EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Vyrai parodė, kad moka ir gali žaisti“ (žaidėjų komentarai)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos turnyre iškovojo antrąją pergalę. B grupės rungtynėse jie 91:81 nugalėjo Bambergo „Brose“ ekipą. Po rungtynių komandos treneris Saulius Štombergas gyrė žalgiriečius už kovingumą, tačiau priekaištavo dėl didelio klaidų skaičiaus.

S.Štombergui nerimą kelia klaidos.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergui nerimą kelia klaidos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 14, 2013, 10:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:58 AM

„Buvo sunkios ir labai svarbios rungtynės. Džiaugiuosi savo žaidėjais, kad jie parodė charakterį, nes mačas buvo gana banguotas – turėjome pranašumą, jį praradome, vėl susigrąžinome. Vyrai parodė charakterį, kad moka ir gali žaisti. To aš ir siekiau, kad „Žalgiris“ kovotų visą laiką iki paskutinės minutės“, - sakė S.Štombergas.

S.Štombergui nerimą kelia klaidos. Šiose rungtynėse žalgiriečiai padarė 20 klaidų, tuo tarpu varžovai – 11.

„Tos klaidos kartojasi, mes jas žinome, stengiamės išvengti, dirbame per treniruotes, bet jos vis išlenda. Tai rodo, kad jos yra gilios.

Mūsų perdavimai – nekokybiški, nepasirenkame teisingų padėčių, todėl prarandame padėtį. Čia yra kaip įprotis ir turime jį atidirbti kuo greičiau. Čia problema, kurią pirmiausia turime taisyti. Jei sumažintume vidurkį iki 10 – būtų patiems žymiai lengviau“, - aiškino treneris.

S.Štombergas už „Žalgirio“ vairo stojo po to, kai buvo atleistas graikas Ilias Zouras. Pasibaigus pirmojo rato Eurolygos kovoms krepšinio specialistas džiaugiasi komandos progresu.

„Džiaugiuosi, matosi progresas, einame teisinga linkme. Dar daug ką yra taisyti, bet kaip nauas treneris turėjau tik dvi savaites tam darbui. Banguotai žaidžiame ir gynyboje, ir puolime.

Norėtume pasiekti gynyboje tai, kad neleistume varžovas įmesti daugiau nei 70 taškų, tada turėtume didesnes galimybes laimėti. Jei to nepadarysime, jei nesiginsime agresyviai – turėsime būti super geri puolime, bet mes ne „Real“, kad po 100 taškų įmestume. Dirbsime daug gynyboje, kad galėtum rungtynes laimėti gynyba“, - pasakojo S.Štombergas.

Trūksta disciplinos

Kauno ekipos įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius teigė, kad žaidėjams dar trūksta darnos. „Pamirštame smulkias detales ar nepastatome užtvarų. Varžovai išlenda į priekį ir paima kamuolį. Šlubuoja mūsų derinių vykdymo disciplina. Jeigu nepastatai užtvaros, kur reikia, tai jau blogai. Tai tokie mokykliniai dalykai. Nemokame priimti kamuolio ir visada palūžtame prieš agresyvią gynybą", - trūkumus vardijo Šaras.

„Žalgirio" aukštaūgis K.Lavrinovičius pabrėžė, kad pergalė labai svarbi psichologiškai kovojant dėl vietos „Top 16" etape.

„Duobėtą galbūt lemia per didelis agresyvumas, noras laimėti. Kai įgijome dviženklį pranašumą šiek tiek atsipalaidavome, neįvykdėme trenerio nurodymų. Svarbiausia, kad po pertraukos susikaupėme. Pergalė svarbi ir psichologiškai, ir dėl vietos turnyrinėje lentelėje. Atiduosime visas jėgas, kad patektume į kitą etapą", - kalbėjo Kšyštofas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.