EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ rado naują pajamų šaltinį

Ne pačius geriausius laikus išgyvenantis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas toliau ieško finansinių rėmėjų. Vienas komandos finansavimo šaltinių – Kauno „Žalgirio“ arena. Visas jos uždirbtas pelnas nuo šiol bus skiriamas klubui.

Kauno „Žalgiris“ rado būdą, kaip papildyti savo biudžetą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Kauno „Žalgiris“ rado būdą, kaip papildyti savo biudžetą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 11, 2013, 12:33 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:14 AM

„Nuo šiol Kauno „Žalgirio“ arena ir klubas yra viena“, - spaudos konferencijoje sakė Kauno „Žalgirio“ arenos vadovu tapęs klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

Per metus iš arenos veiklos tikimasi gauti mažiausiai 1 mln. litų pelno, ši suma turėtų papildyti ne pačius geriausius laikus išgyvenančio klubo biudžetą.

Pasiteiravus, kodėl iš pelningai dirbančios, nemažus plotus nuomojančios bei renginius organizuojančios arenos veiklos tikimasi vos 1 mln. litų metinio pelno, P.Motiejūnas sakė, jog tai minimalūs lūkesčiai.

P.Motiejūnas nepanoro atskleisti kokias sumas už nuomą perveda sporto klubą „Impuls“ vandanti bendrovė bei čia įsikūrusi britų informacinių technologijų įmonė „Call Credit“. Pasak klubo ir areną valdančios bendrovės vadovo, tai – konfidenciali informacija.

Klubo bei arenos vadovas pasakojo, kad nuo šiol visi arenoje vyksiantys renginiai bus organizuojami kartu su klubu. Sujungus rinkodarą tikimasi pritraukti daugiau rėmėjų komandai.

„Visi pinigai, kurie ateis į areną bus skirti komandai. Neseniai baigėme derybas ir pasirašėme sutartį su Ukrainos „Privat“ banku, pasirašėme rėmimo sutartį su „Viči įmonių grupe“, rėmėjų paieškos vyksta ir toliau“, - sakė P.Motiejūnas.

Klubo vadovas pareiškė, jog tikslas – iš rėmėjų, tiek fizinių, tiek ir juridinių asmenų per metus surinkti apie 2 mln. litų.

Kauno meras, miesto konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas minėjo, jog kasmet savivaldybė moka po 3 mln. litų koncesijos mokestį arenos valdytojams.

Klubas taip pat sulaukia ir finansinės paramos iš miesto biudžeto. Kiek pinigų bus skirta kitais metais, miesto meras pasakyti dar negalėjo.

Savivaldybė praėjusiais metais sumokėjo 13 mln. su arena susijusių paskolų. Savivaldybės indėlis bus didesnis, kai grąžinsime šią paskolą arba pagerės gyvenimas“, - sakė Kauno meras A.Kupčinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo