EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Gynyba nėra mūsų stiprioji pusė“

„Gynyba nėra mūsų stiprioji pusė, o varžovai – stiprūs“, - sakė Saulius Štombergas. Ketvirtadienį per spaudos konferenciją Kauno „Žalgirio“ strategas neslėpė, kad Eurolygos rungtynėse su Milano „Emporio Armani“ labai daug reikš gynyba.

S.Štombergas akcentavo gynybą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
S.Štombergas akcentavo gynybą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 7:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:27 AM

„Turėsime nemažai darbo ginantis vienas prieš vieną. Juos prižiūrėti bus sunku, todėl reikės pagalbos, keitimųsi. Tam skirsime daug dėmesio“, - sakė S.Štombergas.

Strategas pabrėžė, kad Italijos klubas mėgsta amerikietišką krepšinį.

„Milano komanda turi ne vieną amerikietį, todėl propaguoja tokio stiliaus krepšinį. Trumpos atakos, trumpi deriniai, greitas atlikimas, individualus žaidimas. Tai – jų bruožai. Ir jie turi krepšininkus, kurie tai gali daryti. Mes turime Justiną Dentmoną, o jie tokių žaidėjų turi daug“, - kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

„Emporio Armani“ ekipoje yra septyni JAV krepšininkai – trys gynėjai ir keturi puolėjai. Vytenis Lipkevičius mano, kad amerikiečių nors pasirodyti gali ir padėti Kauno ekipai.

„Emporio Armani“ komandoje yra daug individualiai gerų žaidėjų, todėl kiekvienas nori įnešti savo indėlį. Jeigu vienam diena būna prastesnė, tai jis vis tiek bando tai padaryti. Tai gali atnešti ir naudos mums, - sakė V.Lipkevičius. - Italai žaidžia greitą krepšinį, turi individualiai stiprių žaidėjų. Jų pajėgumas – greitas puolimas. Stengsimės užkirsti kelią tam greičiui. Manau, kad tai ir taptų raktu į pergalę.“

B grupėje „Emporio Armani“ su dvejais pralaimėjimais ir keturiomis pergalėmis užima antrąją vietą, o „Žalgiris“ - ketvirtąją. Kauno ekipa yra laimėjusi dukart.

„Emporio Armani“ - ganėtinai sunki. Jai galbūt belieka laimėti tik vieną mačą iš likusių, kad patektų į kitą etapą. Mūsų padėtis – sunkesnė. Namų rungtynės bus labai svarbios ir esame pasirengę kovoti iki galo – turime laimėti, nes čia tai turime padaryti,- sakė S.Štombergas. - Savo namuose su stipresniu palaikymu padarysime taip, kad varžovai nenorėtų čia sugrįžti.“

Ar tai, kad reikės intensyvios gynybos reiškia, kad Šarūnas Jasikevičius žais mažiau? „Jį galime panaudoti įvairiose situacijose. Jis gali žaisti pirmoje ir antroje pozicijose. Stengiamės viską išnaudoti. Gynyba nėra mūsų stiprioji pusė, o varžovai – stiprūs. Tačiau tam yra zoninė gynyba ir kiti dalykai“, - sakė S.Štombergas.

Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Emporio Armani“ rungtynės vyks penktadienį 19 val. 30 min. Mačo eigą sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.