EUROLYGA

Namie sutriuškintam Vilniaus „Lietuvos rytui“ - „Lokomotiv“ košmaras

Eurolygos „Top 16“ etapas Vilniaus „Lietuvos rytui“ virsta miražu. Pirmąjį kėlinį galingai sužaidusi, bet per kitus tris varžovų - Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkų - supančiota Vilniaus ekipa savo aikštėje patyrė triuškinančią nesėkmę 53:84 (24:16, 7:23, 9:22, 13:23), kuri D grupėje buvo jau šeštoji ir turi tik teorines galimybes prasimušti į kitą etapą. Šeštąją pergalę per septynis mačus iškovoję Krasnodaro krepšininkai pirmieji D grupėje užsitikrino vietą „Top 16“ etape.

R.Seibutis pelnė 15 taškų, tačiau jo indelio buvo per mažai.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Seibutis pelnė 15 taškų, tačiau jo indelio buvo per mažai.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Nov 28, 2013, 7:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:27 AM

Situacija. Vilniaus krepšininkams dar liko trys mačai - išvykoje su Vitorijos „Laboral Kuxta“ ir Tel Avivo „Maccabi“ bei namie su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tačiau net trys pergalės paskutinę vietą D grupėje užimančiam Vilniaus klubui neatvertų durų į kitą etapą - reikėtų laukti ir palankių kitų komandų rezultatų. Tačiau, panašu, kad Vilniaus klubui paskutinieji trys mačai bus savotiškas pasiruošimas Europos taurės turnyrui, į kurį pateks 5-ąją ir 6-ąją vietas grupėje užėmusios komandos.

Lietuviai. Du Krasnodaro komandos legionieriai iš Lietuvos svariai prisidėjo prie „Lokomotiv" pergalės šokio Vilniuje - S.Jasaitis ir M.Kalnietis pelnė po dešimt taškų. Pastarasis žaidė 34 minutes, pataikė penkis dvitaškius iš šešių, prametė tris tritaškius, atkovojo du ir perėmė tris kamuolius, atliko tris rezultatyvius perdavimus, triskart suklydo ir surinko 16 naudingumo balų. S.Jasaitis žaidė 32 minutes, pataikė penkis iš šešių dvitaškių, prametė tritaškį, atkovojo ir perėmė keturis kamuolius, kartą suklydo, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 14 naudingumo balų.

Statistika.

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis (dvitaškiai: 5/7, tritaškiai: 1/5, dvitaškiai: 2/2) – 15, J.Palaciosas – 13, M.Gecevičius ir D.Songaila – po 6, M.Tepičius ir T.Lydeka – po 4, O.Cookas – 3, S.Jelovacas – 2.

„Lokomotiv“: D.Brownas (8 atk. kam.) - 20, R.Hendrixas – 14, A.Maričius – 12, M.Kalnietis, S.Jasaitis – po 10, A.Zubkovas – 6, M.Williamsas – 4, V.Lichodejus, M.Kolyškinas, A.Žukanenko – po 2.

„Lietuvos rytas“ - „Lokomotiv“

Dvitaškiai: 18/42 (42 proc.) - 34/45 (75 proc.)

Tritaškiai: 4/17 (23 proc.) - 2/11 (18 proc.)

Baudų metimai: 5/11 (45 proc.) - 10/11 (90 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 30 (14 puolime) – 30 (4 puolime)

Perimti kamuoliai: 10 -11

Rezultatyvūs perdavimai: 13 – 23

Klaidos:  21 - 18

Pritrūko. Vilniaus ekipoje vieninteliai R.Seibutis (15 taškų) ir J.Palaciosas (13 taškų) pelnė dviženklį taškų skaičių. Itin trūko M.Gecevičiaus tritaškių - snaiperis du tolimus metimus pataikė pirmajame kėlinyje, vėliau trys tritaškiai skriejo pro šalį. Taip pat ir keturi dvitaškiai. Vilniečiai iš dviejų taškų zonos atakavo 42 proc. taiklumu (18/42), o varžovai - net 75 proc. (34/45). Triuškinančios pergalės „Lokomotiv" pasiekti nesutrukdė ir kukli statistika nuo trijų taškų linijos (2/11). Vilniečiai metė 17 kartų, pataikė 4. Bendras Vilniaus komandos naudingumas buvo 36, o Krasnodaro - net 115 balų.

Startas. Rungtynių pradžioje vilniečių puolimas laikėsi ant trijų žaidėjų - po 4 taškus pelnė R.Seibutis ir J.Palaciosas, tris - M.Gecevičius. Pastarasis tvirtai dirbo gynyboje - perėmė kamuolį, ir klijavo žaidimą - po jo rezultatyvaus perdavimo įsibėgėjo J.Palaciosas. Kolumbietis keturiose atakose iš eilės pelnė po dvitaškį ir stumtelėjo „Lietuvos rytą" į priekį 15:8.

Ritmas. Vilniečiai iki kėlinio pabaigos išlaikė žaidimo pulsą - M.Gecevičius smeigė dar vieną tritaškį, pirmuosius taškus pelnė T.Lydeka ir šeimininkai priekyje 24:16. Per pirmąją rungtynių atkarpą „Lietuvos rytas“ demonstravo komandinį žaidimą - atliko septynis rezultatyvius perdavimus.

