EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos startą Vilniaus „Kibirkštis“ nugalėjo Marijampolės krepšininkes

Prieš Eurolygos startą Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ ekipa

Rungtynių akimirka.<br>A.Didžgalvio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2013, 6:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:01 PM

Vilnius, lapkričio 2 d. (BNS). Ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) iškovojo Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės. Vilniaus ekipa LMKL turnyro lyderių mūšyje 62:60 (16:10, 8:14, 16:23, 22:13) nugalėjo Marijampolės „Sūduvos“ komandą ir tapo vienvaldėmis turnyro lyderėmis.

„Kibirkšties“ komandai tai buvo paskutinė repeticija prieš lapkričio 6 dieną prasidėsiančias Eurolygos varžybas.

Mačą su „Sūduvos“ ekipa geriau pradėjo vilnietės, kurios per pirmas dešimt minučių susikrovė šešių taškų pranašumą (16:10). Antrame kėlinyje Marijampolės krepšininkės spurtavo ir išsiveržė į priekį (16:17), o po dvidešimties minučių švieslentėje degė lygus rezultatas (24:24).

Trečiojo kėlinio pradžioje nei vienai komandai nepavyko diktuoti savo sąlygų ir žaidimas buvo lygos, tačiau antroje ketvirčio dalyje sėkmingą žaidimą puolime pademonstravusios „Sūduvos“ krepšininkės į priekį išsiveržė septyniais taškais. Tačiau Vilniaus klubas nežadėjo pasiduoti. Sukaupusios visas jėgas ir pagerinusios žaidimą gynyboje „Kibirkštis-VIČI“ likus trims minutėms priartėjo iki minimumo (58:59), o likus pusei minutės rezultatas buvo lygus (60:60).

Likus aštuonioms sekundėms Gretos Šniokaitės metimas buvo netikslus, tačiau kamuolį po krepšiu atkovojo Lina Pikčiutė ir pelnė du taškus, taip išvedama Vilniaus klubą į priekį (62:60). Po Rimvydo Samulėno paprašytos minutės pertraukėlės „Sūduvos“ komanda rezultatyvios atakos suorganizuoti nesugebėjo. Olenkos Staščuk metimas tikslo nepasiekė, o Sandra Baliutavičiūtė kamuolį prarado.

Rezultatyviausiai „Kibirkšties“ komandoje žaidė Vita Kuktienė. Puolėja per 36 minutes pelnė 14 taškų, po krepšiais sugriebė 3 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Greta Šniokaitė įmetė 13 taškų, Ieva Krastina - 12, Lina Pikčiutė - 9, Rima Valentienė - 5, Sofija Aleksandravicius - 4, Daina Gabalytė - 3, Mantė Kvederavičiūtė - 2, Kristina Alminaitė ir Hollie Mershon taškų nepelnė, o Ieva Šimkutė ir Eglė Šniokaitė aikštėje nepasirodė.

„Sūduvos“ komandoje Sandra Baliutavičiūtė ir Dovilė Saurazaitė pelnė po 13 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.