EUROLYGA 2023

Drama su „Maccabi“: prisikėlusį „Lietuvos rytą“ parklupdė T.Rice'o metimas

Minus 19, įspūdingas prisikėlimas trečiajame kėlinyje, įtemptas ketvirtasis kėlinys, drama paskutinėmis sekundėmis. Regis, Eurolygos rungtynių „Siemens" arenoje scenarijų rašė aštrios plunksnos Holivudo scenaristas. Vilniaus „Lietuvos rytas“ D grupės mače su Tel Avivo „Maccabi“ skaudžiai krito, įspūdingai kėlėsi, bet krepšinio dramoje liko nugalėtas - svečiai iš Izraelio šventė pergalę 76:74 (26:18, 19:15, 14:22, 17:19).

Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-11-07 17:56, atnaujinta 2018-02-20 12:58

Pergalę svečiams atnešė buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto" legionieriaus T.Rice'o dvitaškis - kairiarankis amerikietis taiklų dvitaškį įsirašė iki mačo pabaigos likus 3,5 sek. Triuškinantį pranašumą panaikinę vilniečiai turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau paskutinę sekundę iš sudėtingos padėties tritaškį švystelėjęs R.Seibutis nebuvo taiklus.

Vilniečiai D grupėje per keturis susitikimus patyrė trečiąją nesėkmę, o Izraelio komanda iškovojo trečiąją pergalę ir įsitvirtino grupės viršūnėje.

Tai buvo pirmasis Vilniaus „Lietuvos ryto" pralaimėjimas Tel Avivo „Maccabi" ekipai. Iki šiol per šių klubų tarpusavio rungtynių istoriją pergales švęsdavo tik vilniečiai - jie yra laimėję keturis kartus.

Statistika.

„Lietuvos rytas“: M.Gecevičius – 24, R.Seibutis – 15, O.Cookas – 10, M.Tepičius ir D.Songaila – po 6, J.Palacios (10 atk. kam.) - 4, S.Babrauskas – 3, A.Glyniadakis ir S.Jelovacas – po 2.

„Maccabi“: D.Smithas – 18, R.Hickmanas – 11,  Sh.Jamesas ir S.Schortsanitis (7 atk. kam.) - po 10, J.Inglesas ir Y.Ohayonas – po 8, T.Rice'as – 6, D.Blu – 5.

„Lietuvos rytas“ - „Maccabi“

Dvitaškiai: 20/45 (44 proc.) - 19/34 (55 proc.)

Tritaškiai: 9/26 (34 proc.) - 8/18 (44 proc.)

Baudų metimai: 7/9 (77 proc.) - 14/22 (63 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 35 – 32

Perimti kamuoliai: 11 – 4

Rezultatyvūs perdavimai: 19 – 20

Klaidos:  14 - 19

Traumos. Šiame mače Vilniaus komanda vertėsi be dviejų krepšininkų – Eimanto Bendžiaus ir Gedimino Oreliko. 23-ejų E.Bendžius treniruotėje susižeidė ranką – atlikus tyrimus paaiškėjo, kad puolėjui lūžo delnikaulis. Ketvirtadienį krepšininkui atlikta operacija - kairė ranka įsprausta į gipsą, jis rungtyniauti negalės du mėnesius. Rungtynės „Siemens“ arenoje vyksta ir be sirguliuojančio G.Oreliko. Vietoje šių žaidėjų rungtynėms su „Maccabi" registruoti jaunieji P.Dambrauskas ir E.Šeškus.

Pradžia. Pirmosios trys minutės vilniečiams - tuščios. Metimai skriejo pro šalį, o gynyba trūkinėjo. Nors po trijų minučių šeimininkai atrišo krepšį - pataikė R.Seibutis, S.Babrauskas, agresyviai puolime žaidęs „Maccabi" įgavo pagreitį - po du tritaškius smeigė R.Hickmanas ir J.Inglesas, o Izraelio krepšinio pažiba įpusėjus kėliniui įgijo dviženklį pranašumą (18:7).

Spurtas. Aikštėje pasirodžius S.Jelovacui ir M.Gecevičiui vilniečių žaidimo schemos tapo tikslesnės, puolimas - drąsesnis. Besibaigiant kėliniui šeimininkai laimėjo atkarpą 11:4 ir sumažino skirtumą iki 4 taškų (18:22). Tiesa, paskutiniosios pirmojo kėlinio atakos vaisių davė tik svečiams iš Izraelio - kėlinį užbaigė S.Schortsaničio dvitaškis (26:18).

Bučinys. D.Bauermannas kaip įmanydamas užvedinėjo savo auklėtinius - po netaiklaus metimo ragindavo rankų mostais, po tikslių atakų dėkodavo plojimais. Ugningai vilniečių treneris ragino S.Jelovacą - kai šis perėmė kamuolį, tačiau nepataikė iš po krepšio, strategas pasikvietė serbą, išdėstė nurodymus ir tėviškai pabučiavo į kaktą.

