EUROLYGA 2023

D.Adomaitis: „Nereikia bijoti iššūkių“

Dainius Adomaitis pirmadienį atsisveikino su Dirku Bauermannu, o jau antradienį ryte vadovavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotei - po permainų klubo trenerių štabe 39-erių lietuvis tapo laikinuoju sostinės klubo treneriu.

D.Adomaitis Vilniaus komandos trenerių štabe dirba nuo praėjusių metų lapkričio.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Adomaitis Vilniaus komandos trenerių štabe dirba nuo praėjusių metų lapkričio.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Dec 10, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:47 PM

„Nieko naujo čia nepasakysi. Tegul lieka komandos viduje, ką mes šnekame“, - šyptelėjo laikinai Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriu tapęs D.Adomaitis, paklaustas, ką pasakė ekipos žaidėjams per pirmąją savo treniruotę.

Trenerio duoną jau penktą sezoną kremtantis D.Adomaitis vyriausiuoju treneriu tampa trečią kartą. Pirmus du - Lenkijoje: 2010-2012 metais jis vadovavo Slupsko „Energa Czarni" komandai, vėliau trumpai dirbo su Vloclaveko „Anwil" ekipa.

2012-ųjų lapkritį D.Adomaitis sulaukė skambučio iš Vilniaus „Lietuvos ryto" ir nedvejodamas priėmė tuomet komandą treniravusio Dariaus Maskoliūno kvietimą. Praėjo metai ir 1999-ųjų Eurolygos čempionas atsidūrė prie Vilniaus ekipos vairo.

- Ar žinia apie Vilniaus „Lietuvos ryto" ir D.Bauermanno išsiskyrimą jums buvo netikėta? - lrytas.lt paklausė D.Adomaičio.

- Mūsų tokia darbo specifika, kad niekada negali būti garantuotas, jog dirbsi nuo pat sezono pradžios iki pabaigos. Žiūrint į komandos rezultatus, ypač Eurolygoje, jie netenkino vadovų. Klubo vadovybė priėmė tokį sprendimą ir nelabai ką turiu daugiau pakomentuoti.

- Ką pirmiausia planuojate keisti komandos žaidime?

- Dabar komandai labiausiai reikia treniruočių ir turėti laiko toms treniruotėms. Pastaruoju metu daug keliavome, todėl turime sugrįžti į salę ir padirbėti.

- Ką jums davė darbas su treneriu D.Bauermannu?

- Iš kiekvieno trenerio gali kažką naujo sužinoti, pasisemti žinių. Jis yra patyręs treneris, kuris jau daug metų dirba aukštame lygyje. Daug sužinojau ir iš jo treniruočių proceso, ir jo požiūrio į darbą. Jis visada būdavo geranoriškas, pozityvus ir teigiamai paveikdavo komandą.

- Jums Vilniaus „Lietuvos ryto" komandos vairas patikėtas laikinai. Ar norėtumėte likti prie komandos vairo iki sezono pabaigos?

- Gyvenime reikia siekti to, ko nori. Aš noriu būti treneris ir žinau, ko noriu ateityje. O kaip susiklostys karjera, tik laikas parodys.

Dabar klubo vadovybės sprendimu esu laikinas treneris, o kaip viskas bus toliau, tikrai nežinau. Viskas įvyko labai greitai - pirmadienį sužinojome šią naujieną, šiandien susirinkome į pirmąją treniruotę.

Galvoti, kiek reikės treniruoti komandą, atvirai pasakius, nebuvo laiko - reikia dirbti, ruoštis Eurolygos rungtynėms su Tel Avivo „Maccabi" ir Jungtinės lygos mačui su Talino „Kalev". Visos mintys yra skirtos šioms rungtynėms.

- Jūsų debiutas prie komandos vairo - vos po kelių dienų su Tel Avivo „Maccabi". Jaudinatės?

- Kiekvienas treneris turi savo viziją, darbo metodus. Dirbsime pagal tai. Kiekvienos rungtynės yra savotiškas stresas tiek žaidėjams, tiek treneriams. Pirmos rungtynės su „Maccabi" klubu išvykoje - tai arena, kurioje, ko gero, sunkiausia laimėti visoje Europoje.

Iššūkis didelis, bet nereikia bijoti iššūkių.

- Saulius Štombergas prieš mėnesį tapo Kauno „Žalgirio" treneriu. Ar jau teko su juo pakalbėti apie tai, kad du buvę bendražygiai Lietuvos rinktinėje ir Kauno „Žalgiryje" šiuo metu treniruoja stipriausius šalies klubus?

- Labai džiaugiuosi dėl Sauliaus, kad jam gerai sekasi. Kol kas dar nekalbėjome, bet, aišku, toks pokalbis bus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.