EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Išnaudojome individualiai stipriausią žaidėją“

„Išnaudojome žaidėją, kuris geriausiai gali sužaisti vienas prieš vieną“, – lemiamą Kauno „Žalgirio“ ataką patikėti gynėjui Justinui Dentmonui paaiškino Saulius Štombergas. Po pergalės namuose 73:71 prieš Milano „Emporio Armani“ klubą, treneris dėkojo visai komandai ir liko patenkintas žaidimu.

S.Štombergas Eurolygoje laimi kas antras rungtynes.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergas Eurolygoje laimi kas antras rungtynes.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 10:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:55 AM

„Sunkios rungtynės. Bet galiu pasveikinti savo žaidėjus ir visą kolektyvą. Tai buvo labai svarbus mačas ir jis kainavo daug nervų. Turėjome ir gerą pranašumą. Galbūt ateičiai jis būtų naudingas, bet rungtynių pabaigoje pradėjome žaisti ne dėl pergalės, o dėl didesnio skirtumo. Perlaikėme kamuolį ir jį laikėme vienoje vietoje. Vis dėlto laimėjome pelnytai. Žaidėme gerai, gerai gynėmės. Visada yra ką taisyti, tačiau ši pergalė labai reikalinga ir džiaugiuosi už komandą“, – spaudos konferencijoje pasakojo S.Štombergas.

Jis nesutiko, kad mačo pabaigoje kamuolį perlaikė vienas J.Dentmonas. Rungtynių didvyrį S.Štombergas lygino su 29 taškus „Emporio Armani“ klubui pelniusiu Keithu Langfordu. Esą šis galėjo primesti dar daugiau taškų.

„J.Dentmonas yra toks pat, kaip K.Langfordas. Irgi žinojome, ką jis darys, bet patys matėte, kaip sunku sustabdyti. Rotavome dengiamaisiais, tačiau jis vis tiek primetė daug taškų. Tiesa, pataikė pusę metimų. Sunku sustabdyti tokius žaidėjus. Jei jam būtų dar geresnė diena, jis tikrai būtų dar rezultatyvesnis“, – neabejojo S.Štombergas.

„Žalgirio“ stratego kariauna su 3 pergalėmis atsidūrė žingsneliu arčiau „Top 16“ etapo nei Bambergo „Brose Baskets“. Bet lietuvis neužmiega ant laurų.

„Laukia dar daug svarbių rungtynių. Mūsų tikslas – „Top 16“, tai žengiame toliau“, – reziumavo S.Štombergas.

Vyriausias Kauno komandos žaidėjas Šarūnas Jasikevičius pasidžiaugė pergale, bet neslėpė, kad žaidime trūksta drausmės.

„Žaidėme banguotai, bet tai jau mums tampa normalu. Dabar mums svarbiausia siekti pergalių. Tai yra svarbiau už gerą žaidimą. Mes žaidimą geriname, tačiau tai darome labai lėtai. Norėdami suteikti sau šansą kovoti dėl vietos šešioliktuke, turime laimėti.

Šiame mače vėl buvo duobių. Mes visiškai nesilaikome disciplinos, nepadarome pačių paprasčiausių dalykų. Mes neiname toliau su savo sistema, nors ji mums duoda labai daug gerų dalykų. Mes sistemą užmirštame ir einame velnias žino kur. Taip žaisti yra labai sunku. Mūsų komanda visumoje yra nelabai patyrusi ir tai jaučiasi tarpusavio žaidime“, – sakė Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.