EUROLYGA 2023

R.Šiškauskas: „Anksčiau egzistavau, dabar gyvenu“

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Ramūnas Šiškauskas, net ir baigęs profesionalo karjerą, sportuoja kelis kartus per savaitę.

R.Šiškauskas apsilankė „Gemma" sporto terapijos klube.
R.Šiškauskas apsilankė „Gemma" sporto terapijos klube.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-19 15:04, atnaujinta 2018-02-19 18:24

Europos, Eurolygos, kelių šalių čempionas dabar dažniau nei krepšinio kamuolį į rankas ima teniso raketę arba lieja prakaitą sporto klube.

„Žinoma, sportuoju ne taip dažnai kaip anksčiau. Porą kartų per savaitę žaidžiu tenisą, kartą ar du nueinu į sporto klubą. Pažaidžiu ir krepšinį – Kauno mėgėjų krepšinio lygos veteranų grupėje atstovauju gimtųjų Kaišiadorių komandai su savo jaunystės bičiuliais. Praėjusį sezoną tapome čempionais. Tiesa, nerungtyniauju kiekviename mače. Bet smagu pajudėti savo malonumui. Be to, krepšinis juk buvo ir yra mano gyvenimo dalis“, - aiškino 35 metų R.Šiškauskas.

Buvęs krepšininkas su žmona Edita augina tris sūnus – Matą (7 m.), Luką (4 m.) ir šių metų liepą gimusią trečią atžalą.

Tad gyvenimo ritmą R.Šiškauskui tenka derinti su visos šeimos poreikiais, norais, galimybėmis. Šią savaitę jis su sūnumis Matu ir Luku lankėsi „Gemma sporto terapijos klube“. Čia vaikai sulaukia išskirtinio dėmesio – kol tėvai sportuoja, atžalos taip pat aktyviai leidžia laiką.

„Kai nori eiti pasportuoti, ne visada turi su kuo palikti vaikus. O čia jie užimti, juda, pratinasi prie sporto. Aš už tai, kad vaikai būtų aktyvūs, nesėdėtų prie kompiuterio“, - teigė geriausias 2007 m. Lietuvos sportininkas.

Jis prisipažino dabar daug daugiau laiko praleidžiantis su šeima nei tada, kai atstovavo Vilniaus „Lietuvos rytui“, Trevizo „Benetton“, Atėnų „Panathinaikos“ ar Maskvos CSKA: „Dienotvarkė labai pasikeitė. Buvo kelionės, viešbučiai, treniruotės, rungtynės. Tai buvo egzistavimas, o dabar prasidėjo gyvenimas. Dabar viską planuoju pats, darau ne tai, ką liepia, o tai, ką noriu aš, mano šeima“, - šyptelėjo buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas.

Judrių, lyg vijurkai vietoje nenustygstančių sūnų R.Šiškauskui nereikia raginti sportuoti. Vyriausiasis, Matas, lanko baseiną ir šachmatų treniruotes. Netrukus tėvai žada išmokyti plaukti ir Luką. Abu vyresni sūnus mėgsta pažaisti krepšinį. Tik jaunėliui sportuoti dar anksti.

„Matysime, kaip bus. Prisimenu pats vieną mėnesį norėjau vieno, antrą – jau ką nors kitką pamėginti. Apsispręs patys“, - atžalų neskubina buvęs sporto profesionalas.

Šiškauskų šeima daug laiko praleidžia savo sodyboje Molėtų rajone ant ežero kranto. Čia irgi nesėdi rankų sudėję – maudosi, plaukioja valtimi, važinėja dviračiais, žvejoja. „Aš aktyvaus laisvalaikio mėgėjas, tai ir šeima neatsilieka“, - pastebėjo garsusis krepšininkas.

„Gemma sporto terapijos klubo“ vadovas Tadas Puzara nesistebi, jog net ir po varginančios krepšininko karjeros R.Šiškauskas nepaliauja sportuoti: „Visiškai aišku, kad daugelio sportininkų karjera prasideda ankstyvoje vaikystėje ir tęsiasi 15 – 20 metų. Toks ilgas gyvenimo tarpas negali praeiti be pėdsakų. Sportas tampa gyvenimo būdu.“

Nors sportininko karjera jau baigta, įvairiose šalyse gyvenęs ir treniravęsis R.Šiškauskas profesionalo žvilgsniu vertino tai, ką išvydo „Gemma sporto terapijos klube“.

„Panašus buvo klube, kur sportavau su CSKA. O jis tik nugaros raumenims, ar ir kitoms raumenų grupėms?“, - apžiūrinėdamas raumenų diagnostikai skirtą „Back–check by Dr. Wolff“ įtaisą teiravosi R.Šiškauskas. O išvydęs, kad „Gemma sporto terapijos klube“ dirba ne treneriai, o kineziterapeutai ir čia nėra įprastų treniruoklių su svoriais, tituluotas krepšininkas nė kiek nenustebo.

„Užsienyje teko lankytis tokiame klube, kai turėjau problemų dėl nugaros. Kineziterapija, kamuoliai, gumos ir visa kita, kas čia yra – puikios priemonės. Čia dirbama su savo kūnu. Ir tik atrodo viskas paprastai padaroma, o išties yra tokių pratimų, kurios padaryti sunkiau, nei su treniruokliais. Labai svarbu, kad tave prižiūri specialistai, pataria, kaip tiksliai atlikti pratimus, krūvis čia paskirstytas kiekvienam individualiai.

O ant treniruoklio užsidėjęs per didelį svorį gali sau pakenkti“, - teigė buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.