EUROLYGA 2023

Konferencijoje po rungtynių - D.Blatto šou ir D.Bauermanno liūdesys

„Man labai smagu atvykti į Lietuvą, todėl labai noriu, kad užduotumėte klausimus. Jeigu neužduosite, niekur neisiu ir čia sėdėsiu“, – po Eurolygos spaudos konferencijoje juokavo Davidas Blattas.

D.Blattas gyrė savo žaidėjus ir varžovus.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Blattas gyrė savo žaidėjus ir varžovus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-11-07 21:34, atnaujinta 2018-02-20 12:51

Tel Avivo „Maccabi“ strategas turėjo dėl ko džiaugtis ir juokauti. Jo treniruojama komanda Eurolygos D grupės rungtynėse „Siemens“ arenoje pirmavo 19 taškų, tačiau ketvirtajame kėlinyje jau turėjo vytis Vilniaus „Lietuvos rytą“. Po dramatiškos pabaigos Izraleio superklubas šventė pergalę 76:74.

„Šiose rungtynės buvo dvi skirtingos istorijos. 25 minutes puikiai žaidė „Maccabi“, po to įspūdingai sugrįžo ir gražiai žaidė „Lietuvos rytas“. Varžovai parodė charakterį ir aukštą krepšinio lygį. Kai žaidi Lietuvoje įspūdingai palaikant aistruoliams, prieš puikią komandą, istorija nesibaigia iki finalinės sirenos. Galėjome pralaimėti, bet labai džiaugiuosi, kad laimėjome. Mums ši pergalė mums buvo labai svarbi“, – kalbėjo „Maccabi“ strategas.

Amerikietis gyrė pergalingą metimą iki rungtynių pabaigos likus 3,5 sek. pataikiusį „Maccabi“ įžaidėją Tyrece'ą Rice'ą.

„Jis puikiai atstovauja „Maccabi“ komandai. Esu labai laimingas dėl jo žaidimo mūsų ekipoje. Jis pataikė lemiamą metimą ir jis to nusipelnė“, – kalbėjo D.Blattas.

Su žurnalistais bendrauti mėgstantis D.Blattas suspėjo pakalbėti ir apie „Maccabi“ aukštaūgio Sofoklio Schortsaničio svorį, pokalbius Tel Avive su viską žinančiais taksistais ir pasigėrėti Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo istorija.

„Šioms rungtynėms ruošėmės „Lietuvos ryto“ treniruočių arenoje. Mačiau ant sienų plakatus, kuriuose užfiksuota šlovinga klubo istorija. Nuotraukose mačiau ne vieną krepšininką, kuriuos man teko treniruoti – Ramūnas Šiškauskas, Šarūnas Jasikevičius, Robertas Javtokas. Tada pagalvojau: „Dieve, kiek ši komanda užaugino puikių krepšininkų“. Jūs esate laimingi, kad turite tokią komandą. Jei mirčiau būdamas žurnalistu, norėčiau dirbti „Lietuvos ryte“. Bet taip neatsitiks“, – šypsojosi D.Blattas.

Linksmąjį amerikietį pakeitęs santūrusis Dirkas Bauermannas gyrė komandą už kovingumą, džiaugėsi pagėrėjusiu žaidimu, tačiau neslėpė liūdesio galutiniu rungtynių rezultatu.

„Didžiuojuosi tuo, kaip mūsų komanda sugrįžo į rungtynes. Po praėjusių Eurolygos rungtynių su Vitorijos ekipa davėme sau pažadą, kad kovosime iki galo, nepasiduosime. Taip mes ir darėme. Rungtynių pabaigoje trūko labai nedaug, bet nepavyko. Martynas sužaidė labai geras rungtynes – manau, tai buvo geriausias jo mačas.R.Seibučio užsidegimas, kovingumas nepaisant esamo situacijos mane žavi. M.Tepičius taip pat sužaidė geriausias savo rungtynes. Rungtynėse mačiau labai daug teigiamų dalykų ir mums svarbu juos išsaugoti“, – kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.