EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Laukia svarbiausios rungtynės šį sezoną“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į Bambergą išvyko ne tik pergalės, bet ir kelialapio į Eurolygos „Top 16“ etapą. Jeigu kauniečiams pavyks nugalėti „Brose“ ekipą – jie tęs kovą Eurolygos turnyre.

Pergalės atveju žalgiriečiai užsitikrintų vietą kitame etape.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Pergalės atveju žalgiriečiai užsitikrintų vietą kitame etape.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-18 12:27, atnaujinta 2018-02-19 18:49

„Laukia pačios svarbiausios rungtynės šiemet Eurolygoje. Jos lemia kurios komandos pateks į šešioliktuką.

Kol dar galime nepatekti, kol dar nėra viskas aišku, tol esame susikaupę ir tikimės ten papulti“, - prieš išvykstant į Vokietiją sakė „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas.

Žalgiriečiai B grupėje su 4 pergalėmis ir penkiais pralaimėjimais užima ketvirtąją vietą. „Brose“ - su 3 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais – penkta.

Nesėkmės atveju žalgiriečiai neprarastų galimybės patekti į „Top 16“ etapą, tuo tarpu varžovams pergalė – būtina kaip oras.

„Mes nežiūrime į tokius dalykus. Važiuojame nugalėti. Varžovai negali pralaimėti ir jie kovos iš visų jėgų. Jie neleis mums laisvai jaustis ir daryti, ką norime. Bus tikrai sunku. Bet važiuojame susikaupę ir žinome kas mūsų laukia. Stengsimės kovoti visas 40 minučių, jeigu reikės – ir ilgiau“, - ryžtingai kalbėjo treneris.

Su „Brose“ ekipa žalgiriečiai jau buvo susidūrę. Lietuvoje „Žalgiris“ iškovojo pergalę 91:81.

Šį kartą kauniečiai stos į kovą su pasikeitusia Bambergo ekipa. „Brose“ papildė puolėjai Novica Veličkovičius ir D'Oras Fischeris.

Tuo tarpu kauniečiai – nukraujavę. Jiems nepadės ranką susilaužęs Martynas Pocius.

„Žaisime su žinoma komanda. Varžovai yra praradę vieną žaidėją, bet tuo pačiu ir pasistiprinę dviem priekinės linijos žaidėjais. Taip pat turi pavojingus snaiperius. Jie įrodė, kad kaunasi su visais tiek namuose, tiek išvykoje. Nebus lengva.

Važiuojame kautis. Mūsų tikslai – patekti į šešioliktuką, nugalėti varžovus, kad nereiktų laukti kitų malonės, laimėti pirmas rungtynes išvykoje šiais metais ir dar pakovoti dėl vietos grupėje.

Kad nėra Martyno, žinoma, yra trūkumas, nes nebus vieno metikų, vieno mūsų lyderių. Tačiau tuo pačiu kitiems yra galimybė užimti jo vietą ir įrodyti, kad gali žaisti taip pat sėkmingai“, - aiškino S.Štombergas.

Su ekipa į Bambergą išvyko ir jaunasis Kasparas Vecvagaras. Rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda pelnęs 10 jis užsitarnavo vietą komandoje. Kaune liko Tauras Jogėla.

„Visi turi šansų, visi gali sėkmingai prisijungti. Visi gaus savo vaidmenį ir nuo to, kaip jį atliks, priklausys, ar bus aikštėje“, - sakė S.Štombergas.

„Esame pasiruošę ir kovosime nuo pirmos minutės iki galo. Koks bus rezultatas nežinau, bet kovosime ir bandysime daryti viską, ką galime.

„Brose“ labai gerai žaidžia namie, kaip ir mes. Mes turime būti pasiruošę, žaisti savo žaidimą ir išlaikyti lygį visas 40 minučių.

Galvojame tik apie pergalę ir sirgaliams galiu pasakyti, kad eisime laimėti. Nieko kito negalvosime“, - 20 metų 193 cm ūgio K.Vecvagaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.