EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ tikslas Taline – nekartoti „Uniks“ klaidos

Specialiai lrytas.lt, Talinas

Vilniaus komandos krepšininkai rengiasi rungtynėms.<br>R.Kazilionio nuotr.
Vilniaus komandos krepšininkai rengiasi rungtynėms.<br>R.Kazilionio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Dec 15, 2013, 10:20 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:00 PM

Iš Tel Avivo – per Helsinkį į Taliną. „Lietuvos ryto“ komanda po Eurolygos mačo Izraelyje atvyko tiesiai į Estiją, kur rytoj žais Jungtinės lygos rungtynes su „Kalev“.

Visą penktadienį vilniečiai praleido oro uostuose ir lėktuvuose. Tel Avive kėlęsi apie 8 val. ryto, viešbutyje Taline jie atsidūrė po 22 valandos.

Nors kelionėse sportininkai negauna įprasto krūvio, bet ilgi skrydžiai ir persėdimai vis tiek nuvargina. Todėl šeštadienį Estijos sostinėje komanda stengėsi grįžti į tradicinį sportinį ritmą.

Ryte vilniečiai valandą mankštinosi treniruoklių salėje, o vakare jau intensyviai sportavo krepšinio aikštėje.

Kaip ir per Eurolygos mačą su „Maccabi“, prie Vilniaus komandos vairo Taline stovės vyriausiojo trenerio pareigas laikinai einantis Dainius Adomaitis.

Nors „Kalev“ su 2 pergalėmis (abi – savo aikštėje) ir 5 pralaimėjimais yra tarp A grupės autsaiderių, bet treneriai žaidėjams priminė neseną Kazanės „Uniks“ pamoką. Galingas Rusijos klubas Taline VTB Jungtinės lygos mačą pralaimėjo 57:60.

„Negali būti jokių kalbų apie varžovo neįvertinimą, – sakė „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Arvydas Gronskis. – „Kalev“ mėgsta greitą krepšinį, jų žaidimas vyksta per legionierius“.

Talino ekipa per mačą vidutiniškai pelno 76,7 taško, o „Lietuvos rytas“ – 74. Bet gynybos skaičiai – priešingi: vilniečiai vidutiniškai praleidžia 68 taškus, o „Kalev“ – 82,4.

„Bus svarbu ir apsiginti, ir patiems būti rezultatyviems“, – kalbėjo A.Gronskis.

Į Taliną iš Tel Avivo persikėlė visi 14 dabartinės sudėties žaidėjų. Po traumų sveikstantys Omaras Cookas ir Eimantas Bendžius treniruotėse dar nežaidžia kontaktinio krepšinio, dirba pagal atskiras programas.

Tuo tarpu Milenko Tepičiui sekmadienio dvikova bus paskutinė vilkint „Lietuvos ryto“ aprangą. 26 cm 202 cm ūgio serbas keliasi į Belgrado „Partizan“. Serbijos klubas perims iš vilniečių krepšininko kontraktą, kuris galioja iki šio sezono pabaigos.

„Pagrindinis vaidmuo, kuris M.Tepičiui buvo numatytas mūsų sudėtyje – atsarginio įžaidėjo. Kai traumą gavo O.Cookas, pakvietėme dar vieną įžaidėją. Zabianas Dowdellas kol kas pateisina lūkesčius – tikimės, kad jis puikiai galės keisti pasveikusį O.Cooką, – sakė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys. – Ir tuo pat metu sulaukėme „Partizan“ pasiūlymo įsigyti M.Tepičių, todėl apsisprendėme greitai“.

Jungtinės lygos A grupėje „Lietuvos rytas“ dabar yra antras – 6 pergalės ir 2 pralaimėjimai. Lyderis – „Uniks“, per 8 turus patyręs nesėkmę tik Taline.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.