EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ nuskandinęs M.Lukauskis laukia „Lietuvos ryto“

Prieš ketverius metus Mindaugas Lukauskis vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ aprangą ir skaudino Kauno „Žalgirį“ bei jo sirgalius LKL finalo serijoje triumfuodamas 4:1. Po pergalingo sezono panevėžietis pradėjo klajones po užsienį, bet grįžęs į Lietuvą vėl vertė kauniečius žaliuoti iš pykčio. Sekmadienį 34 metų puolėjas į „Žalgirio“ krepšį įmetė 23 taškus, o Prienų „Tonybet“ sensacingai 101:83 parklupdė Lietuvos čempionus.

Į Lietuvą grįžęs M.Lukauskis taikliais metimais suvarpė „Žalgirį“. 34 metų žaidėjas vis dar trykšta noru žaisti krepšinį ir galvoja apie iššūkius Europoje.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Į Lietuvą grįžęs M.Lukauskis taikliais metimais suvarpė „Žalgirį“. 34 metų žaidėjas vis dar trykšta noru žaisti krepšinį ir galvoja apie iššūkius Europoje.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Dec 3, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:21 AM

„Nieko neįvyko – dar nieko nelaimėjome. Čempionatas tęsiasi“, – po pergalės prieš LKL favoritus portalui lrytas.lt sakė tris savaites „Tonybet“ garbę ginantis M.Lukauskis.

Patyręs krepšininkas nepamiršo kovų su tuomet principiniu varžovu „Žalgiriu“. Be abejo, atstovaujant „Tonybet“ ta kova jam buvo jau kitokia. Vis dėlto Prienuose Dainių Šalengą pakeitęs M.Lukauskis intriguojančiai užsimena: „Dabar ir „Lietuvos ryto“, va, laukiame. Pažiūrėsime.“

Tačiau dvikova su buksuojančiu „Lietuvos rytu“ numatyta tik vasario 9-ąją. Iki to laiko Prienuose gali nebelikti paties M.Lukauskio, kuris neatskleidė, ar „Tonybet“ komandoje liks iki sezono pabaigos.

„Žalgiris“ neįvertino

Prieš akistatą su „Žalgiriu“ M.Lukauskiui nereikėjo gaivinti prisiminimų iš laikų „Lietuvos ryte“. Nereikėjo ieškoti ir kitų papildomų motyvacijos šaltinių. Puolėjas ėjo kaip į eilinį mūšį, kurio tikslas niekada nesikeičia – tik laimėti.

O žalgiriečių žaidimas paliko tokį įspūdį, kad Prienų svečiai pirma laiko dėjosi pergalę į kišenę. Bet Kauno klubas stipriai nudegė pirštus ir sulaukė tą vakarą greičiausiai neatremiamo „Tonybet“ kirčio ir 15 taiklių tritaškių.

„Čia jau ne mūsų reikalas ir ne mūsų problemos, – paklaustas, ar „Žalgiris“ galėjo nuvertinti Prienų klubą, sakė M.Lukauskis. – Žaidėme savo krepšinį ir tai daryti tą vakarą sekėsi neblogai. Žaidėme gal ir ne visai idealiai, bet ką treneris buvo paruošęs gynyboje, įvykdėme.“

„Tonybet“ treneris Virginijus Šeškus po pergalės iš džiaugsmo netvėrė savame kailyje, bet komanda namo išsiskirstė ramiai. Žaidėjai gavo laisvadienį, todėl M.Lukauskis pasuko namo į Vilnių.

„Kasmet pasitaiko tų sensacijų. Be to, „Žalgiris“ jau buvo pralaimėjęs šiauliečiams“, – euforijos nejautė „Tonybet“ lyderis.

Išalkęs krepšinio

2009 metais palikęs Lietuvą, M.Lukauskis žaidė Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Turkijoje. Būtent ši šalis lietuviui paliko didžiausią įspūdį.

Dažnai komandas keitęs krepšininkas problemos dėl to nemato: „Legionieriaus duona man patiko. Tiesa, ji tikrai nėra lengva. Iš legionierių vis dėlto reikalaujama žymiai daugiau. Nuolat esi po padidinamuoju stiklu. Bet – įdomu. Daug pamačiau, susipažinau su daug žmonių iš kitų šalių, jų kultūra. Patiko ir mano šeimai.“

Iš M.Lukauskio žodžių buvo galima susidaryti įspūdį, kad ties Prienų klubu jis neketina sustoti. Nors apie „Tonybet“ jis atsiliepė tik geriausiais žodžiais, panevėžietis vis dar išalkęs krepšinio ir iššūkių Europoje.

„Tikrai tikrai negalvoju apie karjeros pabaigą, – portalui lrytas.lt patvirtino vidutiniškai 15,7 taško LKL pirmenybėse ir net 21,5 taško BBL čempionate renkantis M.Lukauskis. Čia pat tris kartus nusispjauna, – kol dar yra sveikatos, nėra traumų. Motyvacijos tikrai netrūksta.“

„Tonybet“ lyderis taip pat atskleidė jam idealiausiai tinkančios komandos paveikslą. Ji turėtų rungtyniauti ne tik šalies čempionate, bet ir Europoje.

„Iššūkio taurė, Europos taurė arba Eurolyga. Nesvarbu. Svarbiausia, kad nebūtų liūdna ir neįdomu“, – pridūrė M.Lukauskis.

Akivaizdu – dukart LKL ir Europos taurės čempionas karjeros saulėlydžio dar nepasitinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.