EUROLYGA 2023

Po J.Valančiūno atakos NBA komentatorius prabilo lietuviškai ir prisiminė A.Sabonį

Krepšinio aistruoliai, per televiziją stebintys „Toronto Raptors" rungtynes, turi galimybę pasimokyti lietuvių kalbos. Tuo galėjo įsitikinti žiūrovai, stebėję „Toronto Raptors" ir „Portland Trail Blazers" mačą.

J.Valančiūnas sulaukė NBA komentatorių komplimentų.<br>„Reuters" nuotr.
J.Valančiūnas sulaukė NBA komentatorių komplimentų.<br>„Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2013, 9:21 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:12 AM

Kai rungtynių pradžioje J.Valančiūnas pelnė dvitaškį su pražanga, susižavėjęs rungtynių komentatorius pareiškė: „Aš galiu pasakyti tris žodžius" ir ištarė lietuviškai: „Duok Jonui kamuolį".

Ir iš karto angliškai paaiškino, ką reiškia šie žodžiai išvertus iš lietuvių kalbos. Mačo komentatorius paragino „Raptors" žaidėjus ir trenerius suteikti daugiau galimybių aukštaūgiui iš Lietuvos: „Jis jaunas žaidėjas, kuris turi būti įtrauktas į žaidimą."

Po sėkmingos J.Valančiūno atakos rungtynių operatoriai tribūnose surado lietuvių aistruolius ir Lietuvos trispalvę, o mačo komentatoriai prisiminė Arvydo Sabonio laikų rinktinę ir jos pergales.

Rungtynių komentatoriai taip pat žavėjosi, kad Lietuvos krepšinio aistruoliai ištikimai lydi savo nacionalinę komandą ir priminė naujausią lietuvių pergalę tarptautiniame turnyre.

„Lietuvos rinktinė Europos čempionate laimėjo sidabro medalius, finale pralaimėjusi Prancūzijai - Nicolas Batumui, Tony Parkeriui ir kompanijai. Ir nesvarbu, kur žaidžia Lietuvos rinktinė, ją arenose palaiko ištikimi sirgaliai", - kalbėjo „Raptors" - „Blazers" rungtynių komentatoriai.

Šiame mače J.Valančiūnas sužaidė kol kas rezultatyviausias sezono rungtynes, pelnydamas 19 taškų, tačiau Toronto ekipa pralaimėjo varžovams 110:118.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.