EUROLYGA 2023

Atleistųjų sąrašas: lietuviai, netekę darbo užsienio klubuose

Nereikalingas. Tokį „Trabzonspor“ vadovų verdiktą prieš kelias dienas išgirdo Turkijos lygoje rungtyniavęs Lietuvos krepšininkas Mindaugas Katelynas. Jis jau ne pirmas lietuvis, per porą šio sezono mėnesių netekęs darbo užsienio klube.

Rygos komandoje T.Delininkaitis žaidė 8 rungtynes.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Rygos komandoje T.Delininkaitis žaidė 8 rungtynes.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2013-11-26 09:54, atnaujinta 2018-02-20 03:52

M.Katelynas Turkijos lygoje sužaidė vos penkerias rungtynes, per kurias pelnydavo 9,8 taško ir atkovodavo 3,2 kamuolio.

Čempionato pradžioje atrodė, jog lietuvis bus vienas svarbiausių Trabzono ekipos žaidėjų (per du pirmuosius mačus įmetė 12 ir 18 taškų). Tačiau „Trabzonspor“ labai nesėkmingai pradėjo sezoną, todėl klubo vadovai ėmėsi drastiškų veiksmų ir jau po trečiojo turo pakeitė trenerį.

O naujasis strategas Hakanas Demiras savo schemose vietos M.Katelynui nerado.

Tiesa, permainos rezultatams didelės įtakos neturėjo. „Trabzonspor“ per 7 rungtynes laimėjo tik kartą ir tarp 16 komandų užima paskutinę vietą.

Išvykus M.Katelynui, lietuvių skaičius Turkijos lygoje palyginti su sezono pradžia nepasikeitė. Į šią šalį persikraustė Tomas Delininkaitis, kurio paslaugų atsisakė Ramūno Butauto treniruojamas Rygos VEF.

Rygos komandoje T.Delininkaitis žaidė 8 rungtynes. Jungtinėje lygoje jis pelnydavo 9,8 taško, Europos taurėje – 9,5 taško. Tačiau, pasak Latvijos žiniasklaidos, treneris ir klubo vadovai gynėjui turėjo priekaištų dėl netinkamo požiūrio.

Panašios priežastys paskatino Rakverės „Tarvas“ vadovybę nutraukti sutartį su Laurynu Mikalausku. Tiesa, šis puolėjas ir aikštėje nepateisino nė mažos dalies lūkesčių. Buvęs rezultatyviausias LKL krepšininkas Estijos lygoje įmesdavo vos 4,4 taško, Baltijos lygoje – 9,5 taško. Rakverės ekipos aprangą L.Mikalauskas vilkėjo per 7 rungtynes.

Čekijos lygos Kolyno „Farfallino“ klube labai trumpai užsibuvo Vytautas Kamarūnas. Jis žaidė 5 rungtynes, bet per jas pasirodė tragiškai: pelnydavo 3,8 taško ir pataikydavo vos 27,3 proc. metimų. Nenuostabu, kad tarp autsaiderių esančio „Farfallino“ (3 pergalės per 12 rungtynių) vadovybė netrukus pradėjo dairytis patikimesnio gynėjo.

Dar trys Lietuvos krepšininkai jau sudarydami sutartį žinojo, jog po kelių savaičių turės ieškoti kito darbo. Donatas Zavackas, Mindaugas Lukauskis ir Rimantas Kaukėnas buvo pakviesti tik dėl to, kad pakeistų traumuotus ir laikinai iš rikiuotės iškritusius žaidėjus.

D.Zavackas sezonui rengėsi Maskvos CSKA komandoje, kuriai tuo metu trūko kelių Europos pirmenybėse dalyvavusių bei traumuotų krepšininkų. Su CSKA lietuvis atsisveikino dar prieš oficialių varžybų pradžią, o tada sudarė kitą trumpalaikę sutartį – su Bonos „Telekom“ klubu.

Bonos ekipoje lietuvis žaidė labai naudingai (Vokietijos lygoje pelnydavo 9,1 taško ir atkovodavo 4,3 kamuolio, Europos taurėje įmesdavo 10 taškų ir atkovodavo 6 kamuolius), bet lapkričio viduryje turėjo užleisti vietą į „Telekom“ grįžusiam amerikiečiui Tony Gaffney.

Ispanijoje mėnesį praleido M.Lukauskis, kurį pakvietė sezono pradžioje dėl traumų dviejų žaidėjų netekęs „Bilbao“. ACB lygoje lietuvis žaidė tik 1 rungtynes ir taškų nepelnė, o Europos taurėje per 3 rungtynes įmesdavo 1,7 taško.

Dar daugiau rūpesčių traumos sukėlė Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubui, kuris sudarė mėnesio sutartį su R.Kaukėnu. Šis gynėjas Ispanijos lygoje pelno 6,8 taško, Eurolygoje – 3 taškus.

R.Kaukėno sutartis tuoj baigsis, bet „Laboral Kutxa“ problemos nesibaigė, todėl Vitorijos komandai lietuvio dar gali prireikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.