EUROLYGA 2023

CSKA rusų spaudoje: kritika S.Weemsui, pašaipos M.Teodosičiui ir įtampa komandoje

Lenktynes A grupėje Maskvos krepšininkai pradėjo sunkiai, bet pergalingai – 62:59 palaužė Prancūzijos čempioną „JSF Nanterre“ klubą, o kitame mače pranoko kitą Eurolygos debiutantą Kijevo „Budivelnyk“ (72:67).

Daugiausia kritikos sulaukia blankiai rungtyniaujantis M.Teodosičius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiausia kritikos sulaukia blankiai rungtyniaujantis M.Teodosičius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:04 AM

Lenktynes A grupėje Maskvos krepšininkai pradėjo sunkiai, bet pergalingai – 62:59 palaužė Prancūzijos čempioną „JSF Nanterre“ klubą, o kitame mače pranoko kitą Eurolygos debiutantą Kijevo „Budivelnyk“ (72:67).

Tačiau pastaruosiuose dviejuose mačuose CSKA neprilygo kitiems turnyro favoritams – Stambule 60:86 pralaimėjo „Fenerbahce Ulker“, o Barselonoje – 70:79 nusileido „Barcelona“ krepšininkams.

Kol kas akivaizdu, kad turtingiausias Europos krepšinio klubas žaidimu neprilygsta šiems Turkijos ir Ispanijos superklubams.

Todėl po dviejų iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje Rusijos komandoje jaučiama įtampa ir pasigirsta kritikos balsų.

„Tyliame autobuse, vežusiame CSKA komandą iš „Barcelona“ arenos į oro uostą, buvo apie ką pamąstyti. Pavyzdžiui, apie biudžetą. Apie sumą, kuri yra dvigubai didesnė nei kitų. Ir kuri verčia laimėti ne tik dėl pergalės, bet ir tam, kad pateisintų išlaidas“, – taip straipsnį apie Maskvos CSKA pradeda „Sport-Express“.

Rusijos žiniasklaida rašo, kad spaudimas ir būtinybė laimėti titulus neišvengiamai sukelia įtampą, kuri veikia komandos vadovybę, trenerius, žaidėjus.

„Ne veltui treneris E.Messina, paklaustas, ar CSKA laimės Eurolygą, atsakė ne „taip“ arba „ne“. Jis pasakė: „Reikia“, – prisiminė „Sport-Express“ žurnalistas.

Jis įsitikinęs, kad toks susiformavęs požiūris varžo CSKA komandą. Be to, komandai ypatingai trūksta dviejų pamatinių žaidėjų indėlio. Puolėjas Sonny Weemsas ir gynėjas Milošas Teodosičius kol kas neverti pagiriamųjų žodžių.

Pirmasis per keturis Eurolygos mačus renka vidutiniškai tik po 4,5 taško, atkovoja po 2,8 kamuolio, o tritaškių taiklumas siekia tik 11 proc. (1/9).

Antrasis renka po 6,8 taško, atlieka po 5,5 rezultatyvaus perdavimo, o klysta po 3,3 karto per mačą. Įdomu tai, kad šie krepšininkai kartu sudėjus per keturis mačus metė vos du baudų metimus.

„Anksčiau ar vėliau Sonny pradės žaisti. Tik dabar nėra kam užpildyti šią tuštumą. V.Micovas duoda tiek, kiek gali, J.Pargo tai daro tik švenčių dienomis, A.Jacksonui lyderio vaidmuo tik sapnuojasi, V.Chriapa ir A.Kaunas turi pakankamai daug darbo gynyboje.

Kas dar? Nieko. Čia reikalingas tik S.Weemsas. Tik buvęs, o ne dabartinis“, – rašo „Sport-Express“.

Kitas galvos skausmas – M.Teodosičius, į CSKA priviliotas 2011-ųjų vasarą už 5,7 mln. eurų. Praėjusio sezono pabaigoje traumą patyręs, Europos čempionatą praleidęs ir po vasaros pailsėjęs serbas kol kas taip pat lieka savo šešėlyje. Ir neslepiama, kad krepšininkas Maskvos komandai jau seniai nereikalingas.

„Apie jį kalbėta perkalbėta, tačiau reikalai nejuda. Kaip ir pats M.Teodosičius. Išsiskirti, greičiausiai, nebūtų prieš nei pats serbas, nei CSKA. Tačiau tokie pinigai vargu ar kur nors kitur bus jam siūlomi. Todėl sėdi Maskvoje, kenčia.

M.Teodosičius turbūt nusprendė – žaisiu tol, kol duos. Juk neturi jie manęs kur dėti, todėl žaisiu taip, kaip man patinka.

Į aikštę serbas įeina pasiryžęs vykdyti trenerio E.Messinos nurodymus, tačiau netrukus jam užsidega raudona lemputė – tada krepšinio aikštė krepšininkui virsta kazino, kuriame jis visada žaidžia va bank, stato ant nulio, blefuoja ir karštligiškai iš pradžių bando nepralaimėti, o po to – atsilošti“, – Serbijos krepšinio žvaigždei kritikos negaili „Sport-Express“, kuris siūlo E.Messinai keisti santykius su M.Teodosičiumi.

Spauda pabrėžia, kad be S.Weemso ir M.Teodosičiaus komandoje yra daugiau aukšto lygio krepšininkų, tačiau CSKA kol kas nekelia siaubo Eurolygos varžovams.

„Sport-Express“ pastebi, kad didžiausią biudžetą Europoje turinčio klubo žaidėjams nuolatinis kartojimas „mes privalome, mes turime laimėti“ tampa galvos skausmu. Tačiau pabrėžia, kad tai negali būti pasiteisinimas.

„Atėjo laikas laimėti. Nesvarbu, su M.Teodosičiumi, S.Weemsu ar be jų. Yra biudžetas? Duokite titulus. Visa kita – darbiniai dalykai“, – rašo leidinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.