EUROLYGA 2023

R.Jarutis apie LKL: „Daug kas pasikeitė į gerąją pusę“

Rolandas Jarutis Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) praleido ne vienerius metus, o karjerą joje baigė 2005 – aisiais. Tąsyk jis su Vilniaus „Lietuvos rytu“ tapo lygos vicečempionu.

R.Jarutis karjerą LKL baigė 2005 – aisiais.
R.Jarutis karjerą LKL baigė 2005 – aisiais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 5:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:20 AM

„Daug kas pasikeitė į gerąją pusę“, - su „LKL dienoraščiu“ pokalbį pradėjo buvęs krepšininkas, šiuo metu direktoriaus pareigas einantis Utenos moterų krepšinio klube.

R.Jaručiui šis LKL sezonas prasidėjo tada, kai lygos prezidentu buvo išrinktas Remigijus Milašius. Tą pačią dieną paaiškėjo, kad vietos stipriausioje lygoje neatsiras nei NKL nugalėtojui „Mažeikių“ klubui, nei Vilniaus „Sakalams“.

Su abiem ekipomis buvusį krepšininką sieja šilti prisiminimai: pirmajame klube, kuris tuo metu dar vadinosi „Nafta“, jis užaugo, antrajame – subrendo.

„Kai užvaldo emocijos, aišku, gaila, kad lygoje nėra Mažeikių ekipos, kuri, manau, verta ten būti. Tačiau atėjęs naujas prezidentas aiškiai išdėstė poziciją, kad nuostatų turės laikytis visi. Ir tai yra teisinga.

Kalbant apie „Sakalus“, tai Vilnius privalo turėti antrą komandą LKL, nes jos praradimas kenkia ne tik sostinei, bet ir visam Lietuvos krepšiniui. Aišku, aš kalbu apie stiprią, mokią komandą, o ne tokią, kokia buvo pastaraisiais metais“, - sakė R.Jarutis, pasidžiaugęs, kad šį sezoną daugelis rungtynių yra nenuspėjamos.

„Aš dar prieš prasidedant sezonui sakiau, kad bus labai įdomus ir lygus čempionatas. Net „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, ypač žaisdami išvykose, turės problemų. „Nevėžis“ pralaimėjo du kartus iš eilės, bet tai nieko nereiškia – jie yra surinkę gerą sudėtį, „Neptūnas“, „Prienai“ – taip pat.

Utena, pakeitusi trenerį, iškart pagerino žaidimą, o „Dzūkija“ ir „LSU-Atletas“ pateiks dar ne vieną staigmeną. Džiugu, kad daugelis komandų susigrąžino krepšininkus, kurie žaidė užsienyje, o pastarieji sustiprino Lietuvos klubus“, - kalbėjo R.Jarutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.