EUROLYGA 2023

M.Gecevičius prieš rungtynes su „Lokomotiv“: „Turime atiduoti viską“

„Turime pamiršti kas buvo ir kovoti“, - Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai griebiasi šiaudo. Ketvirtadienį Eurolygos D grupėje pergalė prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ jiems svarbi kaip oras. Vos vienerias rungtynes laimėję vilniečiai – grupės dugne. Vilties kovoti dėl vietos „Top 16“ etape nepraradę „Lietuvos ryto“ krepšininkai kibs į atlapus lyderiams.

„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Nov 26, 2013, 7:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:29 AM

„Visi žino, kad šios rungtynės šiuo metu yra pačios svarbiausios. Reikia gerai pasiruošti, išanalizuoti. Privalome atiduoti viską, ką turime“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ gynėjas Martynas Gecevičius.

„Lokomotiv“ klubas, kuriam atstovauja lietuviai Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis D grupėje su penkiomis pergalėmis ir vienu pralaimėjimu užima pirmąją vietą.

Vilniečiai, su viena pergale ir penkiais pralaimėjimais – paskutinę, šeštąją.

Eurolygoje šios komandos jau buvo susidūrusios. Antrosiose grupės rungtynėse Krasnodare „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 53:68.

„Nemanau, kad jie būdami grupės lyderiais atlaidžiau žiūrės į šį mačą. Visi nori laimėti. „Top 16“ etape nori užimti kuo aukštesnę vietą. Jiems ta pergalė taip pat yra svarbi“, - įsitikinęs M.Gecevičius.

- Trauktis nebėra kur, žaisite su grupės lyderiais. Ar tai suteikia papildomos motyvacijos?, - lrytas.lt paklausė M.Gecevičiaus.

- Suteikia. Daug rungtynių sprendėsi paskutiniais metimais. Mūsų grupėje yra apylygės komandos. Vieniems būna geresnė diena, kitiems – blogesnė. Bet kas gali prieš bet ką laimėti. Mes nesureikšminame to, kad jie yra grupės lyderiai. Žaidžiame savo aikštėje, turime žiūrėti savo žaidimo ir kautis dėl pergalės.

- Žaidėte su jais sezono pradžioje. Kaip pasikeitė komandos?

- Tai buvo daugiau nei prieš mėnesį. Jiems gerai sekasi Eurolygoje, todėl, manau, kad jie įgavo pasitikėjimo. O mes kaip tik po tų rungtynių įkritome į duobę. Manau, į šį klausimą atsakys pačios rungtynės.

- Pastaruoju metu nemažai keliaujate Eurolygos ir Jungtinės lygos turnyre. Ar nesijaučiate pavargę?

- Nuovargio būna ir tai yra normalu. Kelias dienas pailsime. Nėra kur trauktis. Toks gyvenimas, tiek rungtynių ir viskas. Normalus dalykas.

- Kaip galite apibūdinti varžovų žaidimą?

- Jie žaidžia greitą ir dinamišką krepšinį. Turi gerus legionierierius: tuos pačius mūsų lietuvius, amerikietį, kroatą. Jie žaidžia įdomų ir akiai patrauklų krepšinį. Reikia juos sustabdyti ir neleisti įsibėgėti.

- Jau teko žaisti su visomis grupės komandomis. Ar „Lokomotiv“ pelnytai grupėje užima pirmąją vietą?

- Rezultatai rodo, kad pelnytai. Dvejas rungtynes laimėjo paskutiniu metimu, bet tuos metimus reikia įmesti. Vadinasi, kažką darė gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.