis mačą pradėjo dviem tritaškiais iš eilės. „Žalgirio“ krepšininkas trumpam buvo nutilęs, tačiau pirmojo ketvirčio pabaigoje pelnė penkis taškus iš eilės. Iš viso jis per ketvirtį surinko vienuolika taškų. Jis pataikė vienintelį mestą dvitaškį ir tris tritaškius iš penkių. M.Pocius iš viso pelnė 23 taškus (dvitaškiai: 1/3, tritaškiai: 7/9), atkovojo du kamuolius, atliko penkis rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo.

Rekordinis Šaras. S.Štombergas visą pirmąjį kėlinį ant suolo laikė Š.Jasikevičių. Antrajame jis įėjo į aikštę ir privertė už galvų susiimti varžovus. Įžaidėjas pataikė du tritaškius iš dviejų ir du dvitaškius. Jis per vieną kėlinį surinko 10 taškų. Beje, tai 209-asis Š.Jasikevičiaus mačas Eurolygoje. Šaras antrajame kėlinyje atliko ir rezultatyvų perdavimą. Tai buvo 700-asis perdavimas Eurolygoje. Šis skaičius - tarp keturių geriausių rezultatų. Š.Jasikevičius iš viso pelnė 13 taškų (dvitaškiai: 2/4, tritaškiai: 3/3), atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

Debiutas. Antrajame kėlinyje Eurolygoje debiutavo žalgirietis Mindaugas Kupšas. Ne kartą NBA vartus atverti mėginęs krepšininkas pasirodė aikštėje ir greitai išprovokavo pražangą. Netrukus jis pelnė pirmuosius taškus – pataikė du baudos metimus. Jis iš viso pelnė keturis taškus.

Statistika.

„Žalgiris“: M.Pocius – 23, J.Dentmonas – 15, Š.Jasikevičius – 13, S.Vene – 9, V.Lipkevičius – 8, A.Milaknis – 6, R.Javtokas ir M.Kupšas – po 4, T.Klimavičius, P.Jankūnas ir M.Kupšas – po 4.

SIG: A.Ajinca – 21, J.Leloupas – 12, L.Campbellas – 10, R.Greeras – 8, T.Abromaitis – 5, P.Lacombe – 4.

Kauno „Žalgiris“ - Strasbūro SIG

Dvitaškiai: 20/39 (51 proc.) - 19/42 (45 proc.)

Tritaškiai: 14/22 (63 proc.) - 6/19 (31 proc.)

Baudų metimai: 6/6 (100 proc.) - 8/9 (88 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 40 – 23

Perimti kamuoliai: 5 – 11

Rezultatyvūs perdavimai: 22 – 18

Klaidos:  19 - 12

Rungtynės.

M.Pocius rungtynes pradėjo itin pralinksmindamas sirgalius. Jis smeigė du tritaškius iš eilės ir „Žalgiris“ išsiveržė 6:2. Tačiau šeimininkams baigėsi kulkos ir šaudyti ėmė SIG komanda. Po R.Greero tolimo metimo ir J.Leloup reido jie pirmavo 9:8. Karštį pajutęs „Žalgiris“ susitelkė gynyboje, nutraukė kelias svečių atakas ir atstatė sudėtingą situaciją 10:9.

Antroji ketvirčio pusė taip pat buvo įtempta – komandos viena į kitos pusę traukė virvę ir žaidė taškas į tašką. Dar vieną reidą surengę M.Pocius, pataikęs dvitaškį, o paskui šovęs tritaškį (19:16). Ekipos dar turėjo laiko surengti po porą atakų, tačiau jos baigėsi nevaisingai.

SIG komandai ir toliau galvos skausmą kėlė „Žalgirio“ snaiperiai. Antrąjį ketvirtį tolimu metimu pradėjo Š.Jasikevičius, kuris tik pasirodė aikštėje ir smeigė tritaškį (22:18). Kauno ekipos aistruolių džiaugsmą sutrukdė lietuvių kilmės amerikietis T.Abromaitis. Š.Jasikevičiaus S.Štombergo neapvylė – įžaidėjas surengė porą gražių rezultatyvių atakų (28:23), o o po S.Vene metimo, įsūdė tritaškį (34:23).

„Žalgirio“ arena įkaisdinėjo sulig kiekviena minute. Iki didžiosios pertraukos likus žaisti trims minutėms tritaškį pataikė M.Pocius ir šeimininkai išsiveržė 37:25. Per paskutinę minutę SIG krepšininkams susitvarkyti su situacija nepavyko. J.Dentmonas juos baudė tritaškiu (42:31), o kėlinio pabaigą vainikavo R.Javtoko blokas – 44:35.

SIG komanda po didžiosios pertraukos mėgino įsiūbuoti tiltą, tačiau to padaryti nepavyko. J.Leloupas pataikė tritaškį, tačiau greitai tuo pačiu atsakė M.Pocius. Netrukus prie jo prisidėjo P.Jankūnas, V.Lipkevičius ir „Žalgiris“ vėl aiškiai parodė, kas yra šeimininkas. Įpusėjus kėliniui kauniečiai pirmavo 56:42.

Ar SIG komanda dar turi šansų? Tokį klausimą artėjant trečiojo kėlinio pabaigai uždavinėjo sirgaliai. Prancūzijos klubas strigo ir gynyboje, ir puolime. O S.Štombergo kariauna buvo ant bangos – mėtė vieną po kito metimus, trukdė varžovams žaisti laisvai. Į lemiamą kėlinį „Žalgiris“ išėjo pirmaudamas 70:51, o paskutinę ataką dėjimu užbaigė A.Milaknis.

Kauno „Žalgiris“ žaidė labiau atsipalaidavęs – komanda turėjo ryškų pranašumą, o varžovams vis nesisekė sukurti spurto. Nors ir žaidė laisviau, S.Štombergo auklėtiniai nemiegojo – kai tik SIG pataikydavo, mesdavo ir jie. Įpusėjus kėliniui „Žalgiris“ pirmavo 78:58. „Žalgiris“ artėjant mačo pabaigai dar padidino apsukas ir pradžiugino aistruolius ne vienu gražiu epizodu. Sirgaliams skanduojant pergalės dainas, žalgiriečiai šventė pergalę 88:64.

***

Startiniai penketai.

„Žalgiris“: M.Pocius, V.Lipkevičius, P.Jankūnas, J.Dentmonas, R.Javtokas.

SIG: A.Diot, J.Leloup, L.Campbellas, R.Greeras, A.Ajinca.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?