Spurtas. Antrajame kėlinyje svečiai iš Krasnodaro persvėrė svarstykles - atakų smaigalyje atsidūrė aukštaūgiai A.Maričius ir R.Hendrixas, prie jų prisidėjo 6 taškus pelnęs M.Kalnietis. „Lokomotiv“ spurtavo 15:2 ir šoko į priekį 31:26. Puikiai startavęs Vilniaus „Lietuvos rytas" ėmė strigti - metimai skriejo pro šalį, pasipylė klaidos.

Metimas. Vilniečiams grimstant į duobę svečiai įgavo antrą kvėpavimą. Viskas sekėsi - net S.Jasaitis, atakavęs iš sudėtingos padėties paskutinę atakai skirtą sekundę buvo taiklus. „Lokomotiv“ pašėlusiu greičiu tolo - po A.Maričiaus dvitaškio komandas skyrė jau 11 taškų (39:28).  Per antrąją rungtynių atkarpą "Lietuvos ryto" krepšininkai sukrapštė tik 7 taškus, o svečiai iš Krasnodaro - 23.

Kontrolė. Pirmoji ataka po didžiosios pertraukos - galingas D.Browno dėjimas. Svečių pranašumas jau pirmąją trečiojo kėlinio minutę šoktelėjo iki dviženklio (43:31). „Lietuvos rytas" bandė kabintis - tritaškį smeigė O.Cookas, dvitaškį - T.Lydeka. Tačiau „Lokomotiv“ aukštaūgiai karaliavo varžovų baudos aikštelėje ir žaidimo kontrolę laikė savo rankose - po du taškus įsirašė galingai rungtyniavę A.Maričius ir R.Hendrixas.

Plojimai. Jie ne kartą nuaidėjo ir po taiklios svečių atakų - kamuolį perėmęs S.Jasaitis perdavimu per nugarą pasiuntė kamuolį M.Kalniečiui. Šis po akimirkos kamuolį permetė per besigynusį  O.Cooką, kurį aplenkęs S.Jasaitis pelnė du taškus (50:36). Sveikinimų „Lokomotiv“ sulaukė ir ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai ore pakabintą kamuolį į krepšį efektingai sugrūdo D.Brownas.

Praraja. Trečiojo kėlinio pabaigoje triukšmingos „Siemens“ arenos tribūnos aprimo - po dviejų galingų D.Browno dėjimų ir M.Williamso prasiveržimo komandas skyrė 21 taškas (61:40).

Lyderis. Po didžiosios pertraukos sužibėjęs D.Brownas tapo pagrindiniu vilniečiu duobkasiu - efektingais dėjimas ir šokliais metimais talžė „Lietuvos ryto“ gynybą ir iki maksimalaus greičio įsuko „Lokomotiv" puolimo mašiną. Iki didžiosios pertraukos 26 metų 203 cm ūgio puolėjas pelnė tik 4 taškus, per kitus du kėlinius - 14.

Trauma. Ketvirtajame kėlinyje niūrų Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimą dar labiau aptemdė O.Cooko trauma - į greitą ataką išskubėjęs amerikietis galingu šuoliu bandė pelnyti du taškus, tačiau jo metimas buvo blokuotas, o nusileidimas ant žemės - skausmingas. Iki atsarginių žaidėjų suolelio nušlubčiojęs įžaidėjas kentė skausmą, o komandos medikai šaldė sumuštą kairiąją koją.

Liūdna pabaiga. Dar nenuaidėjus finalinei sirenai žiūrovai liūdni ėmė palikti aikštę, kai kurie - švilpti, o „Lokomotiv“ žaidėjai smaginosi - po dviejų A.Zubkovo tritaškių, A.Žukanenkos dvitaškio svečiai pasiekė rekordinę -31 taškų - persvarą (84:53).

Lyderiai. Eurolygos debiutantė Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa viesulu įsiveržė į elitinį turnyrą. Pirmajam Eurolygos etapui persiritus į antrąją pusę Rusijos komanda yra viena geriausių ne tik D grupėje, kurioje užima pirmąją vietą. Penkias pergales per šešis mačus iškovoję „Lokomotiv“ krepšininkai pagal pergalių skaičių užimą ketvirtąją vietą tarp visų Eurolygos dalyvių. Pirmąją šių komandų akistatą Eurolygoje Krasnodare laimėjo šeimininkai 68:53.

Draugai. „Siemens“ arenoje kartu pasirodę S.Jasaitis ir M.Kalnietis iš pradžių neskubėjo prie krepšio - pakeliui jo link lietuviai sutiko gerai pažįstamus M.Gecevičių ir S.Babrauską. Linksmai pasišnekučiavę žaidėjai nuskubėjo į apšilimą.

Akcija. Prieš rungtynes plojimai aidėjo specialiosios olimpiados („Special Olympics“) komandai - neįgaliesiems sportininkams. Eurolyga prisideda prie paramos specialiosios olimpiados („Special Olympics“) atstovams, kurių tikslas – labiau įtraukti į visuomenę fizinę ir protinę negalią turinčius žmones. Eurolyga šioje akcijoje dalyvauja nuo 2009 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.