EUROLYGA 2023

D.Bauermannas į Alytų vyko pasimokęs iš „Žalgirio“ klaidų

„Tokios rungtynės niekada nebūna lengvos. Turi būti joms pasiruošęs. Rungtynės nebuvo idealios, bet pergalė yra pergalė“, – po pergalės prieš Alytaus „Dzūkiją“ 89:71, portalui lrytas.lt sakė Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas.

D.Bauermannas labai patenkintas naujoko Z.Dowdello žaidimu.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Bauermannas labai patenkintas naujoko Z.Dowdello žaidimu.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-12-08 20:31, atnaujinta 2018-02-19 22:22

Po dviejų mėnesių į LKL grįžusi „Lietuvos ryto“ komanda negalėjo atsipalaiduoti, nes turėjo puikių pavyzdžių, kad kartais tai gali būti neatleistina.

„Kartais tokie mačai su silpnesniais varžovais padeda, bet vis tiek reikia pasirūpinti pergale. „Žalgiris“ pralaimėjo Prienuose 18 taškų skirtumu, „Lokomotiv“ nusileido „Doneck“ klubui. Jei nesi pasiruošęs ir nuvertini varžovus, gali būti nubaustas. Manau, kad mano žaidėjai šį vakarą buvo gerai pasiruošę“, – tikino D.Bauermannas.

– Kaip svarbu buvo žaisti LKL po ilgų klajonių ir sunkių mačų Eurolygoje bei Jungtinėje lygoje?lrytas.lt paklausė D.Bauermanno.

– Gerai, kai pagrindiniai žaidėjai neturi žaisti daug minučių. Šiandien patausojome M.Gecevičių, D.Songailą, R.Seibutį. Laimėti rungtynes dideliu skirtumu – naudinga. Be to, paskutinėse rungtynėse mūsų taiklumas buvo prastas, o Alytuje tritaškius metėme 50, dvitaškius – 60 procentų taiklumu.

– Ar buvo sunku nuteikti žaidėjus kovai po lemiamo smūgio Eurolygoje Vitorijoje?

– Susėdome ir visi pakalbėjome. Pasakiau vyrams, kad liūdna, jog nepatekome į „Top 16“, bet dar turime dvi rungtynes Eurolygoje ir padarysime viską, kas įmanoma. Labai svarbu, kad namų arenoje laimėtume prieš „Crvena Zvezda“. Esame didi komanda, todėl nenorime baigti Eurolygos sezono su viena pergale. Žaidėjai šiandien parodė, kad taip, jie nusivylę, bet nenuleido galvos ir toliau kaunasi.

– Kokį įspūdį palieka naujoko Z.Dowdello žaidimas?

– Akivaizdu, kad Z.Dowdellas mums labai padės. Be abejo, Omaras yra komandos smegenys. Jis visus suburia į vieną kumštį. O.Cookas puikiai kontroliuoja žaidimo tempą ir jaučia komandą. Netekti jo – labai skaudu. Bet vyrukai gerai kompensavo jo netektį.

Z.Dowdellas – dar vienas aukščiausio lygio įžaidėjas. Jiedu su Omaru galėtų puikiai žaisti kartu. Zabianas mums labai padės gynyboje. Jis gerai ginasi, turi ilgas rankas. O puolime jis nėra savanaudis, bet gali ir rinkti taškus, ir perduoti kamuolį. Gera jį turėti. Kai grįš O.Cookas, turėsime labai stiprią gynėjų grandį. Manau, kad jie galės žaisti ir aikštėje būdami vienu metu.

– Po rungtynių galbūt pagyrėte sėkmingai „Dzūkijoje“ sužaidusį P.Dambrauską (19 tšk., 4 rez. perd. – Red.)?

– Paulius yra labai talentingas. Jis tai parodė aikštėje. Kai esi jaunas, turi daug žaisti. Mes juo tikime, todėl buvo svarbu ji siųsti į komandą, kurioje galėtų įgauti žaidimo patirties. Paulius žaidė labai gerai. Jis buvo labai motyvuotas ir aš likau patenkintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.