EUROLYGA 2023

J.Valančiūnui – „Raptors“ trenerio pastabos, strategui – ekspertų pašaipos

„Toronto Raptors" strategui Dwane'ui Casey - karštos dienos. Po kritikos lavina atsidūręs 52 metų strategas priverstas teisintis dėl savo žaidimo taktikos ir kodėl rungtynių pabaigoje į aikštę neleidžia naudingiau žaidžiančio Jono Valančiūno.

D.Casey pastaruoju metu sulaukia daug kritikos.<br>AP nuotr. iš archyvo
D.Casey pastaruoju metu sulaukia daug kritikos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:32 PM

Taip įvyko rungtynėse su „Charlotte Bobcats", kai 12 taškų pelnęs ir 10 kamuolių atkovojęs lietuvis trenerio sprendimu ketvirtajame kėlinyje nežaidė nė sekundės, o Toronto komanda apmaudžiai pralaimėjo 90:92.

D.Casey Toronto žiniasklaidai prieš rungtynes su „Indiana Pacers" pareiškė, kad J.Valančiūno neleidžia į aikštę, nes lietuvis dažnai vėluoja keisdamasis ginamaisiais.

„Privalome turėti „centrą", kuris sugebėtų susikeisti ginamaisiais. Tai žingsnis, kurio laukiame iš Jono jam tobulėjant, tad kai jis galės gintis prieš Dwyane'ą Wade'ą, LeBroną Jamesą ir kitus vyrukus, tai bus kitas svarbus žingsnis", - „Toronto Sun" sakė D.Casey.

Po apmaudaus „Raptors" pralaimėjimo „Bobcats" ekipai, kai atsiliekant dviem taškais, o iki mačo pabaigos likus 26 sekundėms ir varžovams pradėjus regzt ataką, D.Casey nurodė žaidėjams neprasižengti, pribloškė NBA ekspertus ir rungtynių komentatorius. Jų įsitikinimu, laikytis tokios strategijos buvo pernelyg rizikinga ir neracionalu.

"Sulaukiu kaltinimų, kad nedarau analizės, tačiau taip nėra. Stebiu statistiką ir visą kitą. Turime skaičiuoti kiekvieno žaidėjo minutes, nes vienos rungtynės veja kitas. Siekiame, kad žaidėjų kojos būtų šviežios. Privalome į tai atsižvelgti", - teisinosi „Raptors" treneris.

Tačiau rungtynių baigtis parodė, kad „Raptors" trenerio rizika nepasiteisino - „Bobcats" po netaiklaus metimo sugebėjo atsikovoti kamuolį, o Toronto krepšininkams suregzti naujos atakos laiko nebebuvo.

„Blogos rungtynės, dar blogesnė pabaiga", - taip mačą įvertino Toronto žiniasklaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.