EUROLYGA 2023

Pergalę sirgaliams skyręs S.Štombergas pasigenda žaidėjų iniciatyvos

„Pergalę norėčiau skirti mūsų sirgaliams, kurie salėje dirbo ir mus palaikė sunkiomis minutėmis. Dėkoju ir tiems, kurie mus stebėjo per televiziją“, - sakė Saulius Štombergas, iškart po įtemptos dramos Eurolygoje. Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį 65:63 nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą ir sustiprino savo pozicijas, siekiant kelialapio į „Top 16” etapą.

S.Štombergas pasigedo žaidėjų iniciatyvos.<br>M.Patašiaus nuotr.
S.Štombergas pasigedo žaidėjų iniciatyvos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2013, 9:30 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:41 PM

Tačiau sirgaliams stebėti mačą lengva nebuvo – ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ klydo, mėtė pro šalį ir pelnė vos tris taškus.

„Labai sunkus mačas. Tačiau visada kovojame iki galo. Tai matėme ir šįkart“, - sakė S.Štombergas.

- Paskutinis kėlinys – visiškai kitoks nei ankstesni. Klaidos, metimai pro šalį. Pelnėte tik tris taškus. Kas nutiko?, - žurnalistai paklausė S.Štombergo.

- Čia yra krepšinis. Daug dalykų neprognozuojama, kaip buvo ketvirtajame kėlinyje. Mes pelnėme tris, o varžovai – vienuolika taškų. Šie skaičiai ir mums, ir jiems yra nestandartiniai, neįprasti. Džiaugiuosi ir esu patenkintas, kad jie kovojo iki galo, kai nesisekė, kai byrėjo žaidimas.

Būtent tada su dviguba energija gynėmės ir neleidome varžovams lengvai pelnyti taškų.

Mūsų problema buvo psichologinė. Kai ateina pabaiga žinome, kad mačą lems paskutinis metimas. Tiesiog neatsiranda tokio žaidėjo, kuris drąsiau imtųsi atsakomybės. Galėtų būti daugiau tokių žaidėjų. Išeina taip, kad visi perdavinėja vienas kitam kamuolį. Neturime to pranašumo, laukiame pabaigos ir kol kažkas kitas viską padarys.

Manau, kad tai – problema, ypač žaidžiant pabaigas. Analizuojame tokias situacijas. Tikiuosi, kad po šių rungtynių turėsime vietą „Top 16” etape. Ten bus geresni varžovai ir mes galėsime kovoti dar geriau. Dar viskas priešakyje.

- Ar galima sakyti, kad Martynas Pocius šįkart pralaimėjo konkurenciją Artūrui Milakniui? Pirmasis pabaigoje sėdėjo ant suolo.

- Viena diena geresnė vienam, kita – kitam. Aš kaip treneris turiu pajausti taip ir suteikti šansą tam, kuriam geriau. K.Vecvagaras (10 taškų) sužaidė tikrai puikiais rungtynes. Aš to nesitikėjau. Jis parodė charakterį ir norą žaisti, būti pagrindiniu žaidėju. Tai spartus jo žingsnis.

M.Pocius patyrė pirštų traumą, tad negalėjo trečiajame ketvirtajame kėlinyje žaisti.

Džiaugiuosi, kad jis padėjo tokiose sunkiose rungtynėse.

- Ar nebuvo per drąsu latvį laikyti paskutinėmis minutėmis. Vienu epizodu Zoranas Planiničius kamuolį paėmė...

Sunku sakyti drąsu ar ne. Sprendžiu aš ir matau, kas gali, kas negali būti. Aš matau, kaip kas atrodo ir prisiimu atsakomybę. Jeigu pasitikiu žaidėju tai jį ir pasirenku.

- A.Milaknis prametė septynis tritaškius. Kaip vertinate jo žaidimą?

- Ne kiekvienas sužaidžia geras rungtynes. Tie skaičiai nėra baisūs. Aš tikiuosi, kad jis pataikys ir septynis iš septynių metimų. Bus geresnės rungtynės. Bet jis gerai gynėsi. To ir reikalauju iš žaidėjų.

- Kas geresnis – M.Pocius ar A.Milaknis?

Gal į kontraktą reikia pažiūrėti? Kas daugiau gauna – tas geresnis (juokėsi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.