Duobė. Tolimi „Maccabi" metimai varė į neviltį D.Bauermanną - vos tik vilniečiai priartėdavo, D.Blatto komanda pratrūkdavo toliašaude artilerija - po Y.Onayono ir D.Blu tritaškių komandas vėl skyrė dviženklis atotrūkis (34:23). Per septynias minutes „Lietuvos ryto" žaidėjai surinko 7 taškus, o svečiai - dvigubai daugiau. Komandas jau skyrė 15 taškų (40:25).

Duobė2. Po didžiosios pertraukos rungtynių ritmas nesikeitė - „Maccabi" šuoliavo, „Lietuvos rytas" žingsniavo. Svečiai iš Izraelio  trijų minučių atkarpą laimėjo 9:2 ir pasiekė rekordinį iki tol pranašumą 54:35.

Aistros. Nors komandas skyrė praraja, „Siemens" arena virė. Iš pradžių po keisto teisėjų sprendimo skirti vilniečių aukštaūgiui A.Glyniadakiui nesportinę pražangą. Vėliau aistruolius įkvėpė D.Songailos ir O.Cooko įkvėptas spurtas 9:0 ir platūs R.Seibučio mostai, raginantys dar audringiau palaikyti komandą (48:57).

Šuolis. Blankiai pustrečio kėlinio rungtyniavę vilniečiai įpusėjus ketvirčiui įgavo antrąjį kvėpavimą - keturių minučių atkarpą laimėjo 16:2 ir sumažino skirtumą iki 55:59.

Įtampa. Ketvirtajame kėlinyje vilniečiai prie varžovų keletą kartų buvo priartėję per vieną taiklų tolimą metimą (62:65, 64:67). Tačiau „Maccabi" turėjo vedlį: D.Smithas siuntė vieną taiklų metimą po kito - amerikietis per pusę kėlinio pelnė 8 taškus ir padėjo Izraelio klubui laikytis priekyje (70:64).

Priekyje. Kelios grubios klaidos neišmušė vilniečių iš ritmo - taikliai atakavo R.Seibutis, S.Jelovacas, penkis taškus pelnė M.Gecevičius. Po jo tritaškio „Lietuvos rytas" pirmą kartą priekyje 71:70.

Drama. Likus mažiau nei minutei „Maccabi" baudų metimais persvėrė rezultatą (72:71). Įtampa klupdė abiejų komandų krepšininkus - netaiklūs metimai ir klaidos dar labiau tirštino krepšinio drama virtusias rungtynes. Netaiklus R.Seibučio metimas iš po krepšio ir O.Cooko prarastas kamuolys neleido vilniečiams vėl persverti rezultato. T.Rice'as baudų metimais padidino pranašumą iki trijų taškų (74:71). Likus 14 sek. taiklus M.Gecevičiaus tritaškis iš krašto pakėlė žiūrovus ant kojų (74:74).

Metimas. Per 9 sek. „Maccabi" surengė pergalingą ataką - po netaiklaus metimo kamuolį atkovoję varžovai paskutinį metimą patikėjo T.Rice'ui - kairiarankis buvo taiklus. Vilniečiai turėjo 3,5 sek. paskutinei atakai, tačiau tolimas R.Seibučio metimas nebuvo taiklus.

Komentatorius. Šalia aikštės įvykius atidžiai stebėjo ir Izraelio televizijai komentavo P.Gershonas. Garsiausias Izraelio krepšinio treneris Tel Avivo „Maccabi" ekipą su pertraukomis treniravo šešis sezonus ir du kartus tapo Eurolygos čempionu.

Juodkalnija. Ant „Siemens" parketo ketvirtadienio vakarą susitiko ir du Juodkalnijos rinktinės žaidėjai. Tiesa, nė vienas iš jų nėra gimę šioje Balkanų šalyje, tačiau turi Juodkalnijos pasą. Vilniaus „Lietuvos ryto" gynėjas O.Cookas Juodkalnijos rinktinės duris pravėrė 2008-aisiais, o Tel Avivo „Maccabi" įžaidėjas T.Rice'as, taip pat žaidęs Vilniaus ekipoje, juodkalniečiams atstovavo šią vasarą Slovėnijoje ir buvo vienas lyderių.

Viešnagė. Antradienio vakarą į Lietuvą atvykusi Tel Avivo „Maccabi" komanda trečiadienį ryte vyko ne į treniruočių salę, o į Vilniaus pakraštyje esančius Panerius. Čia svečiai iš Izraelio su Lietuvos jaunimu Panerių memoriale pagerbė Holokausto aukas bei žuvusius Lietuvos sportininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.