EUROLYGA 2023

D.Bauermannas atsiprašė sirgalių, J.Pašutinas gyrė M.Kalnietį ir S.Jasaitį

Dirkas Bauermannas lėtu žingsniu atėjo į spaudos konferenciją ir sunkiai rinko žodžius. Bet pasiteisinimų neieškojo. Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris po triuškinančio pralaimėjimo (53:84) Eurolygos rungtynėse Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai pripažino, kad tai buvo vienos prasčiausių rungtynių per jo karjerą Vilniuje ir atsiprašė sirgalių.

D.Bauermanas atsiprašė sirgalių.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Bauermanas atsiprašė sirgalių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Nov 28, 2013, 9:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:24 AM

„Po pirmojo gerai sužaisto kėlinio vėliau rungtyniavome labai prastai. „Lokomotiv – labai gera ir atletiška komanda. Tikiu, kad šį sezoną ji eis toli.

Taip, kaip žaidėme, yra nepriimtina. Kaip pralaimi tokiai gerai komandai po atkaklios komandos gali turėti asiteisinimų, bet kai pralaimi tokiu dideliu skirtumu, jokių pasiteisinimų nėra.

Šiame mače labai greitai praradome pasitikėjimą. Viskas prasidėjo antrajame kėlinyje – prametėme kelis metimus, kai kur nepasisekė ir mes nustojome žaisti. Nėra jokių pasiaiškinimų ar atsiprašymų. Turime kovoti net jei nesiseka. Turiu atsiprašyti aistruolių, nes taip, kaip žaidime, buvo blogai.

Po neblogų rungtynių Belgrade, Atėnuose ir Jungtinėje lygoje, tai buvo labai prastos rungtynės. Galbūt vienos prasčiausių per pastaruosius metus“, – kalbėjo treneris iš Vokietijos.

Turime išspręsti problemas, priimti tam tikrus sprendimus. Tačiau būtų neteisinga po šių rungtynių imtis greitų ir emocingų sprendimų. Turime žengti atgal, išanalizuoti situaciją ir suvokti, kas yra ne taip ir ko mums trūksta. Jei reaguosime emocingai, galime priimti blogus sprendimus. Tačiau akivaizdu, kad turime taisyti situaciją“, – dėstė D.Bauermannas.

Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai po pergalė į persirengimo rūbinę traukė labai patenkinti – jie kišenėje turi bilietą į „Top“ 16 etapą.

„Šiose rungtynėse puikiai gynėmės, sustabdėme varžovų snaiperius Renaldą Seibutį ir Martyną Gecevičių, taip pat D.Songailą. Pirmajame kėlinyje leidome jiems įmesti lengvus metimus, jie pelnė 24 taškus – tai yra daug.

Po to padarėme korekcijas žaidime, sutvarkėme gynybą, kuri vėliau gerai veikė visų rungtynių metu. Šį vakarą gynyba mums buvo raktas į pergalę. Atlikome labai daug rezultatyvių perdavimų.

M.Kalnietis grįžo po traumos (piršto traumos – red.) ir sužaidė labai solidžiai. Vyrai rungtyniavo kaip komanda, kontroliavo greitą žaidimą. Puikiai sužaidėme ir labai tuo džiaugiuosi“, – kalbėjo Krasnodaro komandos treneris Jevgenijus Pašutinas.

Strategas liaupsino ir kitą komandos lietuvį S.Jasaitį, kurį įvardijo kaip kertinį žmogų komandos gynybinėse sistemose.

„Vaikinai gynėsi labai gerai. S.Jasaitis labai gerai skaito žaidimą ir jis yra mūsų gynybos raktas.

„Šiandien, ko gero, sužaidėme geriausias rungtynes. Jeigu gerinsime žaidimą taip, kaip darėme šį kartą, eisime toli. Tačiau mes einame žingsnis po žingsnio – negalvojame apie tolimus tikslus. Kovojame su galingais varžovais, o mūsų jėga – komandinis žaidimas ir kieta gynyba.

Mantas ir Simas skaito lietuvišką spaudą, žinojome, kokie prieš mačą buvo Vilniaus komandos tikslai ir nuotaikos (juokiasi – red.). Vilniuje kovoti visada sunku, be to, esame Eurolygos debiutantai, todėl jaučiame tam tikrą įtampą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.