EUROLYGA 2023

T.Rice'as prisimena ir Lietuvos šaltį, ir „Lietuvos ryto“ bendruomenę

„Vis dar šalta“, - įsisukęs į džemperį, užsimaukšlinęs gobtuvą ir užsidėjęs kepurę juokdamasis sakė Tyrese'as Rice'as. Buvusiam Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionieriui sugrįžti malonu, nors jį ir pasitiko darganas lietuviškas dangus. Tel Avivo „Maccabi“ emblema pažymėtus rūbus vilkintis T.Rice'as ryšio su mūsų šalimi niekada neprarado. 2011-2012 metais Vilniuje rungtyniavęs 26 metų 185 cm ūgio įžaidėjas čia susirado draugų, o su vienu iš jų bendrauja nuolat.

T.Rice'as (kairėje) su „Maccabi“ treneriu D.Blattu į Lietuvą atvyko įveikti „Lietuvos ryto“ komandą.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Rice'as (kairėje) su „Maccabi“ treneriu D.Blattu į Lietuvą atvyko įveikti „Lietuvos ryto“ komandą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 6, 2013, 7:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:32 PM

Draugas – iš senesnių laikų

„Sugrįžti visada malonu. Juk čia pamatau vyrukus, su kuriais kartu žaidėme, - kalbėjo krepšininkas, trečiadienį su klubu apsilankęs Panerių memoriale. - Nuo laikų „Lietuvos ryte“ bendraujame su Renaldu Seibučiu. Be to, pažįstu ir Dirką Bauermanną.“

„Lietuvos ryto“ strategą T.Rice'as pažino dar anksčiau, nei jį pasveikino Vilniaus ekipos sirgaliai. T.Rice'as iš sostinės ekipos pasuko į Vokietiją, kur Miuncheno „Bayern“ klube ir dirbo specialistas.

Tačiau T.Rice'as Vilniuje labiau pamatyti nori R.Seibutį. „Jis tikrai geras mano draugas. Mes susiskambiname kokius du ar tris kartus per mėnesį“, - sakė krepšininkas.

Jis planuoja su R.Seibučiu susitikti ne tik Vilniaus „Siemens“ arenoje, kuomet komandos sieks pergalių. „Antradienį su juo pakalbėjome, o dabar planuojame susitikti. Gal po vakarinės treniruotės“, - kalbėjo T.Rice'as.

Klubo nepamirš niekada

2009 metais Bostono universitetą baigęs ir profesionalo karjerą pradėjęs T.Rice'as matė įvairaus krepšinio, pažino skirtingas šios sporto šakos kultūras.

„Aš nesu niekur matęs tokios krepšinio bendruomenės, kaip Lietuvoje“, - sakė įžaidėjas, kuriam nesulaukus šaukimo NBA naujokų biržoje teko pasukti į Europą.

Senajame žemyne jis legionieriaus duonos ragavo Graikijoje, Vokietijoje, Lietuvoje ir dabar vilki Izraelio komandos, kurią muštruoja puikiai žinomas strategas Davidas Blattas, marškinėlius.

„Maccabi“ taip pat turi didelę bendruomenę. Atmosfera čia – puiki, tačiau ji ne tokia pati, kaip Lietuvoje, - sakė T.Rice'as. - Gal kitaip ir būt negali – Lietuva, ko gero, vienintelė šalis Europoje, kur krepšinis populiaresnis už futbolą.“

Ketina įveikti prakeiksmą

„Papildomos motyvacijos nereikia – čia juk Eurolyga. Noriu padėti ekipai iš visų jėgų, todėl atiduodu visą save“, - paklaustas, ar žaisdamas prieš buvusį klubą nenorės suspindėti labiau nei įprasta, sakė T.Rice'as.

Jis Eurolygoje per tris mačus vidutiniškai žaidžia 21 minutę, pelno po šešis taškus, atlieka po tris rezultatyvius perdavimus.

„Maccabi“ ekipa D grupėje laimėjo du paskutinius mačus, nors startavo nesėkmingai. „Lietuvos ryto“ ekipa – atvirkščiai, tačiau T.Rice'as nesitiki lengvo pasivaikščiojimo, nors ir žino, kad D.Bauermanno auklėtiniams pastarosios dienos – itin sunkios.

„Bus rimta kova. Kai stoji prieš „Lietuvos rytą“, nieko daugiau tikėtis ir negali“, - sakė T.Rice'as. Jis su savo komandos draugais tikisi, kad nutrauks Eurolygos prakeiksmą - „Maccabi“ ekipa nelaimėjo nė vieno iš keturių susitikimų su „Lietuvos rytu“ prestižiniame turnyre.

Komandų pasirodymas Eurolygoje.

„Maccabi“

Vitorijos „Laboral Kutxa“ - Tel Avivo „Maccabi“ 84:80

Tel Avivo „Maccabi“ - Zagrebo „Crvena Zvezda“ 96:82

Krasnodaro „Lokomotiv“ - Tel Avivo „Maccabi“ 58:73

„Lietuvos rytas”

Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Atėnų „Panathinaikos“ 84:83 (po pratęsimo)

Krasnodaro „Lokomotiv“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“ 68:53

Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Vitorijos „Laboral Kutxa“ 64:85

„Lietuvos ryto“ ir „Maccabi“ mačas Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks ketvirtadienį, 19 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.