EUROLYGA 2023

Lietuvos čempionių Eurolygoje laukia jaunos, bet pavojingos varžovės

Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir Dainius Virbickas kartu spręs ne tik šeimos reikalus. Sutuoktinių poros vairuojama Vilniaus „Kibirkštis-Viči” trečiadienį pirmąjį moterų Eurolygos mačą namie, rašo „Lietuvos rytas“.

„Kibirkšties-Viči” krepšininkės yra laimėjusios aštuonerias rungtynes iš eilės. Ar šiandien vilnietės pratęs seriją?<br>„Bckibirkstis.lt” nuotr.
„Kibirkšties-Viči” krepšininkės yra laimėjusios aštuonerias rungtynes iš eilės. Ar šiandien vilnietės pratęs seriją?<br>„Bckibirkstis.lt” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:47 AM

Moterų Eurolyga po ketverių metų grįžta į Vilnių.

Šį vakarą 20 val. 30 min. sostinės „Lietuvos ryto” arenoje „Kibirkšties-Viči” krepšininkės pradės savo antrąją Eurolygos dvikovą su varžovėmis iš Ispanijos – Salamankos „Parfumerias Avenida” klubo.

Savarankišką trenerės karjerą pradėjusios J.Štreimikytės-Virbickienės auklėtinės jau pirmajame ture paneigė skeptikų prognozes ir išvykoje 68:66 įveikė Polkovicių CCC ekipą.

Šį sezoną jau 8 mačus paeiliui visose varžybose laimėjusios vilnietės mėgins įrodyti, kad sėkmė Lenkijoje nebuvo atsitiktinė, nors namuose jų laukia akistata su galingomis varžovėmis.

Jaunos, bet pavojingos

Aštuntą kartą svarbiausiame žemyno turnyre dalyvaujančios Salamankos krepšininkės 2009-aisiais užėmė antrąją vietą, o 2011 m. tapo Eurolygos čempionėmis.

„Jos žaidžia tradicinį greitą ispanišką krepšinį. Salamankos komanda turi kelias Ispanijos rinktinės nares ir jaunų amerikiečių, kurios sėkmingai žaidžia nugara į krepšį ir yra labai aktyvios, – varžoves analizavo J.Štreimikytė-Virbickienė. – Tačiau kol kas jos rungtyniauja nestabiliai.

Eurolygoje Salamankos komanda sužaidė jau dvejas rungtynes, kurios buvo labai skirtingos. Paskutiniame šalies čempionato ture jos taip pat pralaimėjo.

Tai jauna komanda, pagrindinė ekipos įžaidėja gimusi 1991 metais. Ji stengiasi žaisti greitai, bet tuomet neretai pasipila klaidos. Kai žaidimas tampa pozicinis, jaunos krepšininkės pradeda strigti, atsiranda blaškymosi.”

Vilnietes palaikys ir meras

Per pirmąjį šio sezono Eurolygos mačą namuose „Kibirkšties-Viči” krepšininkės tikisi sulaukti ir išskirtinio svečio – „Lietuvos ryto” arenoje vilnietes pažadėjo palaikyti sostinės meras Artūras Zuokas.

„Pirmiausia turime sėkmingai gintis ir stabdyti varžovių greitas atakas, – aiškino J.Štreimikytė-Virbickienė. – Puldamos taip pat turime žaisti greitai. Bet jeigu tai nepavyktų, turėsime būti kantrios. Reikia priversti ispanių ekipą ilgai gintis, nes varžovių gynyba kartais būna chaotiška.”

Prie vairo – trenerės vyras

Kol buvusi Eurolygos čempionė kūrė šio vakaro rungtynių planą, jos vyras D.Virbickas rūpinosi kitais „Kibirkšties-Viči” klubo reikalais.

Eurolygos rungtynių su ispanėmis išvakarėse J.Štreimikytės-Virbickienės sutuoktinis tapo naujuoju Vilniaus klubo direktoriumi.

„Mūsų su Jurgita darbai skirsis. Aš matau daugiau privalumų nei trūkumų dėl tokios situacijos.

Kartais ir namie pasipykstame, todėl tai tikrai nebus problema, – šypsojosi D.Virbickas, nuo šiol tapęs oficialiu žmonos darbdaviu ir vadovu. – Mes turime visai kitas užduotis.

Aš nesikišiu į trenerių darbus, o jie nesikiš į kitus reikalus.”

1996-ųjų Atlantos olimpinėse žaidynėse D.Virbickas bėgo maratoną, bet pažintis su viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių buvusį profesionalų ilgų distancijų bėgiką privertė susidomėti moterų krepšiniu.

„Su moterų krepšiniu aš susijęs daugiau nei 20 metų. Kai dar mokiausi Pedagoginiame universitete ir studijavome kartu su Jurgita, eidavau į Vilniaus komandų mačus.

Nuo to laiko moterų krepšinis mano gyvenime tapo labai svarbus, – tvirtino naujasis „Kibirkšties-Viči” klubo vadovas. – Vėliau su Jurgita kartu keliavome į Prancūziją, Italiją, JAV.

Aš žinodavau geriausias Europos žaidėjas ir moterų krepšinio situaciją.

Gal tik pastaruosius kelerius metus buvau šiek tiek atitolęs, nes turėjau kitų darbų.”

Krepšinį iškeitė į politiką

42-ejų vilnietis prie Vilniaus klubo vairo pakeitė Rosvaldą Gorbačiovą, kuris prieš trejetą metų buvo vienas legendinio moterų krepšinio klubo sostinėje atgaivinimo iniciatorių.

Buvęs „Kibirkšties-Viči” vadovas dabar nelauktai pasitraukė, nusprendęs dar kartą pabandyti laimę politikos vandenyse.

R.Gorbačiovas dar 2002–2003 m. buvo tuomečio prezidento Rolando Pakso atstovas spaudai, o nuo 2011-ųjų kaip koalicijos „Kitaip” narys posėdžiavo Mažeikių rajono savivaldybės taryboje.

„Mačiau, kaip Jurgita vargsta, o klubui trūksta pagalbos iš šalies.

Susikaupė daug organizacinių reikalų, – neslėpė D.Virbickas. – Žinoma, kaip visur, daugiausia darbo laukia su rėmėjais. Mums trūksta paramos.

Anksčiau viską apmokėdavo privatūs rėmėjai, o miestų savivaldybėms situacija nerūpėjo.

Dabar viskas atvirkščiai – daug padeda Vilniaus miesto savivaldybė, o privataus kapitalo – mažai. Reikėtų padidinti privataus verslo indėlį. Darbo laukia tikrai daug.”

Stipriausią Lietuvos moterų krepšinio klubą į savo rankas perėmęs šeiminis duetas neslepia ambicingų tikslų.

„Komandos tikslai nesikeičia – ji privalo tapti Lietuvos čempione ir Lietuvos taurės laimėtoja, – tvirtino D.Virbickas. – Norime sugrąžinti Baltijos čempionių taurę į Vilnių, nes praėjusiame sezone to padaryti nepavyko.

Eurolygoje pasiekėme pirmąją pergalę, todėl palankiai susiklosčius aplinkybėms jau galime pasvajoti ir apie kitą etapą.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.