EUROLYGA 2023

D.Songaila apie „Crvena Zvezda“ sirgalių pragarą: „Mane tai užveda“

Ten retas kremta traškučius, ramiai gurkšnoja alų ir sėdėdamas stebi rungtynes. Įprastą komfortą keičia deglai, dūminiai užtaisai, plakatai ir aktyvus judėjimas – šokinėjimas, plojimai. Neįtikėtinai garsus švilpimas ir dainos – neatsiejama „Pionir“ arenos dalis. Čia šeimininkauja Belgrado „Crvena Zvezda“ klubo aistruoliai, kurie pragarą kurs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams.

D.Songaila tikina, kad jo varžovų sirgaliai nebaugina.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Songaila tikina, kad jo varžovų sirgaliai nebaugina.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 13, 2013, 12:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:59 AM

„Visi žinome, ko ten tikėtis. Žaidėjams, kurie daug metų rungtyniavo Eurolygoje, rinktinėse, problemų kilti neturėtų. Netgi gali būti malonu žaisti. Reikia susikaupti, pasiruošti psichologiškai. Krepšinis vyks aikštėje“, - apie spaudimą iš aistruolių kalbėjo Darius Songaila.

Ar tūkstantinės minios švilpimas neprivers drebėti rankų? „Mane tokie mačai labiau užveda“, - sako jis. Krepšininkas tikina, kad penktadienį Eurolygos rungtynėse jausis gerai.

„Esu žaidęs ir Europoje. Rungtyniavau rinktinėje – ir pasaulio, ir Europos čempionatuose. Pripratau prie tų sirgalių, palaikymo. Adrenalinas kyla tik žengus į areną“, - kalbėjo D.Songaila.

„Daug kas priklauso nuo rungtynių svarbos. Ji mums – didelė, todėl tikiuosi, kad ta atmosfera man tik padės, - jam antrina komandos draugas Renaldas Seibutis. - Reikia nusiteikti psichologiškai. Mačas pareikalaus daug jėgų ir nusiteikimo.“

„Lietuvos ryto“ krepšininkų veiduose – daugiau šypsenų nei prieš keletą dienų. Savaitgalį Jungtinėje lygoje Dirko Bauermanno auklėtiniai nutraukė nesėkmių seriją. „Atmosfera niekada nebuvo bloga. Pralaimėjimai kažkiek slegia psichologiškai, tačiau paties mikroklimato nesugadino“, - sako D.Songaila, tikindamas, kad įtampos dėl nesėkmių neatsirado.

Pergalė „Lietuvos rytui“ - labai svarbi. D grupėje abi ekipos laimėjo tik po kartą ir yra varžovės dėl kelialapio į „Top 16” etapą.

„Sunku kažką pasakyti vien dėl to, kad turi tik vieną pergalę. Mūsų grupė sudėtinga. Vienos turi po dvi, tris pergales, kitos kitaip, tačiau visi maždaug vienodai žengiame. Štai mes, „Maccabi“ ekipai pralaimėjome keletu taškų, kitoms komandoms irgi yra panašiai buvę, todėl tas skirtumas tarp vienos ir dviejų pergalių gali būti du taškai“, - apie situaciją kalbėjo D.Songaila.

Atsakęs į paskutinį klausimą jis patraukė į aikštę – treniruotė nesibaigė. D.Bauermannas netrukus krepšininkams davė nurodymus ir šie toliau stojo šlifuoti derinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.