EUROLYGA 2023

Plojimais sutiktas S.Štombergas pirmiausia kreipėsi į sirgalius

Plojimais spaudos konferencijoje sutiktas Saulius Štombergas pirmuosius žodžius skyrė sirgaliams. „Norėčiau padėkoti žiūrovams. Sunku laikotarpiu, sunkioms permainoms atėjus palaikymas buvo tikrai geras. Salė buvo pilna, o to nelabai tikėjausi. „Žalgiris“ buvo silpnas, todėl tai nustebino“, - sakė Ilias Zouros neseniai trenerio poste pakeitęs S.Štombergas. Jo auklėtiniai ketvirtadienį Eurolygoje iškovojo pirmąją pergalę. Tritaškiais prabilęs „Žalgiris“ 88:64 sutriuškino Strasburo SIG krepšininkus.

S.Štombergas dėkojo aistruoliams.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergas dėkojo aistruoliams.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 9:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:37 PM

„Per tą trumpą laiką nedaug mums pavyko padaryti. Pagerinome žaidimą, tačiau mūsų laukia daug darbo. Ypač gynyboje“, - kalbėjo strategas.

S.Štombergo nuomone, pergalę lėmė nusiteikimas bei gerai suveikę gynybos planai

„Galbūt šįkart pavyko žaidėjus nuteikti gerai. Čia daugiau suveikė psichologiniai faktoriai, nes ekipa buvo kaip kumštis. Visi žaidėjai gerai pataikė. Procentas – geras, - sakė S.Štombergas. - Be to, sunkiai dirbome gynyboje. Mums pavyko apsiginti, nes varžovai neperžengė 60 taškų ribos, o tai leidžia laimėti. Tai ir buvo šio gero mačo pagrindas.

Ir toliau su Lietuvos čempionams vadovausiantis S.Štombergas džiaugėsi, kad svarbiose rungtynėse prabilo tie, iš kurių daugiausia tikimasi.

„Pocius sužaidė nuostabias rungtynes, - apie 7 tritaškius iš devynių pataikiusį ir 23 taškus pelniusį Martynas Pocių kalbėjo S.Štombergas. - Jaunimas, kuris žaidė įdėjo savo indėlį. Jie gavo minučių. Visi prisidėjo prie mūsų pergalės, kuri buvo labai svarbi.“

- Ar galima sakyti, kad J.Dentmonas šįkart žaidė laisviau nei anksčiau?

- Mes pagreitinome žaidimą. Stengėmės pagreitinti per jį, nes jis gali greitai judėti, bėgti. Prie greito puolimo sunkiau gintis, o greitai judėti jis mėgsta. Tą amerikietišką stilių jis mėgsta, todėl stengėmės jį įtraukti. Todėl jis laisviau ir jautėsi.

- Kaip jaučiatės vyriausiojo trenerio amplua?

- Čia jau dirbau, bet dabar jau kitos pareigos, kita atsakomybė. Kai būni asistentas, būni mažiau atsakingas. Tiesiog gauni kažkokį darbą, vaidmenį. O kai esi pagrindinis, viską neši ant savo pečių. Yra jaudulys, kaip ir pirmą kartą žaidžiant, kada išeini į aikštę.

Tačiau po pirmųjų nurodymų viskas užsimiršta. Tiesiog dirbi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.