EUROLYGA 2023

Eurolygos klubams – antausiai nacionalinėse lygose

Žemyno elitinio klubo nariams itin skausmingos buvo pastarosios dienos. Savaitgalį ir pirmadienį nacionalinėse ar regioninėse varžybose pralaimėjimus patyrė net 8 iš 23 Eurolygos ekipų (Maskvos CSKA nežaidė).

M.Kalniečio atstovaujama „Lokomotiv“ ekipa Jungtinėje lygoje pralaimėjo „Uniks“ komandai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
M.Kalniečio atstovaujama „Lokomotiv“ ekipa Jungtinėje lygoje pralaimėjo „Uniks“ komandai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Nov 12, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:23 AM

Žemyno elitinio klubo nariams itin skausmingos buvo pastarosios dienos. Savaitgalį ir pirmadienį nacionalinėse ar regioninėse varžybose pralaimėjimus patyrė net 8 iš 23 Eurolygos ekipų (Maskvos CSKA nežaidė).

Sekmadienį varžovų pranašumą teko pripažinti net ir vienam didžiųjų Eurolygos favoritų Stambulo „Fenerbahce“. Eurolygoje visas rungtynes laimėjęs Stambulo klubas praėjus vos pusantros paros po dvikovos Belgrade žaidė Turkijos lygos mačą su Bursos „Tofas“ ekipa ir jai nusileido 81:89.

Šis rezultatas nebuvo didelė staigmena. „Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius dar Belgrade skundėsi, kad rungtynių maratonas išsekino krepšininkus ir fiziškai, ir psichologiškai, o prieš Bursoje vykusį mačą jiems trūko laiko net normaliai išsimiegoti.

Didžiausiu skirtumu pralaimėjo Miuncheno „Bayern“, kurį Berlyno ALBA ekipa Vokietijos lygoje sutriuškino 94:74.

Tačiau ir tai nebuvo staigmena. ALBA pati vos prieš kelis mėnesius žaidė Eurolygos „Top 16“ etape, o šį sezoną tikisi susigrąžinti Vokietijos čempionės titulą ir ikisezoninėse prognozėse buvo vertinama neprasčiau negu „Bayern“.

Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai Jungtinės lygos rungtynes pralaimėjo mažesniu skirtumu 53:66, bet nuo varžovės, Eurolygos patirties irgi turinčios Kazanės „Uniks“ ekipos žaisdami namie jau pirmajame kėlinyje atsiliko 15 taškų skirtumu.

Savo šalies čempionate pastarąsias rungtynes pralaimėjo abu Eurolygoje žaidžiantys Prancūzijos klubai. Šio sezono pradžioje Europą jau gerokai sudrebinęs Nantero JSF namie nepajėgė įveikti Le Mano „Sarthe“ ekipos (67:69), Strasbūro SIG irgi savo aikštėje per pratęsimą nusileido „Paris-Levallois“ komandai (88:89).

Turkijos lygoje nesėkmę patyrė traumų išretinta Stambulo „Galatasaray“ komanda, kuriai per kietas buvo Ankaros „Turk Telekom“ riešutas (64:70), Italijos lygoje nieko nepešė Milano „Emporio Armani“ ekipa, pralaimėjusi Bolonijos „Granarolo“ (71:79), o Ukrainos lygoje dar vieną karčią piliulę prarijo Kijevo „Budivelnyk“ klubas, nepajėgęs įveikti Ivano Frankivsko „Goverla“ (82:88).

„Fenerbahce“, „Bayern“ ir JSF nacionalinėse pirmenybėse suklupo pirmą kartą. Tuo tarpu kitiems penkiems klubams pastarųjų dienų nesėkmės buvo jau ne pirmos.

O „Budivelnyk“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ savo šalies lygose kol kas pralaimi dažniau negu laimi. Abu šie klubai žaidė po penkerias rungtynes ir pasiekė vos po dvi pergales.

Dar keli klubai nacionalinėse pirmenybėse turi tik labai nežymų teigiamą balansą. 4 iš 7 rungtynių laimėjo SIG, 3 iš 5 – Stambulo „Anadolu Efes“, „Galatasaray“, Tel Avivo „Maccabi“, „Lokomotiv“ ir „Emporio Armani“.

Skaičiuojant visas varžybas, be pralaimėjimų šį sezoną žengia tik dvi Eurolygoje žaidžiančios komandos Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“. „Real“ laimėjo visas 11 rungtynių (4 Eurolygos, 5 Ispanijos lygos ir 2 Ispanijos supertaurės), „Olympiakos“ – 10 (4 Eurolygos, 5 Graikijos lygos, 1 Graikijos taurės).

Tiesa, pergalingai žaidžiantis „Olympiakos“ nėra Graikijos lygos lyderis. Pirėjo klubas startavo iš prastesnės pozicijos – iš jo prieš čempionatą buvo atimti du taškai.

Nacionalinėse ir regioninėse varžybose iš pergalių kelio kol kas neišklydo „Barcelona“ ir CSKA. „Barcelona“ laimėjo visas 5 Ispanijos lygos, CSKA – visas 4 Jungtinės lygos rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.