EUROLYGA 2023

Š.Jasikevičiaus Eurolygos apžvalgoje – ir sentimentai Katalonijai

Dvikovos Eurolygoje Šarūnui Jasikevičiui – kasdienybė. Jis per savo karjerą pajėgiausiame Senojo žemyno klubų čempionate trofėjų siekė dėvėdamas įvairius marškinėlius. Šį sezoną Eurolygoje kovoja penkias komandos, kurioms anksčiau atstovavo dabartinis Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas.

Š.Jasikevičius tiki, kad „Žalgiris“ gali nugalėti „Real“ ekipą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Š.Jasikevičius tiki, kad „Žalgiris“ gali nugalėti „Real“ ekipą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 4:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:51 AM

37 metų Š.Jasikevičius žaidė ir Vilniaus „Lietuvos ryto“, Stambulo „Fenerbahce“, Tel Avivo „Maccabi“, „Barcelona“ bei Atėnų „Panathinaikos“ komandose. Keturis kartus jis tapo Eurolygos čempionu.

„Taip“, - paklaustas, ar visi šie klubai liko jo širdyje, atsakė Š.Jasikevičius.

„Žalgirio TV“ su įžaidėju kalbėjosi apie Eurolygos grupes, komandų pasiekimus, staigmenas, lyderių batalijas ir klausė, kur mieliau keliauti – į Graikiją ar Izraelį.

„Žalgirio“ ir „Real“ rungtynės Eurolygoje – ketvirtadienį 21 val. 45 min. Madride. Mačo eigą padės sekti portalas lrytas.lt.

- Ne paslaptis, kad arčiausiai širdies – katalonų klubas. Ar šį sezoną jus nustebino komanda?

- Pati ekipa nelabai nustebino. Atėjo penki ar šeši nauji žaidėjai. Vis tiek komanda daugiau ar mažiau priklausys nuo Juano Carloso Navarro, o jis – po operacijos. Erazemas Lorbekas dar nežaidžia, nes jis irgi po operacijos. Traumą patyrė Bradas Olesonas.

Komandą papildė kiti žaidėjai. Kol kas jiems sekasi sunkiai įsilieti.

Tačiau tokioms komandoms, kaip „Barcelona“ visa tai – paprastas maratonas. Mums svarbu sužaisti gerai dešimt mačų, kad prasimuštume į „Top 16”. O tokios ekipos, kaip „Barcelona“, vis tiek žino, kad ten bus. Joms svarbu žaidimo piką pasiekti antrojoje sezono dalyje. Tikiu, kad taip ir bus.

- Per pirmuosius penkis mačus du pralaimėjimus patyrė ir Maskvos CSKA ekipa, tačiau joje situacija – gerokai niūresnė.

- Man taip irgi atrodo. Komanda kai kuriose vietose atrodo įdomiai sukomplektuota. Vėlgi, tai komanda – kuri labai priklausoma nuo Milošo Teodosičiaus, Viktoro Chriapos. Pastarasis yra tarsi įžaidėjas sunkaus krašto pozicijoje. Kol kas viskas vyksta liūdnai, bet tie žaidėjai – patyrę ir žino, kada turi pasiekti tą gerą formą. Tokiems žaidėjams gal kiek emociškai sunku žaisti.

Bet ir CSKA ir „Barcelona“ - klubai su tokiais biudžetais, todėl neturėtų turėti tokių problemų kitame etape, kokių yra dabar.

- Be pralaimėjimų žygiuoja Turkijos klubas Stambulo „Fenerbahce“. Ar to ir buvo galima tikėtis?

- Iš tikrųjų tai įdomu. Labai stebiu trenerio Željko Obradovičiaus darbą. Jis sukūrė visiškai naują komandą. „Fenerbahce“ nebuksuoja, žaidžia gerą krepšinį. Manau, kad ši komanda gerins savo žaidimą. Tiesiog įdomu stebėti trenerio darbą, kaip jis išnaudoja kozirius. „Panathinaikos“ klube jis išnaudojo mažesnius krepšininkus, o dabar daugiau remiasi antrais, trečiais, ketvirtais numeriais. Matosi, kaip jis viską sustatė į savo vietą.

- Ar visos šios trys komandos – realios „Final Four“ etapo dalyvės?

- Kodėl ne? Sezonas labai ilgas, tačiau pagal sudėtį, biudžetus, trenerių ir žaidėjų patyrimą – šoko nebūtų.

- „Real“ dabar demonstruoja kažką nerealaus. Neišsikvėps ši ekipa?

- Sunku pasakyti. Komandos sudėtis – labai lygi. Ji kaip komanda dar nėra kažko tokio pasiekusi. Taip, jie pernai laimėjo Ispanijos lygą, tačiau jų tikslai – didesni. Jie kalba apie „dinastijos“ sukūrimą. Tokiems klubams, kaip „Barcelona“ ar „Real“ svarbu turėti gerus ketverius ar penkerius metus. Taip vadinamą ciklą.

Vienas titulas per metus nereiškia, kad komanda dominuoja. Eurolygos ketverte jau viskas sprendžiasi per detales ir „Real“ dar nėra įrodžiusi, kad gali laimėti tą didįjį prizą. Bet šiuo metu „Real“ - geriausia Europos komanda.

- C grupė. Ar galėtumėte išvardinti Miuncheno „Bayern“ komandos keletą žaidėjų?

- Žinau, kad ten geras įžaidėjas kažkoks Malcolmas (M.Delaney). Dar Benzingas (Robinas Benzingas) įdomus. Djedovičius (Nihadas Djedovičius), nežinau pavardės, bet yra toks baltas centras-įžaidėjas. Dar yra Shaffartzikas (Heiko Schaffartzik). Aišku turi patyrusį trenerį. Komanda turi gerų žaidėjų.

- Bet futbolo komandos sudėtį lengviau išvardintumėte?

- Tikrai daugiau pasakyčiau.

- „Bayern“ - trys pergalės ir du pralaimėjimai, antra vietoje grupėje. Ar tai – didžiausia staigmena?

- Nemanau. Gerai pažįstu trenerį. Esu su juo dirbęs. Tai – labai gera specialistas. Jis labai gerai pasirengia kiekvienam mačui. Jo komandos žaidžia fizinį kietą krepšinį. Prieš tokį žaisti labai sunku.

Man tai nėra siurprizas, nes ir C grupė neatrodo iš stipriųjų. Stambulo „Galatasaray“ turi krūvą problemų, Sienos „Montepaschi“ nežaidžia taip, kaip anksčiau. Malagos „Unicaja“ subūrė visiškai naują komandą. Tad dar anksti kalbėti apie jas.

- D grupėje kovoja „Panathinaikos“. Kol kas ekipa iškovojo tris pergales ir du pralaimėjimus. Ar tikėjotės daugiau?

- „Panathinaikos“ klubui susidėjo daug problemų. Sezono pradžioje buvo daug traumų, prieš sezoną labai įdomiai jie keliavo. Kiek žinau, po visokias Kinijas ir panašiai. Treneris vis pabrėžia, kad trūksta laiko pasirengti. Nežinau, kodėl taip yra, bet jis taip sako.

Pernai antrojoje sezono dalyje ekipa žaidė labai aukšto lygio krepšinį. Vieną geriausių Europoje. Todėl manau, kad jie vis tiek su tokiais patyrusiais žaidėjais sugrįš į tą kelią. Jie dabar pradės žaisti savo salėje, nes porą kartų žaidė kitur.

- „Panathinaikos“ žais namuose su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Namuose žais ir Tel Avivo „Maccabi“. Kur maloniau nuvykti?

- Man visur gerai buvo. Krepšininko gyvenimo toks – jeigu laimi, tai viskas atrodo fantastiškai. Ir ta saulė būna dar karštesnė. Visada malonu grįžti į Tel Avivą, Atėnus, Barseloną.

- Ar yra kokių nors ritualų Tel Avivo klube? Gal prie Raudų sienos reikia nueiti?

- Nesu religingas, bet esu buvęs prie Raudų sienos. Tačiau nėra tokios tradicijos. Nėra tam laiko.

- Kai vykstate į Ispaniją, ką sakote – keliauju ar grįžtu?

- Galima žiūrėti ir taip, ir taip. Ten praleidau daug metų. Barselona man – labai artima.

- Ar galime tikėtis pergalės mače su „Real“?

- Taip. Eurolygoje viskas vyksta labai greitai. Susidėjus blogiems faktoriams Madrido komandoje, gali nutikti bet koks siurprizas. Savo galimybes vertiname realiai, nes žinome, kad kovosime su stipresniu varžovu. Tačiau tai nereiškia, kad tas varžovas būtinai turi nugalėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.